עבור לתוכן

שרידי מבנים מבית ראשון מלפני 2500 שנה התגלו ליד הר הבית עם כיתובים בעיברית .

Featured Replies

פורסם

אתה מצחיק אותי, עם שישב כאן לפני עם ישראל, איזה עמים היו כאן?

זה מה שחבל, שמשרד החינוך לא מלמד את הדברים האלה כבר בכיתה א.

את כל זה אני יודע (פחות או יותר, בטח לא כמו מי שחקר את הנושא).

אבל אני מדבר בצורה היפוטטית.

אם למשל קצת לפני היווצרות העם היהודי שלטה בארץ אימפריה אוזבקיסצ'כית והגיע מישהו, כבש והגלה אותה, ועכשיו אלפי שנים אחרי, צאצעיה המפוזרים בכל העולם יבואו וידרשו את הארץ בטענה שהם היו פה והוגלו מפה ואז באנו וישבנו על ארץ שתמיד הייתה שלהם, הטענה הזאת תשמע הגיונית לפי דעתך?

אולי בהפרשי זמן של 50 או 70 שנה יש לטענה הזאת איזהשהו ביסוס, אבל לאחר יותר ממאה או שתיים זה פשוט לא הגיוני שיבוא עם וידרוש את האדמה שנושל ממנה בעבר.

גם אם כובשים שטח זה לא אומר שזה לא שלנו, עירק כרגע כבושה ע"י ארה"ב, זה אומר שהיא שייכת לארה"ב ? לא היא שייכת לעם העירקי.

אם הם היו מגלים את כל העירקים משם או מיישבים שם אמריקנים אז כן.

[עריכה]

עוד דוגמה היא הסורים שרוצים את רמת הגולן חזרה מפני שהיא שייכת להם לדעתם.

בשנים הראשונות שלאחר המלחמה אולי היה לטענה הזאת הגיון ואולי היינו גם מסכימים להחזיר, אבל עכשיו כשכבר התבססנו שם ואנחנו מחשיבים את זה כשטח שלנו ממש, אין שום סיכוי שאני אסכים להחזיר אותה להם.

• תגובות 30
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני רק מזכיר ש3000 שנה זה כלום... תמיד היה מישהו לפני מישהו בכל מקום.. וזה כבר לא אפשרי לדעת מי היה פה ראשון

פורסם
  • מחבר

מה זה משנה מי היה פה קודם?

תיהיה בטוח שלפנינו היה פה מישהו אחר.

מה שקרה לפני 2000 שנה כבר לא רלוונטי.

מסכים איתך בהחלט שמה שקרה לפני 2000 שנה כבר לא רלוונטי, גם מה שקרה אתמול לא תמיד רלוונטי אז על אחת כמה וכמה...

אני התכוונתי לאותם אלה ששוללים את זכות קיומנו כאן בטענות כאלו ואחרות שמעולם לא היינו פה.

אבל מה שכן, אני לא רואה שום סיבה לא להשתמש בתגליות הארכאולוגיות כולל זו החדשה לקידום ההסברה של מדינת ישראל, ולהדיפת טענות האוייבים שלנו שאנחנו עם כובש שצץ משום מקום וכבש את האדמות שלהם. עוד בעיה במדינה שלנו היא שכיום לצערי הרב חלק לא קטן מאזרחי המדינה לא מאמין בצידקתנו לחיות כאן ואם התגלית החדשה הזו תעזור לשכנע אפילו עוד 100 איש שמגיע לנו לחיות פה אז היא עשתה את שלה.

פורסם

חבל מאד שאתם רואים כך הדברים.

ראשית עליכם להבין שלכם אולי לא אכפת מכל מה שהייה כאן לפני אלפיים שנים או יותר (שתכלס זה לא כלכך הרבה זמן)... אבל ישנו אחוז מאד גדול שרואה בצורה הפוכה לחלוטין את הדברים.

פורסם
  • מחבר

זאת לא הכוונה שלי. לא רלוונטי לא שווה ל: לא אכפת. פשוט זה שהיינו כאן לפני 2500 שנה לא יתן לנו יתרון במלחמה מול אוייבנו ולצורך העניין יכול לבוא עם מסויים, ליכבוש אותנו ולהיות כאן במקומנו ועצם העובדה שהיינו כאן קודם לא יתרום פרקטית למאבק שלנו נגד כזה דבר. עובדות היסטוריות זה דבר אחד, המציאות העכשווית היא דבר אחר לגמרי.

פורסם

אתם עושים צחוק מהעסק. נותנים עובדות מהראש שלכם, בלי שום סימוכין, בלי שום הוכחות, בעצם אתם מייצרים עובדות שנוח לכם לחיות איתם. "עובדה! הנה זה כתוב בתנך!!" מתי כבר תבינו שתנך זה לא סימוך ולא הוכחה. כל אחד שיבוא עם ספר שכתוב בו שהמדינה שלו, תאמינו לו?

אנחנו העם העתיק? בגלל זה אנחנו רק 16 מליון יהודים בכל העולם? חירבנו עלינו, ועבדו עליכם. העם היהודי אכל חרא כל החיים שלו. ועוד אתם מעזים לנצל את הנתון העגום הזה לטובת זה שהארץ שייכת לכם. ראיתם את העם הסיני? היפני? הם מונים מיליארדים! והם עם פי 300 יותר עתיק מהעם היהודי הצעיר.

לכו תראו שרידים שמצאו בת"א ששיכים לבדואים שהתיישבו שם לפני 3000 שנה. זה אומר שהמדינה שייכת להם? מצאו חתולה מתה לפני 6000 שנה! זה לא אומר שהארץ שייכת לה! תפסיקו להצדיק את עצמכם ולטפח לכם את האגו שאתם צודקים על כל פיפס קטן שמוצאים.

הבורות שלכם נשפכת מהצדדים, תאספו אותה ותתנו לעצמכם כאפה בראש, או שתפסיקו לזרוק עובדות מפגרות.

אותו דבר מה שאני חושב :xyxthumbs:

עריכה:BoriTTo חלאס לחפור , אין לי כח אפילו לקרוא מה שאתה רושם אתה סתם פותח וויכוח מיותר עדיף שתסתום .

פורסם

אנחנו לא העם העתיק ביותר אבל התרבות היהודית היא התרבות העתיקה ביותר שקיימת כיום בעולם

ולכן אנחנו העם העתיק ביותר ששרד וזה אומר שהיינו פה לפני המוסלמים\ערבים וכו'

פורסם

את מי זה מעניין בכלל איזה תרבות הכי עתיקה או מי היה כאן לפני?

פורסם

אנחנו לא העם העתיק ביותר אבל התרבות היהודית היא התרבות העתיקה ביותר שקיימת כיום בעולם

מי אתה שתאמר לסינים (שקיימים יותר מ-5000 שנה) שאין להם תרבות?

פורסם

לא הכי עתיקה, אבל בין העתיקות.

פורסם

אכן בין העתיקים הידועים.

אבל עתיקים וידועים יותר מהסינים הם המצרים והשומרים.

מעט ידוע על הסינים שחיו מעל 4000 שנים לכל היותר.

אגב RK, אהבתי ת'חתימה

פורסם
  • מחבר

אל תשכחו שרק אל פי מה שהתגלה עד היום היינו קיימים לפני כ 2500 שנה. אני בטוח שאם עוד ימשיכו לחפור נגיע גם להרבה יותר מכך.

פורסם

מצטער אבל העולם לא יכול לחיות על הביטחון שלך...

וגם אם נגלה שאנחנו עתיקים יותר מ2500 שנה זה עדיין לא משנה כלום

פורסם

זה חסר משמעות. היהדות אולי היא הדת העתיקה ביותר, אבל תרבות? ממש לא. לא זכור לי שלפני 2000 שנה הלכו עם שטריימלים וכד'. אחרי הגלות התרבות היהודית נטמעה באיזור אליו היהודים גלו.

פורסם

זה חסר משמעות. היהדות אולי היא הדת העתיקה ביותר, אבל תרבות? ממש לא. לא זכור לי שלפני 2000 שנה הלכו עם שטריימלים וכד'. אחרי הגלות התרבות היהודית נטמעה באיזור אליו היהודים גלו.

פה הטעות שלך.

היהודת היא תרבות עתיקה משאתה חושב.

לא היו הולכים אז עם שטריימלים, היו הולכים עם חלקא די לובנה (הכהנים) ושאר בני הממלכה לבשו טוניקות כאלה או בגדים אחרים דומים, אם אתה רוצה אתה יכול לראות תמונות באינטרנט, המחשות וכאלה.

מי שהביא את השטריימלים ליהדות היו קהילות אשכנז, הם היו כה רבים, שהם השטלטו על היהדות.

הרי ביהדות האמיתית, אין מוזיקה חסידית, אין שטריימלים, ואין פאות.

אם יהודי חרדי דובר יידיש היה חוזר בזמן לזמני התנ''ך היה ניגש אליו כהן ושואל אותו "מהיכן באת"...

תעשה את החישובים לבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים