עבור לתוכן

התקנתי 4 ג'יגה זיכרון במערכת 965P-DS3. כמה שאלות...

Featured Replies

פורסם

אני מריץ כעת ווינדוס XP 32BIT והמערכת מזהה לי 3.6ג'יגה זיכרון מסך הכל הכללי. הביוס מזהה 4 ג'יגה וגם כן בCPU-Z יש זיהוי של 4 ג'יגה זיכרון.

איך אני יכול לדעת בוודאות שתוכנות/משחקים על המחשב באמת מנצלים את כל הזיכרון הזה? או שיש הגבלה עד 3 ג'יגה לתוכנות/משחקים ב32BIT??

מקווה שזה קשור לכאן...

[attachment deleted by admin]

פורסם

חיפוש קצר בפורום היה מניב לא מעט תוצאות.

מערכות 32BIT לא מצליחות לזהות 4GB זיכרון, וכדי שתנצל את כל ה 4GB אתה צריך להתקין מערכת 64BIT.

פורסם
  • מחבר

את זה אני יודע כבר. אך האם מערכת 32BIT תשתמש לתוכנות/משחקים בכל ה3.6 ג'יגה שיש לי? או שהיא תשתמש רק ב3 ג'יגה והשאר פשוט ינוצל רק על ידי הליכי המערכת?

פורסם

המערכת יודעת לנצל את כל הזיכרון שהיא רואה. תוכנות / משחקים לרוב מוגבלים ל 2 גיגה כל אחד.

פורסם
  • מחבר

אוקי. תודה רבה על התשובות המהירות! בדרך כלל איפה אפשר למצוא האם התוכנה/משחק יודעת לנצל יותר מ2 ג'יגה זיכרון?

קראתי באנטרנט קצת על 32BIT והיה כתוב שלמרות שהמערכת 32BIT יותר לעבוד עם 4 ג'יגה ראם. הזיכרון מתחלק בצורה שווה הכוונה 2 ג'יגה+2 ג'יגה בין ליבת המערכת ליישומי המערכת. איך אפשר לראות כמה ליבת המערכת לוקחת?

פורסם

זה לא בדיוק נכון (יש זיכרון אמיתי ויש מרחב כתובות וירטואלי)... אבל בכל מקרה, צריך לבדוק אם לקובץ EXE של התוכנה יש ב header שלו את הדגל של IMAGE_FILE_LARGE_ADDRESS_AWARE ואז הוא יכול לנצל יותר מ 2 גיגה. אבל בחלונות 32 ביט בשביל זה אתה צריך לשים ב boot.ini את ההגדרה /3gb שמשנה את יחס החלוקה במקום 2 לתהליך ו 2 לחלונות ל 3 לתהליך ו 1 לחלונות.

ב task manager תחת performence נראה לי שהמערכת לוקחת את ה kernel memory + system cache.

פורסם
  • מחבר

בוקר טוב. שיניתי את ההגדרה בקובץ BOOT.INI ל3gb וככה זה נראה בTASK MANAGER.

אתה מתכוון שהמערכת לוקחת מה שיש בsystem cache + kernel memory ומה שנשאר הולך לתהליכים? הבנתי נכון?

כי לפי עניות דעתי אני חיברתי את הsystem cache + kernel memory וכמו שמוצג בצילום שהבאתי שביחד הם לוקחים 1.2 ג'יגה.

ומה שזמין לשאר התהליכים זה 3.2 ג'יגה. שאם מחברים את הכל ביחד זה עובר את ה4 ג'יגה. איך זה יכול להיות שחלונות מזהה 3.6 ג'יגה והמערכת משתמשת או זמין לתהליכים זיכרון יותר מ4 ג'יגה?

האם הוא מכליל גם כן את הPAGE FILE בתוך הזיכרון הפיזי?

תודה רבה רבה על העזרה!!

אוייש התבלבלתי בחישוב!! :kopfpatsch: המערכת לוקחת + הליבה 700MB והשאר זמין למערכת 3.2 ג'יגה. אבל עדיין זה יוצא יותר מ4 ג'יגה.

עכשיו אחרי שחישבתי גם את הPAGE FILE זה יוצא באמת 3.6 ג'יגה שזה מה שהמערכת מזהה בכללי.

נראה לי שהסתבכתי קצת עם עצמי... :s05:

[attachment deleted by admin]

פורסם

זה בגלל שזיכרון הפיזי של המערכת זה לא הזיכרון הכולל (יש את ה page file), תקרא את ההסבר שלי פה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=318619.msg2769143#msg2769143

בכל מקרה, לא הייתי ממליץ לך לשים את ה 3GB הזה אם אתה לא יודע בוודאות שיש לך צורך לכך.

פורסם
  • מחבר

תודה אחי על ההסבר! רק שאלה... שמתי כבר את ה3GB בקובץ הBOOT.INI והמחשב עובד לי סבבה לגמרי... לא רואה תקיעות שגיאות קריסות או ריסטרטים פתאומיי. צורך יש לי בזה כי אני מריץ מכונה וירטואלית בנוסף לXP PRO שיש לי שלוקחת 1 ג'יגה זיכרון.

אז אפשר להשאיר את זה ככה? או שכדאי לשנות בחזרה לחלוקה של 2 2?

פורסם

אם היא לוקחת רק 1 גיגה זיכרון, אז היא אפילו לא מנצלת את ה 2 גיגה שהיא קיבלה קודם, ובטח לא את ה 3 גיגה שיש לה עכשיו.

פורסם
  • מחבר

אולי לא הסברתי את עצמי נכון... אני הגדרתי ידנית במכונה הוירטואלית שתשתמש רק ב1 ג'יגה זיכרון מסך הכל הכללי שיש במחשב.

ושאר הזיכרון שיהיה לי פנוי במערכת המארחת למשחקים תוכנות וכדו'. לכן שקלתי להרחיב את הזיכרון במחשב.

יש לי כרגע דואל ביט של ווינדוס ויסטא 32 ביט. אם אני אתקין בנוסף גם כן על המחשב ויסטא 64 ביט האם יהיו לי בעיות כלשהן במהלך אחרי ההתקנה? בגלל שכרגע אני עובד עם מערכת הפעלה אקס פי 32 ביט?

פורסם

אני חושב שעדיין לא הבנת את הקונספט של מרחב כתובות וירטואלי וההבדל בינו לבין הזיכרון הפיזי שיש לך במחשב.

בכל מקרה, לא אמור להיות בעיה לעשות dual boot בין מערכות הפעלה 32 ביט ו 64 ביט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים