עבור לתוכן

חיברתי HDD חיצוני וקיבלתי הודעה שהוא יכול לעבוד מהר יותר אם אחבר אותו ב-USB2..

Featured Replies

פורסם

קניתי HDD חיצוני 320GB של WD שמתחבר ב-USB ,וקיבלתי את ההודעה המשונה הזאת...כי אני ידעתי שיש לי USB2 ! נכנסתי למנהל ההתקנים,ולא ראיתי שם איזכור ל-USB2 . עשיתי איזה עדכון (אפילו בלי להתחבר לאינטרנט..), ואחריו ראיתי שעל אחד הפורטים כתוב USB2.

אני חשבתי שאם המחשב שלי תומך ב-USB2 ,אז כל היציאות הן USB2 ......זה נכון?.. ואם לא, אז איך אני משייך התקן מסויים לפורט הספציפי שהוא USB2 ? :s07: אני מצרף תמונה של מנהל ההתקנים...

[attachment deleted by admin]

פורסם

לבעיה הזאת יש 2 תרחישים אפשרים:

1) הקופסא של ההרד דיסק אינה תומכת שמימשק USB2

2) תקלה/הלוח אינו תומך בUSB2

פורסם

אם הלוח שלך אמור להיות USB2

יכול להיות שב Bios התקן USB מסומן כ FullSpeed במקום HiSpeed, תשנה את זה.

פורסם
  • מחבר

לבעיה הזאת יש 2 תרחישים אפשרים:

1) הקופסא של ההרד דיסק אינה תומכת שמימשק USB2

2) תקלה/הלוח אינו תומך בUSB2

אם הלוח שלך אמור להיות USB2

יכול להיות שב Bios התקן USB מסומן כ FullSpeed במקום HiSpeed, תשנה את זה.

לפני שאני נכנס ל Bios (לא הכי מומלץ לנובים כמוני...)אז קודם כל:

הדיסק מיועד לתמוך ב USB2 .

לגבי תקלה בלוח האם, אז צירפתי תמונה שבה כתוב ליד אחד הפורטים USB2 . כלומר שלוח האם כן תומך בכך. לפני שביצעתי את העדכון דרייברים שם,לא היה רשום USB2 ליד אף פורט,אולי בגלל זה קיבלתי את ההודעה... עכשיו זה רשום,כאמור, ליד אחד הפורטים. השאלה שלי היא האם כל הפורטים תומכים ב USB2 , או רק ההוא שמסומן (וזה לא נראה לי- אם לוח האם תומך בכך,אז כל הפורטים אמורים לתמוך... :nixweiss:) בכלל, כמו שרשמתי בהתחלה, חשבתי שאם לוח האם תומך ,אז כל הפורטים הם USB2...או שלא ..זה ידע בסיסי בחומרה/תוכנה שאין לי...

בכל אופן אם אני טועה ויש מצב שרק אחד הפורטים של הUSB הוא USB2 אז איך אני משייך אליו את ה-HDD ?..

עריכה: כאמור בהתחלה לא היה רשום במנהל ההתקנים USB2 ורק אחרי שבצעתי עדכון קיבלתי באחת השורות :"usb2 enhanced host controller" (אפשר לראות בתמונה שמצורפת). אז מה שעשיתי זה ככה: הסרתי את הדרייבר של ה-HDD ,הוצאתי אותו וחיברתי חזרה (כאמור במצב שבאחת השורות רשום "usb2 enhanced host controller"), וקיבלתי הודעה שיש לי התקן חדש שפועל כשורה...... אולי גם קודם הוא פעל כשורה אבל הוא רשם לי שהוא יכול לעבוד מהר יותר עם USB2. עכשיו הוא לא רשם את זה יותר...

אבל שאלתי נשארת בעינה...האם מספיק שבאחד הפורטים מסומן ,כמו שאצלי עכשיו אחרי העדכון :"usb2 enhanced host controller" ע"מ שכל הפורטים יעבדו במהירות כזאת?..או שיש מצב שחלק מהפורטים הם USB1 וחלק USB2?...

פורסם

יש מצב שחלק וחלק.

פורסם
  • מחבר

כדי לדעת מה קורה החלטתי לעשות בדיקה. עיון קצרצר בגוגל העלה שמהירות USB2 היא 480Mbps לעומת USB1 שמהירותו 12Mbps .

העברתי סרט של 700MB לדיסק החיצוני וזה לקח 30 שניות. 700 כפול 8 נותן 5600Mb .בפועל הייתי אמור לקבל 5600/480 =11.6 שניות. כלומר המהירות היתה כשליש מהמהירות המצופה מ USB2. מצד שני אם זה היה USB1 הזמן שהיה צריך להתקבל הוא 5600/12=466 שניות ,לעומת 30 שניות בפועל. כך שהמהירות שלי היא פי 3 יותר נמוכה מ USB2 אבל פי 15 יותר גבוהה מ USB1 ....כך שזה נראה לי הרבה יותר בכיוון של USB2 ,אבל עדיין לא ברור למה המהירות נמוכה בכשליש.

יש מצב שחלק וחלק.

נו ואם זה חלק וחלק אז איך אני יודע איזה פורט הוא 1 ואיזה פורט הוא 2? :-\

פורסם

דבר ראשון, אם USB2 באמת היה נותן את המהירות התיאורטית שלו, היה מדובר בחיבור הטוב והיעיל ביותר אי פעם. המהירות המעשית שלו עומדת על סביבות ה 300-350mbps בכלל.

דבר שני, אם הארדיסק 7200RPM סטנדרטי היה מסוגל לכתוב ב 60 מגה לשניה (שזה 480mbps), כולנו וכל העולם היו מאושרים, והארדיסק היה צוואר בקבוק פחות משמעותי במערכת.

30 שניות ל 700 מגה זה בדיוק מה שאתה אמור לקבל, יש לי את אותו הארדיסק בדיוק (WD מייבוק חיצוני של 320 ג'יגה, Essential)

מי שרוצה לסחוט את המקסימום מהחיצוני שלו רוכש אחד עם eSata, למרות שההבדל במהירות לא כזה דרסטי.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, אם USB2 באמת היה נותן את המהירות התיאורטית שלו, היה מדובר בחיבור הטוב והיעיל ביותר אי פעם. המהירות המעשית שלו עומדת על סביבות ה 300-350mbps בכלל.

דבר שני, אם הארדיסק 7200RPM סטנדרטי היה מסוגל לכתוב ב 60 מגה לשניה (שזה 480mbps), כולנו וכל העולם היו מאושרים, והארדיסק היה צוואר בקבוק פחות משמעותי במערכת.

30 שניות ל 700 מגה זה בדיוק מה שאתה אמור לקבל, יש לי את אותו הארדיסק בדיוק (WD מייבוק חיצוני של 320 ג'יגה, Essential)

מי שרוצה לסחוט את המקסימום מהחיצוני שלו רוכש אחד עם eSata, למרות שההבדל במהירות לא כזה דרסטי.

אוקיי...אז הכל בסדר :) תודה לכולכם!

פורסם

כתבתי פה אתמול תשובה דומה שכזו מהפלאפון והיום אני רואה שהיא בכלל לא מופיע באתר... זוואה לגלוש מפלאפונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים