עבור לתוכן

מעבד QX9650 או QX8650 מה עדיף?

Featured Replies

פורסם

סתם הייתי ציני שפתחת את הדיון הזה בלי לקבל מושג לגבי העלות שלהם.

שתי המעבדים האלו יוצאים בארה"ב ביום חמישי, בטח שבוע הבא כבר יהיו כמה חנויות בארץ שיציאו את זה במחיר כזה או אחר....

ההבדלים ביניהם הוא המכפלה וכמות הקאש.

• תגובות 36
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ליתר דיוק :

q9300 עם מכפלה של 7.5 ו FSB 1333 וזה אומר 2.5GHz הcache שלו הוא של 6 MB

q9450 עם מכפלה של 8 ו FSB 1333 וזה אומר 2.66GHz הcache שלו הוא 12 MB

הQX לרוב נותר מכפלה פתוחה כלפי מעלה שמאפשר OC ללא שינוי ה FSB דבר שמעניין אנשים שעושים OC כדי לקבוע שיאים.

פורסם
  • מחבר

ליתר דיוק :

q9300 עם מכפלה של 7.5 ו FSB 1333 וזה אומר 2.5GHz הcache שלו הוא של 6 MB

q9450 עם מכפלה של 8 ו FSB 1333 וזה אומר 2.66GHz הcache שלו הוא 12 MB

הQX לרוב נותר מכפלה פתוחה כלפי מעלה שמאפשר OC ללא שינוי ה FSB דבר שמעניין אנשים שעושים OC כדי לקבוע שיאים.

מה?

מזתומרת מכפלה ?7.5 אינטל עושים צחוק?

כנראה לא הבנתם אותי, אני מחפש מעבד שהוא גם מכפלה X10, גם FSB 1333 וגם מרובע ליבות.

כל השאר לא חשוב.

יש כזה מעבד?.

אני חייב ביצועים גבוהים, אני פשוט לא יכול להתפשר על ביצועים נמוכים ועייפתי מאוברקלוק.

תודה.

פורסם

אם לא עושים OC מה משנה המכפלה ?

ביצועים גבוהים תקבל מכל מעבד מרובע ליבה

פורסם

מה?

מזתומרת מכפלה ?7.5 אינטל עושים צחוק?

כנראה לא הבנתם אותי, אני מחפש מעבד שהוא גם מכפלה X10, גם FSB 1333 וגם מרובע ליבות.

כל השאר לא חשוב.

יש כזה מעבד?.

אני חייב ביצועים גבוהים, אני פשוט לא יכול להתפשר על ביצועים נמוכים ועייפתי מאוברקלוק.

תודה.

לא נעים לי להגיד לך, אבל אתה פשוט טיפש.

אתה רוצה מעבד Core 2 Quad ב-3.3GHz? כי זו המשמעות של X10 ו-FSB 1333MHz. אין כזה. ה-QX9750 ו-QX9770 מתקרבים לזה, עם FSB של 1600, ומכפלה של 7.5 ו-8 בהתאמה.

עד עכשיו לא אמרת למה אתה "מוכרח", "חייב" ביצועים גבוהים. בטח רק כדי להשוויץ, בלי להבין שלשם 5000 שקל על משהו שמעבד ב-1000 שקל יעשה, רק ב-5% יותר לאט זה לא אומר שאתה מגניב, רק שאתה דפוק. מילא אם היית אוברקלוקר, אז לפחות היית מפיק תועלת מכך שסדרת ה-QX באה עם מכפלה פתוחה, שאתה יכול לשנות כרצונך.

אז למה שלא תיקח Q9650 ותשנה לו את המכפלה ל-10? אה, כי פתאום זה נראה לך יקר. או אולי בעצם כי זה אוברקלוק ועייפת.

ילד, לך תחזור לארגז החול.

פורסם
  • מחבר

שמע חבריקו, מאד לא מתאים ומאד יהיר מצדך לקלל ולהתבטא בשפה של איש מן הרחוב.

אם אתה רוצה לעזור לי, תעזור בכיף, אני שואל בפורום כי אין לי ידע בנושא.

זה שלך יש ידע לא מחייב אותך להיות גאוותן אתה יודע.

אני מחפש כזה דבר כי אני רוצה ביצועים גבוהים משאתה מדמיין במשחקים, המשחקים של היום שווים את זה.

אני טיפוס לא סבלני, אני לא יכול לסבול תקלים בביצועים, תקיעות קטנות וכדומה.

אני רוצה משהו שיאכל את הכל בלי מלח.

אבל יש לי 1900 שקל, לא יותר.

מה שרק חשוב לי, FSB של 1333 ושמעבד יהייה מרובע ליבות.

X10 במכפלת המעבד - אתה אומר שאין דבר כזה חוץ מאחד מהQX...

אבל זה עולה 7000 ש''ח, המעבד,הקירור, וההרכבה.

(כי אם אני קונה משהו זה את ההכי טוב).

פורסם

אם אתה רוצה לעזור לי, תעזור בכיף, אני שואל בפורום כי אין לי ידע בנושא.

זה שאין לך ידע בנושא זה לא נורא. אבל אתה מדבר בביטחון של אחד שיש לו ידע, ובגלל זה הדברים השטותיים שאתה אומר נתפסים כשטותיים כפליים. זה הכל.

אני מחפש כזה דבר כי אני רוצה ביצועים גבוהים משאתה מדמיין במשחקים, המשחקים של היום שווים את זה.

אני טיפוס לא סבלני, אני לא יכול לסבול תקלים בביצועים, תקיעות קטנות וכדומה.

אם אתה טיפוס לא סבלני, יש קורסים לטיפול בזה, אתה יודע, ותמיד אפשר לפנות לפסיכולוג פרטי. בקשר ל"ביצועים גבוהים ממה שאתה מדמיין", תאמין לי שאני יכול לדמיין מספיק. אבל אני גם יודע מספיק כדי להבין, שאין כזה דבר בלי תקיעות קטנות, כי תמיד יהיה איזה משחק שמקדים את זמנו וגם המחשב החזק ביותר של היום לא יכול להריץ אותו בצורה סבירה, ובטח שלא ברזולוציה גבוהה. Crysis כבר אמרנו?

אני רוצה משהו שיאכל את הכל בלי מלח.

אין כזה דבר, אתה לא מבין? כי יום למחרת שייצא ה"משהו שיאכל את הכל בלי מלח", ייצא משהו אחר שיאכל אותו בלי מלח. ככה זה היה תמיד וככה זה יהיה! וחודש אחרי שתזרוק לא יודע כמה כסף שיש לך, 1000 או 10,000 על "הכי חדש דנדש פיצוץ מדהים מופלא", ייצא הדור הבא, שיהיה עוד יותר טוב. מפתיע שצריך להסביר את הדבר הכי בסיסי הזה למישהו שיש לו מספיק ניסיון, לכאורה, כדי להגיד שהוא "עייף מאוברקלוק" (אימרה תמוהה לכשעצמה).

אבל יש לי 1900 שקל, לא יותר.

מה שרק חשוב לי, FSB של 1333 ושמעבד יהייה מרובע ליבות.

אם היית מתחיל את הדיון הזה ב-"מה הככה וככה הכי טוב בתקציב שלי, שהוא כזה", היית מקבל את כל ההמלצות הרלוונטיות. בעצם כבר קיבלת את כל ההמלצות. זה שאתה רוצה משהו שלא קיים, זו בעיה שלך.

אבל זה עולה 7000 ש''ח, המעבד,הקירור, וההרכבה.

אז סתם יצאת טמבל עם השאלה שלך "מה עדיף" בלי לטרוח ולעשות את הבדיקה הכי פשוטה כדי לגלות אם זה בכלל קרוב לתקציב שלך. 7000 ו-1900, אני חייב להגיד שיש מרחק מסוים בין שני המספרים... :lol:

(כי אם אני קונה משהו זה את ההכי טוב).

אין לך כסף להכי טוב, עוד לא הבנת את זה? וגם אם היה לך במקרה כסף, זה היה מפגר לקנות את זה, כי בכסף הזה יכולת לקנות שתי מערכות מחשב מופלאות, שבחיים לא היית שם לב להבדל בביצועים ביניהם לבין ה-QX-מה-שמו, כי אין מה לעשות, ה-TOP-END במעבדים תמיד מתומחר בצורה לא הגיונית, משום שהוא פונה לקהל מאוד מסוים של אנשים (תקרא להם מקצוענים, אנתוזיאסטים, אנשים עם יותר מידי כסף או סתם סוטים, איך שבא לך).

ועוד לא הזכרנו את העובדה הכי פשוטה שבמשחקים אתה יכול לקנות 10 מעבדים QX9770, ועדיין בלי כרטיס מסך מתאים, זה ירוץ לך חרא. אם אתה אפילו את זה לא יודע, לא ברור מה אתה בדיוק מחפש כאן בפורום.

פורסם
  • מחבר

טוב שמע.

הבנתי שלהסביר לך שלקלל כאן בפורום זה לא מהלך נכון אבל נעזוב את זה.

אם אתה אכן בעל ידע רב כלכך במעבדים.

על מה אתה qttp יכול להמליץ?.

פורסם

לא קיללתי אותך, בסה"כ ירדתי עליך, אבל תוך כדי ניסיתי גם להסביר לך למה.

לגבי המלצות, אם היית קורא את תגובות האנשים בדיון הזה (כולל שלי) במקום להמשיך ולברבר, היית מגלה שכבר קיבלת את כל ההמלצות הרלוונטיות.

פורסם
  • מחבר

האמת שאני מבולבל כבר.

אני עובד עם מעבד כמו שלי תחת אוברקלוק על 1333, על מכפלה 10.

האם לעבוד על FSB של 1333 במעבד שמכפלתו קטנה יותר, נגיד 8.0, יתן ביצועים זהים

(כפול ליבה נגד כפול ליבה)

פורסם

מה משנה המכפלה ? , למכפלה יש משמעות רק אם עושים OC

המעבד 8400 יתן ביצועים עדיפים

נ.ב אין לך את המעבד שאתה מתאר

פורסם
  • מחבר

רק נתתי דוגמא, אם אני עובד על באס כזה.

Q8400 אתה מתכוון?

לא עדיף לקחת Q9300, גם קוואד וגם 1333?

פורסם

אין Q8400 יש E8400 (כפול ליבה). אין לך בהכרח טעם לקחת 4 ליבות אם אתה לא מנצל 4 ליבות. כל עוד מהירות הבאס זהה, המכפלה קובעת מה יהיה מהירות המעבד יחסית לבאס, אז מן הסתם מעבד עם מכפלה 8 יהיה איטי יותר ממעבד עם מכפלה 10.

פורסם
  • מחבר

נראה לי אני יילך על הQ9300 כי בהחלט יש לי לנצל 4 ליבות, אבל זה מבאס טילים, מה שאני צריך זה איזה QX9650 בשביל לעבוד על מכפלה 10 עם FSB 1333...

המחירים ירדו שבוע הבא עם כניסת הQuad החדשים לא?

פורסם

מה אתה מריץ שאתה צריך 4 ליבות ?

מחירים של מעבדי high-end לא מושפעים מדברים כאלו ובטח שלא ירדו בהרבה אם בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים