עבור לתוכן

בעיה בהרדיסק (IBM 60GXP)

Featured Replies

פורסם

המחשב של אחותי התחיל לעשות בעיות

כגון הוא נופל מדי פעם, אחר כך לא מוצא את הדיסק ומבקש לעשות ריסטרט ואז לא מוצא את כל הקבצים

אתם חושבים שנגמר הדיסק?

פורסם

אולי זאת תקלה בביוס

או בבקר ה-IDE של לוח האם.

אתה צריך לבדוק את זה בשיטת ה"החלפות". חבר את הדיסק הקשיח החשוד למחשב אחר שעובד טוב ותראה אם יש בעיה.

פורסם
  • מחבר

המצב עכשיו אפילו יותר גרוע

הוא בקושי עולה וגם שעולה לא מצליח להיות יציב יותר מדקה שתיים

פורסם

מצטער להודיעך אבל ההרד דיסק גוסס.

אל תדאג, זה קורה לכולם (במיוחד עם 60GXP >:()

פשוט תחליף אותו בחנות שבה קנית, אמורה להיות לך עליו אחריות של 3 שנים.

פורסם

המצב עכשיו אפילו יותר גרוע

הוא בקושי עולה וגם שעולה לא מצליח להיות יציב יותר מדקה שתיים

אתה מדבר על המחשב באופן כללי, או על הכונן הקשיח?

פורסם

נשמע מוכר - ככה מת ה WD שלי אחרי 3 שנים של פעילות שוטפת...

קודם כל הוא עלה ואז פתאום עשה שגיאה פאטאלית

ואז כבר בקושי עלה

ואז לא עלה בכלל...

פורסם

נשמע מוכר - ככה מת ה WD שלי אחרי 3 שנים של פעילות שוטפת...

קודם כל הוא עלה ואז פתאום עשה שגיאה פאטאלית

ואז כבר בקושי עלה

ואז לא עלה בכלל...

בדיוק ככה מת ה - WD שלי... אחרי 4 שנים..

עלה כמעט ונתקע ואז התחיל להשמיע רעשי פרפור כאלה..

ואז מת...

שמסתכלים על זה , WD מחזקים די הרבה זמן..

פורסם

כיוון שאנשים מתעלמים מהודעות שלי, כנראה במכוון כדי להעלות את מספר מונה ההודעות שלהם(כמו שקרה עם משהו שרצה לשדרג פנטיום 4 1500 ואף אחד לא חשב לשאול אותו למה) אני אכתוב את זה בגדול:

אני חושב שהוא מדבר על המחשב שלו באופן כללי! תקראו את הנושא האחר שהוא פתח, זה נראה יותר כאילו יש לו סתם בעיות במחשב או מערכת חלונות של קרסה! אז בבקשה תנסו לחשוב על כיוונים אחרים, אתם סתם מתעלמים מהשאלה שאני העלתי והיא תדחק והאדם עלול לקבל יעוץ שגוי.

פורסם

הוא בטח קנה את הדיסק בתקופה ש60GXP רק יצא וכולם המליצו עליו רק כי הוא היה מהיר בלי לדעת כלום על האמינות שלו (כולם = גם אני בין היתר). אני לא אחזור על זה שוב.....

נ.ב.

במבחני ביצועים של דיסקים קשיחים, הדיסקים ה"ישנים" של SEAGATE שעובדים בATA100, עקפו את הדיסק 740 של מקסטור (הסידרה החדשה, ATA133) ללא יוצא מהכלל הכתבה שפורסמה בחדשות... גם אמינים וגם מהירים, שילוב מנצח. (WD יצא הכי מהיר...)

פורסם

בדיקה להארדיסק עם התוכנה של IBM עשית ?

פורסם

כיוון שאנשים מתעלמים מהודעות שלי, כנראה במכוון כדי להעלות את מספר מונה ההודעות שלהם(כמו שקרה עם משהו שרצה לשדרג פנטיום 4 1500 ואף אחד לא חשב לשאול אותו למה) אני אכתוב את זה בגדול:

אני חושב שהוא מדבר על המחשב שלו באופן כללי! תקראו את הנושא האחר שהוא פתח, זה נראה יותר כאילו יש לו סתם בעיות במחשב או מערכת חלונות של קרסה! אז בבקשה תנסו לחשוב על כיוונים אחרים, אתם סתם מתעלמים מהשאלה שאני העלתי והיא תדחק והאדם עלול לקבל יעוץ שגוי.

פורסם

חחחח איזה מטומטם זה להשוות בין דיסק קשיח עם 2 מ"ב CACHE לבין דיסק עם 8 מ"ב !! 8 מ"ב מאחסן פי 4 מידע שרץ הרבה יותר מהר מהדיסק הקשיח למחשב ובחזרה ! ועדיין דיסק קשיח שעולה למעלה מאלפיים (!!!) ש"ח זה לא משהו שכל משתמש ביתי או אפילו עיסקי רץ לקנות מחר בבוקר בפלונטר.

נ.ב. יש לי את ה-60GXP של IBM ואני חושב שהוא דיסק מצוין. טוחן כבר שמונה חודשים בלי הפסקה (מחשב פועל כל הזמן, לכידת וידאו ואודיו מתבצעת עם הדיסק הזה). אין רעשים, אין זיופים ואין קריסות לא מובנות.

פורסם
  • מחבר

בדיקה להארדיסק עם התוכנה של IBM עשית ?

כן, עשיתי והוא לא מצא בעיה.

עכשיו לאחר ליה שלמנוחה הוא חזר לתפקוד סביר (עדין חסרים פה ושם קבצים אבל הוא מצליח להחזיק בלדיהם).

הניין הוא שכה היה בהתחלה אחותי הביאה לי את המחשב לראות מה לא בסדר והוא נראה בסדר גמור, והחזרנו את המחשב אליה. הוא עבד בסדר גמור איזה שבוע ואז התחיל לעשות עוד הפעם בעיות יותר חמורות (כמו שסיפרתי בתחלה).

ומי שאמר אם זה המחשב שלא יציב אז כן חסרים לו קבצים והוא נופל ואז לא עולה או לא מזהה את ההארדיסק דברים מוזרים כאלה.

פורסם

לגבי אי-העלייה של הכונן הקשיח: הוא על Auto Detect שכל הדלקה הBIOS מזהה אותו מחדש, או שזיהית אותו פעם אחת עם Ide auto Detection והפרמטרים שלו נמצאים באופן קבוע בBIOS? כי במחשבים המהירים של היום עם BIOSים מהירים לפעמים קורה שהכונן הקשיח לא מספיק להתחיל להסתובב והBIOS עובר את שלב זיהוי הכונן הקשיח בלי לזהות אותו, ולכן יש לך איזה הגדרה בBIOS של IDE Spin time, שאתה יכול להגדיר לBIOS לחכות כמה רגעים עד שהכונן הקשיח יעלה. הבעיה הזאת נראית לי כאפשרות כי רק אחרי שאתה עושה ריסט המחשב עולה(ומזהה את הכונן הקשיח), לפי התיאור שלך, ולכן יכול להיות מאוד שזו הבעיה.

לגבי חוסר יציבות של המחשב, יכול מאוד להיות שמה שאתה בסה"כ צריך לעשות זה להתקין את מערכת ההפעלה שלך מחדש, ולראות שהTIMING של זכרון המחשב שלך מוגדר נכון(רצוי שבזמן ההגדרה תגדיר אותו להכי איטי שאתה יכול) ושאתה לא עושה אוברקלוק למעבד שלך/הוא מתחמם יותר מדי, כי לפעמים חום או אוברקלוק לא יציב יכולים ליצור בעיות משונות, כמו של חוסר קבצים בזמן ההתקנה של חלונות, או COMPLIE כושל של לינוקס. אני אמר לך את זה מנסיון.

אני מאמין שאם התוכנה של IBM אמרה לך שאין שגיאות, אז יכול מאוד להיות(למרות שזה לא אמר כי בהכרח אני פוסל את כל האופציות האחרות) שאתה עושה משהו שגוי עם המחשב הזה.

פורסם
  • מחבר

אחרי ההודעה שלך וההודעה שלך פה ובת'רד השני שיחקתי טיפה אם הביוס וראיתי שהראם מוגדר כ 100 ולא כ133.

כיוונתי אותו ל 133 והבעיות הפסיקו. כיוונתי חזרה ל100 והבעיות חזרו. כנראה שזה הבעיה נשמע הגיוני?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים