עבור לתוכן

המלצות לחצובה ראשונה

Featured Replies

פורסם

החצובה תשמש בעיקר לצילומי לילה, נוף בהתחלה ובהמשך פנורמות ו-HDR (וגם פאנינג - מצלמים גם עם חצובה?).

החצובה מיועדת ל-GX100 (אבל מן הסתם תשמש גם ל-EOS500 ובעתיד אולי ל-DSLR).

קראתי בעיון את המדריך בקליקי ואני מתכוון ללכת ולבדוק מספר חצובות פיסית (בפוטופילם וכד').

מעבר לאיכות החצובה חשובה לי הקומפקטיות ובעיקר המשקל הנמוך.

-עד כמה חשוב/שימושי לוח ניתוק מהיר?

-עד כמה חשוב פלס? (יש זרחני ללילה?)

- האם ראש כדורי נוח יותר לשימוש/כיוון?

אשמח לקבל המלצה לחצובה סבירה ברמת כניסה שתתאים לצרכי ושנותנת תמורה מירבית למחיר (500-400 ש"ח אם אפשרות לתוספת קלה).

מה דעתכם על רכישת חצובה משומשת?

פורסם

מעבר לאיכות החצובה חשובה לי הקומפקטיות ובעיקר המשקל הנמוך.

הדיון הזה מדבר בדיוק על מה שאתה מחפש. אני ממליץ לך לקרוא את כולו.

-עד כמה חשוב/שימושי לוח ניתוק מהיר?

לא הייתי אומר שממש חשוב, אבל בהחלט שימושי ונוח. במיוחד באור יום כשרוצים לעבור במהירות ממצב צילום עם חצובה לצילום חופשי מהיד, או כשמצלמים עם יותר ממצלמה אחת.

-עד כמה חשוב פלס? (יש זרחני ללילה?)

פלס בראש של החצובה עצמו הוא לא ממש חשוב. הרבה יותר מדוייק ונוח פלס שמרכיבים בתושבת-הפלאש של המצלמה.

- האם ראש כדורי נוח יותר לשימוש/כיוון?

באופן כללי כן, להוציא פנורמות או צילום ווידאו.

אשמח לקבל המלצה לחצובה סבירה ברמת כניסה שתתאים לצרכי ושנותנת תמורה מירבית למחיר (500-400 ש"ח אם אפשרות לתוספת קלה).

בדיון שבלינק כתבתי מספר המלצות, כולל אחת לחצובה שמתאימה לך במיוחד: Slik SPRINT PRO.

מה דעתכם על רכישת חצובה משומשת?

דעתי טובה, כל זמן שאתה מוצא חצובה שמתאימה לדרישות שלך ושהמצב שלה טוב.

פורסם

אפשר לצלם גם פנורמות מהיד, כך שאל תדאג יותר מדי. ראש כדורי מעט פחות נוח בפנורמות, אבל הוא הרבה יותר נוח בהרבה מצבים אחרים. בסופו של דבר מדובר בפשרה יותר מסבירה. יש גם ראשים כדוריים שכוללים יכולת צידוד (פאנינג), ואלה מצויינים לפנורמות. במיוחד אם הצידוד הוא מעל לכדור ולא מתחתיו.

אני לא מכיר את המנפרוטו שבלינק, אבל נראה לי שהיא יותר נמוכה מהסליק. אני מניח שבפוטופילם תוכל לראות את שתיהן בתצוגה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים