עבור לתוכן

דילמה מאוד קשה בין:3870X2 לבין 8800GT SLI \=

Featured Replies

פורסם

למסך 19" יש רזולוציה גבוהה משל טלויזיה 27"

ולכן, 9600GT יספיק בכל מקרה.

היתרון של טלויזיות LCD, לא משנה איזה גודל, הוא שמרחק הצפיה גדול בהרבה ממסך רגיל.

ככה שאפילו אם אתה מחבר את זה לטלויזיה של 42" ברזולוציה 1366X768, בגלל המרחק זה בכל מקרה יראה מעולה, והתוצאה היא שלא צריך כרטיס מסך בומבסטי במיוחד.

פורסם

כל הסיפור הזה של שניי כרטיסים שווה לתחת ואני אחד שמדבר מניסיון.

אם חבר שלי לא היה מוחר לי את האחד הכרטיסים ב300 שקל אני לא הייתי נוגע בCF.

תקנה 8800GTS 512MB יחיד וזהו.

תקן אותי אם אני טועה אבל אתה לא יכול להשוות בין CF של X1950XT 256MB כמו שיש לך,

לבין SLI של 8800GTS 512!!!??

וPika007 אני לא צריך לקנות 9600GT כשאני רוצה שהמשחקים יעבדו באיכות הכי גבוהה וברזולוציות הכי גבוהות שמאפשרות fps חלק!!!

אז תדבר איתי על 8800GTS 512 ומעלה... :D :D

פורסם

אולי תפסיק כבר להחליט על דברים שאתה לא מבין בהם.

שאלת שאלה (ועוד לא בדיון שלך בכלל) וקיבלת תשובה, למה להתווכח ?

ולא יהיו לך "רזולוציות הכי גבוהות" עם המסך ה - 19 שלך וטלוויזיית ה - LCD.

פורסם

כמו שאמרו כבר לא שווה לקנות SLI או CF למסכים כאלה... משתלם להחזיק כרטיס 8800GT או GTS ולא יותר מזה! :xyxthumbs:

פורסם

וPika007 אני לא צריך לקנות 9600GT כשאני רוצה שהמשחקים יעבדו באיכות הכי גבוהה וברזולוציות הכי גבוהות שמאפשרות fps חלק!!!

אז תדבר איתי על 8800GTS 512 ומעלה... :D :D

ב 1366X768 או 1440X900, תקנה 8800GT בודד ותוכל להריץ את כל המשחקים שאתה רוצה על הרזולוציה המקסימלית בהגדרות גבוהות מאוד (אפילו את קרייסיס תוכל להריץ על מעל High) ואת רובם המוחלט עם פילטרים ברמה גבוהה.

אם ה 8600GT בנייד שלי מריץ COD4 ב 1440X900 על HIGH עם 2XAA, 8800GT שולחני באותה רזולוציה יריץ את זה עם 8XAA ו 16XAF בלי להרגיש בכלל.

אין לך סיבה לקנות GTS, פשוט כי אתה לא יכול לנצל אותו, 8800GT ו GTS יתנו במקרה שלך תוצאה זהה.

מעוניין בכל מקרה בעוד קצת "מיץ"?

לך על גרסה כזו או דומה של 8800GT-

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1454

טחנו אותם באוברקלוק ושמו יופי של קירור. גם חזק יותר וגם שקט יותר.

פורסם

שטויות, הכי טוב תקנה SLI של 9600GT או 8800GT הכי זולים שתמצא זה יספק אותך ייתן לך מה שאתה מחפש - מקסימום ביצועים לרזולוציה שלך על מקסימום גרפיקה. אם תקנה 8800GT בודד הוא ייקרטע בלמשל קרייסיס על מקסימום גרפיקה לעומת זאת עם SLI הוא ייתן לך ביצועים יציבים יותר =]

פורסם

כן, מן הסתם אם תבזבז יותר כסף תקבל יותר ביצועים.....

אבל מה שאמרת הרגע זה בולשיט-

8800GT מריץ קרייסיס על איפושהו בין High ל Very high אם מדובר ב 1366X768. אין פה שום סיבה או הצדקה ל SLI של 9600GT.

אנשים שוכחים שהעלות של SLI לא נגמרת בכרטיסים עצמם-

דרוש לוח יקר יותר וספק יקר יותר. אין לזה שום הצדקה.

שני כרטיסי 9600GT- כ 1700 שקל

ספק שיחזיק שני כרטיסים כאלו- 100 עד 200 שקלים יותר מספק ל 8800GT בודד.

לוח SLI נורמלי- בממוצ כ 200-300 שקל יותר מלוח טוב לכרטיס בודד.

סה"כ מה שאתה מקבל:

הפרש של 10% עד 15% גג בביצועים ביחס להפרש של 60% במחיר.

אגב, אתה אומר "למשל בקרייסיס".

-אתה יכול לתת לי משחק -חוץ- מקרייסיס שזה יקרטע בו? (לא שזה יקרטע, אבל עדיין)?

לא, אתה לא יכול.

COD4 ירוץ בצורה זהה על 2 האפשרויות המפורות האלו

וגם UT3

וגם ביושוק

וגם S.T.A.L.K.E.R

וגם [הכנס שם של כל משחק בהיסטורית האנושות חוץ מקרייסיס כאן]

פורסם

בעיקרון תוספת הביצועים מ - SLI של 9600GT על 8800GT בודד הרבה יותר גבוהה מ - 15% אבל הרזולוציה שבה הוא משחק ממש לא מצריכה מערך כזה (וגם אפשר לקנות לוח 650I SLI כמעט במחיר של לוח P35).

פורסם

לקנות לוח N650I וגם לעשות עליו מערך SLI זו הכרזה רשמית "אני רוצה שהמחשב שלי יעשה לי בעיות".

לא קונים לוח SLI עם צ'יפסט שהוא לא N680 (או מהחדשים יותר) במקרה של אינטל, או NF57/59 במקרה של AMD.

לגבי תוספת הביצועים- משתנה ממשחק למשחק. מה שבטוח- אתה לא תקבל הפרש של 50% מ 8800GT בסטוק, ובטח שלא אם מדובר בגרסה שעברה אוברקלוק כבד (קאליבר/I-Chill)

פורסם

ומה אם אראה שלך מספר משחקים עם שיפור ממוצע שגובל ב - 60% מ - 8800GTS 512 ?

ולפי מה שאני זוכר מביקורות של הלחות לא היה שום הבדל בין להריץ מערך SLI על לוח 650I SLI לבין על לוח 680I (שסתם מלאים ספיצ'רים מיותרים שמייקרים אותם).

פורסם

ועכשיו לעובדות בשטח:

לוחות N650 עושים טונות של בעיות. עדיף להוסיף כבר את ה 200 שקל האלו ולקחת לוח N680 אמין בהרבה.

הדבר הראשון שצריכים לעשות שקונים לוח N650 זה להעיף לו את הקירור (שבד"כ גרוע), ולהחליף לאחד אחר. ב N680 לא צריך.

וכן, הייתי שמח לראות את הדוגמאות עליהן אתה מדבר, אני יודע כעובדה שבביושוק ההבדל בין SLI של 9600GT ל 8800GT בודד לא כזה גדול, ומדובר במנוע שהרבה משחקים בעתיד הקרוב ישתמשו בו.

פורסם

הנה ההשוואה - http://en.expreview.com/2008/02/23/geforce-9600gt-review/?page=15

ואילו בעיות בדיוק יש ללוחות - 650I SLI לעומת ה - 680I ? ולחליף קירור של לוח אם כשלא עושים OC נראה לי תמוה.

הנה ביקורת ישנה על לוח של אסוס ולא מציינים שם בעיות מיוחדות - http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2894&p=7

ועוד אחת - http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=2946&p=10

פורסם

שום סקירה לא תחשוף בפניך בעיות רציניות בלוח- מקסימום מחסור מסוים בפיצ'רים.

בעיות באות עם הזמן, לא ביומיים/שלושה של הבדיקה.

מסכים כחולים, לוחות שמתפגרים, ועוד (וזה לא מוגבל לדגם אחד, מדובר על רוב הלוחות שמבוססים על אותו צ'יפסט)

אל תחפש את זה בסקירות, כי לא תמצא את זה.

חפש את זה בחוות דעת במקומות כמו Newegg וכו'.

אני מעיד על זה ממקור ראשון-

כידוע לך, עבדתי בחנות מסוימת, וראיתי בדיוק מה חוזר יותר למימוש אחריות ומה חוזר פחות- בנוסף למידע שמקבלים מהיבואן הרשמי (כל יבואן והרכיבים שהוא מייבא, במקרה הזה אני מדבר על מור לוי- יבואן אסוס וג'יגבייט הרשמי)

אין לך מושג כמה החזרות של לוחות מבוססים N650I יש, וכמה מהם אכן נמצאים תקולים. זה צ'יפסט בלהות.

הלוחות האלו ברובם סובלים מבעיית התחממות של הצ'יפסט- לכן המון אנשים בוחרים להחליף כבר מראש את הקירור של הצ'יפסט, או לקמבן מאוורר על הסינקים של הלוח.

אתה מסתמך על סקירות יותר מדי, יש עוד הרבה דברים מעבר לטומ'ס ואנאדטק.

יש לך הרבה ידע, ובאותו זמן חסר לך הרבה נסיון.

(אל תיקח את זה כעלבון או משהו)

-לגבי ה SLI של 9600GT נגד 8800 בודד- אכן אפשר לראות שבביושוק ההפרש קטן יותר, אבל גם ככל שיורדים ברזולוציה ההפרש יורד.

מה שבטוח, בין אם ככה או ככה- זה לא 15%, נכון.

פורסם

זה נכון, ניסיון אין לי כל כך ולכן אני לא יכול להתווכח בעניין הזה.

מה שכן, אני מצפה מביקורות לחשוף בעיות של לוחות אם ולא למהר להוציא ביקורת כל כך מהר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים