עבור לתוכן

מישהו יודע איך להרים Mail_relay , שאלה באמת למבינים

Featured Replies

פורסם

שלום

יש ברשותי רשת תקשורת עם DMZ , כשב DMZ אני מעוניין להציב mail relay

יעודו , להיות anti spam + anti virus , ולהעביר את ה mail לרשת הפנימית לאמור exchange

יש לי קצת רקע , אני יודע שקיימות בשוק postfix ו sendmail .

אני אשמח ,אם משיהו יודע וידע לחזור אליי

גלעד

פורסם

לפי מה שאני יודע זה די פשוט, אתה רק צריך לתת לexchange אישור ללינוקס (או למערכת אחרת).

אז בexchange אתה צריך להכנס ל:

start

all programs

system manager

בsystem manager תכנס לservers , השם שבחרת לשרת , אז לprotocols , ואז לstmp.

תלחץ לחצן ימני על stmp כדי להגיע לproperties , בלשונית access תלחץ על relay ואז תסמן את מה שלמטה (V) , תוסיף שם את הIP שאתה צריך.

מקווה שעזרתי ושלא עניתי על משהו אחר כי לא שאלת שאלה מדויקת :D

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

הוא התכוון שהמערכת האחרת תשמש סנן-וירוסים/רושעות/דואל"ז וממסר בעבור ה-Exchange כיעד.

פורסם

אני לא חושב שזה כ"כ קל להרים mail relay ביתי,

postfix & sendmail הם MTA's לא? זה רק החלק שעוסק בשליחת המיילים לשרת הדואר הפנימי / לעולם.

מסביב להם אתה מן הסתם צריך להרכיב מערכת שסורקת ע"י מספר מנועים או מנוע אחד כללי (לקספרסקי יש מוצר כזה אאל"ט)

בכל אופן, אם זה היה כ"כ פשוט, בתי עסק לא היו רוכשים מוצרים יעודיים כמו PineApp (חברה ישראלית)

(הערה: Lordgod, אתה הסברת איך לשלוח מיילים משרת אקסצ'יינג' באמצעות שרת SMTP שונה, אל העולם,

כלומר להגדיר smart host, זה לא מה שהוא ביקש)

פורסם

ראשית, זה בהחלט לא מסובך :

דוגמה להקמת שרשרת SMTP - ר' : http://www.darryl.cain.com.au/postfix/ .

ודוגמה להקמת שרת-דוא"ל עם מערכות סינון - ר' : http://www.howtoforge.org/virtual-users-domains-postfix-mailscanner-mailwatch-centos5.1 .

אציין כי במדריך השני, החלקים המעניינים היחידים בעבורך הם : הקמת שרת-הדוא"ל הבסיסי (Postfix), והתקנת מערכת הסינון עליו (MailScanner).

ושנית, מכך שארגונים אוהבים Appliances בהחלט אין להקיש שמערכות פתוחות הן פחות טובות : הסיבה העיקרית לכך היא כי מערכות פתוחות דורשות השקעה גבוהה יותר בתחזוקה ממח' מערכות-מידע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים