עבור לתוכן

מה SOLARIS בעצם מספקת?

Featured Replies

פורסם

בכלליות

האם יכולה לספק את הצרכים של המשתמש הביתי? או שהיא רק לשרתים?

ומה עם בחינת ה פן הניסיוני? כלומר EXPIREMENTAL כאילו מה אפשר לעשות איתה מהבחינה הזאת?

פורסם

זאת בסה"כ מערכת הפעלה :)

לא חושב שיש ל"משתמש ביתי" משהו לעשות איתה כי היא מיועדת בעיקר לסביבה מקצועית ומרושתת (גם תחנות עבודה וגם שרתים).

אתה יכול לנסות ולראות אותה בעצמך. יש גרסאה לX86 החל מגרסא 9 שלה.

יש לה שתי ממשקים גרפיים: CDE הקלאסי ו JDE שזה בעצם GNOME מעובד ע"י סאן.

למה בדיוק אתה מתכוון "פן נסיוני"?

פורסם

בsolaris צריך להתעסק הרבה מאוד עם הטרמינל , יותר מכל הפצה שקרובה ליוניקס (freebsd,openbsd ועוד יש הרבה...).

לא מתאים למשתמש הביתי אלא אם אתה רוצה ללמוד :)

פורסם
  • מחבר

כלומר מה היא בעצם מספקת שמערכת הפעלה לינוקס UNIX וכל השאר לא מספקות?

אני מעוניין ללמוד אבל איזה תחומים היא יכולה ללמד אותי? איזה חומר למידה בעצם קיים בתחום?

ומבחינת הפן הניסיוני כלומר שאיך תוכנות צד שלישי מתפקדות איתה

פורסם

למשתמש הביתי - כלום. לא עולה על דעתי תוכנה ביתית אחת שרצה על סולריס ולא על לינוקס.

אם אתה מתכוון להיות מנהל שרתי SUN אז אולי כדאי לך להתנסות במערכת הזו. מצד שני אני לא בטוח כמה אפשר כבר להתנסות בניהול מערכת על מחשב בסביבה ביתית.

פורסם
  • מחבר

מה איתך?

אתה לדוגמא רץ על UNIX...

פורסם

לא הוא על לינוקס

כמוני

הדפדפן מוזילה משדר שמערכת ההפעלה שלי ושלו היא UNIX אך זאת טעות

שנינו על לינוקס

פורסם

הוא לא, זאת בעיה של הסקריפט שפשוט מזהה לינוקס כיוניקס ומעבר לזה, אין כזה דבר UNIX, יש הפצות שמבוססות על יוניקס אבל המערכת המקורית כבר לא קיימת וכיום יש רק "חיקויים"

פורסם

הוא לא, זאת בעיה של הסקריפט שפשוט מזהה לינוקס כיוניקס ומעבר לזה, אין כזה דבר UNIX, יש הפצות שמבוססות על יוניקס אבל המערכת המקורית כבר לא קיימת וכיום יש רק "חיקויים"

ממתי BSD היא לא יוניקס?

לגבי הקוד המקורי של AT&T - אני מעריך שחלקים ממנו נמצאים עדיין בתוך הגרסאות המסחריות של יוניקס וגם בתוך BSD.

פורסם

BSD היא יוניקס , אבל לא בשלמות כמו שאמרת ^^ .

פורסם

BSD היא פיתוח עצמאי של אונ' בורקלי על קוד המקור של UNIX 6 (או מה שזה לא יהיה). כן, זה יוניקס אבל אפשר גם להגיד שזה עוד "תואם" יוניקס כי תכלס, מי יודע כמה מהקוד המקורי נשאר

פורסם

מקורי ממה?

אתה יודע שהגרסה הראשונה היתה כתובה ב B ואסמבלר ורק אחרי שפיתחו את C הכל נכתב מחדש...

BSD המשיכה לקבל ולתרום קוד לAT&T גם הרבה אחרי שהיא נוצרה.

פורסם

הגרסא שפותחה ב B נזרקה לפח בגלל הבחירה השגויה של השפה שהתבססה של שפות אחרות שלא היו טובות. המערכת שוכתבה מחדש, בשפה חדשה בשם C.

לאחר מכן, הפרויקט המשיך להתפתח ויצאו עוד ועוד גרסאות, אחת מהן הייתה Version 6 שעליה אונ' ברקלי פיתחה את ה BSD. במרצות השנים הם גם פיתחו את הזיכרון הוירטואלי ועוד כל מני דברים, דבר שלפי דעתי גרר הרבה שינויים בקוד המקורי ולכן מ"גרסא 6" לא נשאר הרבה.

כמו כן, יצאו הרבה פרויקטים שהתבססו על יוניקס אך הם לא היו תואמים אחד לשני ולכן עד כמה שאני זוכר, ה IEEE פעל לקביעת תקן שבסופו של דבר נקרא פוסיקס שאמר שמה שקיים בהפצה של ברקלי ושל AT&T נכנס ומה שלא, נשאר בחוץ. אחרי זה היה עוד איזה גוף שניסה לשנות את התקן

ובסוף, יצא בלאגן אחד גדול ואין יוניקס סטנדרטי ולכן לינוס כתב את לינוקס [או את הקרנל, אם בא לך] והפיץ אותו בחינם [לעומת אחרים שגבו כסף על יוניקס] ולכן זכה להצלחה גדולה - גם היה תואם יוניקס, אנשים כבר לא היו צריכים להיות תלויים באונ' שקנו את היוניקס בהרבה כסף אלא קיבלו את זה בחינם ויכלו לעבוד בבית וגם בחינם. איך אומר בוראט? Great Success

אגב, כיום כבר נראה לי שאסור לקחת כסף וSUN צריכה לשלם ל IBM או משהו כזה

אגב2, גם OSX נחשבת ליוניקס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים