עבור לתוכן

Canon S5 vs. Sony H9 תעזרו לי בבקשה.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ואיך הסוני בכל הסיפור הזה? (H9)

פורסם

לא מבין בזה הרבה,אבל דיברו פה רבות וטובות על הFUJI S6500.

נסה למצוא אותה במלאי איפשהוא

פורסם

הבעיה היחידה שלי איתה שלא מצאתי עליה עדיין ביקורות באתרים אמינים. החוסר של המייצב תמונה שלה,

אפילו לא דיגיטלי. (למרות שזה גרוע) בקנון יש ייצוב תמונה אופטי, זום גדול יותר, מסך גדול יותר ומפרקי, מקום לפלאש("נעל"),

ועוד כל מני דברים. אז איך לעזאזל הפוג'י יכולה להיות יותר טובה ממנה?

איך הפוג'י S6500 טובה יותר מהקנון S5? אז ככה:

לפוג'י יש עדשה 28 מ"מ רחבה שלא קיימת ב-S5. מבחינתי זה שובר-עסקה למצלמה שאמורה להתאים לשימושים מגוונים. הסבר כאן: http://boren.sent.com/photography/articles/Lenses/zoom.htm

לפוג'י יש תמיכה בפורמט RAW, ל-S5 אין. על היתרונות של הפורמט הזה בהשוואה ל-JPEG תוכל לקרוא כאן:

http://cliki.site.co.il/RAW#RAW_.D7.9E.D7.95.D7.9C_JPEG

לפוג'י יש גלגל זום מכאני מהיר ומדוייק (כמו בעדשות של מצלמות DSLR). ל-S5 יש מתג זום אלקטרוני.

לפוג'י יש עדשה יותר טובה וחיישן גדול יותר ואיכותי יותר מזה של ה-S5. היתרון של הפוג'י ב-ISO גבוה משמעותי יותר מהמייצב של הקנון, כי הוא עוזר גם נגד תנועה בנושא ולא רק נגד רעידות היד. בשילוב עם RAW, אפשר לקבל בפוג'י ב-ISO גבוה תוצאות מרשימות. תסתכל למשל בהשוואה הזו (מתמונות באתר dcresource.com) שתי שתי המצלמות ב-ISO 1600. הקנון מימין, הפוג'י משמאל:‏

20080310020146crfd1.jpg

לא כוחות.

בקנון בלתי אפשרי לקבל תוצאות כאלה כי אין RAW והחיישן קטן יותר. לא לכל אחד זה מתאים, כי לא כל אחד מוכן לעבד את התמונות במחשב. אבל גם בלי RAW הפוג'י עדיין איכותית יותר וכמובן שיש לה את שאר היתרונות שציינתי קודם ושהופכים אותה למצלמה שימושית יותר. הבעיה היחידה היא שקשה עד בלתי-אפשרי למצוא אותה בחנויות.

פורסם

איך זה יכול להיות שהקובץ jpeg של קאנון יצא 4.58MB והקבוץ RAW של הFUJI יצא 1.68MB :s05:

נראה לי התבלבלו שם

פורסם

איך זה יכול להיות שהקובץ jpeg של קאנון יצא 4.58MB והקבוץ RAW של הFUJI יצא 1.68MB :s05:

נראה לי התבלבלו שם

רעש שוקל יותר.

פורסם

הקובץ raw המקורי שוקל 13 מגה. אחרי כיווץ ל jpg המשקל ירד למשקל הזה, שהוא הממוצע של תמונה באיכות רגילה אצלה.

boren, השוואה עד 800 תהיה יותר רלוונטית, אבל ההשוואה פה ממצה.

לפותח השרשור - אם תמהר, אולי תמצא את אחד הפריטים האחרונים בארץ בא.ל.מ, שקם אלקטריק, בסט ביי או כל אחד מהם.

פורסם
  • מחבר

boren, תודה רבה על העזרה.

אך, בבדיקה מהירה בזאפ תגלה שאף חנות בארץ הקודש לא מוכרת אותה.

אז מה בעצם השוואת אותה עליה :kopfpatsch:

אני מחפש מצלמה שכן אפשר למצוא בארצנו.

תודה. :)

פורסם

אבל זאפ לא מראה את כל המצאי הארץ.

צריך לבדוק בכמה חנויות או לשאול בטלפון

לפותח השרשור - אם תמהר, אולי תמצא את אחד הפריטים האחרונים בארץ בא.ל.מ, שקם אלקטריק, בסט ביי או כל אחד מהם.

פורסם

וגם במכירות יד שניה לא בעיה למצוא את ה-S6500.

פורסם
  • מחבר

boren, שאלה אחרונה לסיכום.

ה S5 עולה כ-1500 וה-S9600 עולה כ-1850. (ויש לי להוסיף לכרטיס זכרון באותו נפח עוד כ-50 ש"ח)

הפרש של 400 ש"ח, מבחינת עלות\ביצועים. כדאי?

פורסם

אם אני הייתי מחפש מצלמה כזו היום הייתי ללא ספק בוחר בפוג'י בגלל הסיבות שציינתי קודם, ובמיוחד בגלל העדשה הרחבה. רק אתה יכול להחליט האם ההבדלים שווים לך את ההפרש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים