עבור לתוכן

לא מבין.. {מחירי מעבדי פנטיום 4 לעומת פנטיום 3}

Featured Replies

פורסם

איך יכול להיות שמעבדי Pentium 3 יותר יקרים ממעבדי Pentium 4 במהירויות הרבה יותר גבוהות ??

פורסם

אני חושב שגם אינטל לא מבינים..

;)

בגלל זה כשכל היי טק קורס הם עוד שורדים

פורסם

תהליך הייצור שלהם יקר יותר.

אם היה מעבד פנטיום 3 עם מהירות שעון שווה לאחד ממעבדי פנטיום 4, הוא היה עובר את הפנטיום 4 בהפרש ניכר.

פורסם

איך יכול להיות שמעבדי Pentium 3 יותר יקרים ממעבדי Pentium 4 במהירויות הרבה יותר גבוהות ??

כי אינטל רוצה לקדם את המכירות של הפנטיום 4, ולא את אלה של הפנטיום 3, בעיקר(אבל לא רק) כשמדובר במעבדי הטואלטין. עוד דבר שאני רוצה שתדע לגבי ייצור מעבדים, שאם ישנם שני מעבדים מאותו דור בעלי אותה ארכיטקטורה, רק במהירות שונה, עלות הייצור שלהם היא זהה.

בא נאמר, עלות הייצור של סלרון 850 וסלרון 1000 היא זהה(אני מדבר על אלה עם ליבת הקופרמיין), כשהם עוברים שלב מסויים בהליך הייצור אינטל בודקת(או יצרן המעבדים) באיזה מהירות כל מעבד יכול לרוץ יציב ואז נועלים אותו במהירות הזאתי(המכפלה), או צורבים את המהירות דיפולט היציבה עליו. לכן, קורא לפעמים שסדרה שלמה של מעבדים עובדת טוב ב1000+, ואז יצרן המעבדים לוקח כמה מעבדים מאותה סידרה וצורב אותה ל850(במקום לאלף) כדי לעמוד בדרישות השוק, כי המחיר נקבע לפי מהירות המעבד ולא לפי עלות הייצור שלו.

לכן, קורא לפעמים ששומעים שמעבדים מסדרה מסויימת במהירות נמוכה מסוגלים לעבוד במהירויות גבוהה יותר באוברקלוק בלי שום בעיה. אני מדבר על סלרון 633 עם סטפינג cBo, שתמיד יעבוד ב950, ועל סלרונים מסטפינג cC0 שתמיד יעברו את ה1100(אני מדבר גם על פנטיום 3). זה אותו דבר מה שקרה עם הThunderBirds האחרונים מAMD במהירות 1200 ומעלה, חוץ מזה שכולם באו עם מכפלה פתוחה מהמפעל, הם היו מסטפינק טוב שכמעט תמיד הגיע לפחות ל1400 ואפילו ל1600 ומעלה במקרים מסויימת, ואני מדבר על סטפינג כמו AXIA וכו'. כלומר, היית יכול לקנות מעבד 1200 ובמידה והוא היה מהסטפינג הזה הוא יכול היה לעבוד ב1400 כמעט בצורה מובטחת, בלי שום בעיה וגם כמעט בלי להעלות את המתח.

פורסם
  • מחבר

אם היה מעבד פנטיום 3 עם מהירות שעון שווה לאחד ממעבדי פנטיום 4, הוא היה עובר את הפנטיום 4 בהפרש ניכר.

כן, אבל איך הם מצפים למכור את אותם מעבדים "חלשים" בכאילו מחירים. אין פה שום הגיון (?)

פורסם

כן, אבל איך הם מצפים למכור את אותם מעבדים "חלשים" בכאילו מחירים. אין פה שום הגיון (?)

חביבי אל תדאג לאינטל. יש מספיק "חנויות קבר" שיעשו בשבילם את העבודה השחורה.

הלקוח התמים שרואה מודעה באיזה עיתון עם כותרות צבעוניות ומיליון סימני קריאה ו"במחיר מדהים" לא יודע שהוא קונה מעבד שהוא "סוס מת", אפילו שזה מעבד לא רע. (הצרה היא שגם משלבים את זה עם לוח אם תוצרת רמאללה ועוד רכיבים לא איכותיים).

פורסם
  • מחבר

[חביבי אל תדאג לאינטל. יש מספיק "חנויות קבר" שיעשו בשבילם את העבודה השחורה.

הלקוח התמים שרואה מודעה באיזה עיתון עם כותרות צבעוניות ומיליון סימני קריאה ו"במחיר מדהים" לא יודע שהוא קונה מעבד שהוא "סוס מת", אפילו שזה מעבד לא רע. (הצרה היא שגם משלבים את זה עם לוח אם תוצרת רמאללה ועוד רכיבים לא איכותיים).

גם הלקוח התמים יודע ש 4 יותר גדול מ 3

וכבר אין הרבה פרסום לפנטיום 3.

אבל בוא באמת נשאיר את "הדאגות" לאינטל

ד"א

הצרה האמיתית היא שמפרסמים היום פנטיום 4, 1.9mhz עם כרטיס מסך כמו RIVA TNT לוח לא ידוע ודיסק קשיח 5400, והרבה אנשים נופלים על המציאה.

פורסם

ד"א

הצרה האמיתית היא שמפרסמים היום פנטיום 4, 1.9mhz עם כרטיס מסך כמו RIVA TNT לוח לא ידוע ודיסק קשיח 5400, והרבה אנשים נופלים על המציאה.

I have seen worse :(

פורסם

מי זה המודרטור שמתאמץ כל כך לשפר את הכותרות שאנשים נותנים לתרד שלהם ?? :D

חשוף את עצמך בבקשה.

פורסם

באמת גיל צודק !

נראה לי שיש פה מגמה חדשה

אנחנו נתחיל לרשום נקודות ופסיקים בנושאים , והמודרטור יתייאש אחרי שבוע ויפסיק עם זה :)

פורסם

ובאמת יהיה נחמד אם תעשו מאמץ ותעשו כותרות יותר מובנות....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים