עבור לתוכן

עזרה בקשר לנגדים !

Featured Replies

פורסם

חבר'ה לא נכון - holy מאוד צודק וכל מי שטוען אחרת מוזמן לחבר לד ל-5V של הספק שלו (ואני מדבר על לד שהspecs שלו הם 3V 20ma) ואני אשמח לראות תמונה שלו עובד ולא הופך ל- sed = Smoke Emitting Diode.

ואני לא מדבר על ספק 3V dc צעצוע (שמגיע בקושי ל 0.5 אמפר) אלא על ספק של המחשב - והתנגדות פנימית לא ממש תעזור פה (מי שטען - למעשה היא לא כ"כ קשורה אפילו - אין ספק ללא התנגדות פנימית)

ההסבר של הולי היה מאוד מדויק, אתם מוזמנים לקרוא הסבר נוסף מי שמאוד מתעניין

http://www.dansdata.com/caselight.htm

יש שם הסבר די מפורט כולל דוגמאות לשריפת לדים וחישובי נגדים...

• תגובות 100
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תשמע, לא נראה לי שמישהו פה יודע משהו על חשמל או אלקטרוניקה.

אם יש לך לד שמיועד לעבוד ב 4 וולט ואתה מחבר אותו בטור לנגד וביחד למקור מתח של 12 וולט אז המצב הוא כזה:

על הלד יהיו 4 וולט

על הנגד 8 וולט

הזרם יהיה 8 חלקי R.

חשוב לבחור R כזה שהזרם הזה יהיה בתחום העבודה של הדיודה.

אם תחבר לד של 4 וולט ישירות למקור של 12 וולט אז אפשר להגיד שזה שקול למעגל הקודם אבל R=0 ואז הזרם יהיה מאוד גבוה והלד תשרף.

אבל ההפרש בין 4 וולט ל 5 וולט הוא לא מספיק גבוה כדי שהלד לא תוכל לספוג את המתח הנוסף.

פורסם

טוב - נתחיל מההתחלה :

1. לדים מיועדים בד"כ! לעבוד ב-3V ולא 4V וזה כבר הבדל של 2V שזה 2/3 שזה לא מעט אבל זה לא מה שעושה את ההבדל הגדול (רק להעמיד עובדות על דיוקן... - אגב בוא תן למעבד שלך 1V ולא 2 יותר - ונראה אם הוא "סופג" את המתח הנוסף - לא שאני אומר שזה אותו דבר אלא ש1V יכול להיות לפעמים הבדל של יום ולילה)

2. מה חידשת בהסבר זה בדיוק מה שholy אמר - אף אחד לא מדבר על מצב שבו יש חיבור עם נגד - מדובר על מצב בו מחברים לד לספק! (של מחשב) ל -5V.

3. ספק מחשב הוא ספק של 300W... ולא בטריה של 3 או 9 וולט. ולכן עוד פעם הבעיה תהיה של זרם ולא של מתח.

עוד פעם אני ממליץ לך לקרוא את הלינק שנתתי בפוסט הקודם.

*** ולסיום - אם הפוסט הזה היה טיפ-טיפה תוקפני אני מתנצל - די נמאס לי מהצהרות כאלה :

תשמע, לא נראה לי שמישהו פה יודע משהו על חשמל או אלקטרוניקה.

- יש לך דעה אחרת תכתוב אותה. - ועוד פעם אני ממליץ קרא את הלינק (או קצת על מוליכים למחצה - שאגב מעבד של מחשב הוא סוג של...)

- בלי עוינות בחייאת... P;

פורסם

אבל ההפרש בין 4 וולט ל 5 וולט הוא לא מספיק גבוה כדי שהלד לא תוכל לספוג את המתח הנוסף.

בהנחה שמחובר נגד והלד מקבל את עוצמת הזרם שהוא צריך בדיוק (20mA) אולי אפשר לטעון שהוא יפעל תחת 5V במקום 4V (למרות שלא יצא לי לחבר בחיים לד למתח גבוה מידי ככה שאני לא יכול להגיד לך אם הוא יעמוד בזה)

אבל מה שדובר פה הוא חיבור לד ישירות לספק! ללא נגד.

למה שלא תחבר אותו ל 5 וולט מהספק?

רוב הסיכויים שלא יקרה לו כלום.

כאן הבעיה היא בעוצמת הזרם הענקית שתעבוד דרך הלד ותשרוף אותו.

פורסם

הספק לא דוחף בכח זרם דרך הלד או כל חלק אחר במחשב.

הזרם שיזרום דרך הלד הוא פונקציה ישירה (אך לא ליניארית) של המתח שנופל עליו.

אם תחבר אותו ישירות ל 5 וולט או דרך נגד כזה שיפול עלו 5 וולט הזרם יהיה בדיוק אותו הדבר.

פורסם

הקטע הוא שלנגד יש 2 תפקידים

אחד לדאוג למתח שהלד צריך

והשני (שאתה בכלל לא מצייחס אליו) לדאוג לזרם שהנגד צריך

אם תקח לד של 3V (אין כזה דבר לד של 5V) ותרצה לחבר אותו למקור מתח של 3V תהיה חייב לשים נגד שידאג שהלד יקבל את העוצמת שרם שהוא צריך 20mA לצערך הנגד יחליש את המתח שהלד מקבל ולכן הלד יפעל חלש יותר אבל אתה לא יכול לוותר על הנגד הזה. אם אתה רוצה להפעיל לד במלוא העוצמה אתה חייב לחבר אותו לספק שנותן מתח גבוה יותר ממה שהוא צריך

פורסם

אתה ממש מדבר שטויות. אתה לא יכול להפריד את המתח מהזרם באופן שרירותי.

אם הלד צריך לעבוד ב 3V/20mA ותשים עליו 3 וולט (וזה בכלל לא משנה איך תעשה את זה) אז יזרמו דרכו 20mA.

גם ההפך נכון!

אתה לא יכול לשים נתונים שרירותיים של מתח וזרם, הם תלויים אחד בשני, במקרה של לד באופן חד-חד ערכי.

אם תדחוף דרך הלד הזה 20mA באמצעות מקור זרם אז יתפתח עליו מפל מתח של 3V.

אין דרך לעקוף את זה.

לא יכול להיות מצב שיש על הלד הנתון 3V ובו זמנית זרם ששונה מ 20mA.

פורסם

קודם כל ספק כן דוחף מתח - זה בדיוק התפקיד שלו והוא תמיד יעשה את זה בכל הכוח,

למעשה ניתן להשוות את הפרש הפוטנציאלים של ספק לעמידה במקום גבוה - ברגע שקפצת אתה לא יכול "לבחור" את המהירות בה תיפול אלא היא תלויה רק בשלושה דברים : 1 - הגובה ממנו קפצת, 2. התנגדות האוויר, 3. כוח המשיכה

במקרה שלנו המתח של הספק (הפרש הפוטנציאלים) הוא הגובה וכוח המשיכה, וההתנגדות במעגל דומה להתנגדות האוויר.

זרם הוא תמיד תוצאה ופונקציה של שני דברים : הפרש פוטנציאלים והתנגדות - תוציא אחד מהם ואין זרם!

ולכן הזרם במעגל הוא פונקציה ישרה ולינארית בהחלט של מתח והתנגדות (חוק אוהם).

לד שהוא מוליך למחצה הוא בעל התנגדות גבוהה מאוד כל עוד לא מופעל עליו מתח אבל מהרגע בו מופעל עליו מספיק מתח ע"מ שמספיק "חורים" יתמלאו באלק' ההתנגדות שלו הופכת לקטנה מאוד - כאשר ההתנגדות קטנה מאוד הזרם גבוה מאוד - ובהחלט הספק "ידחוף" (כי זה בדיוק תפקידו) זרם בעוצמה גבוהה.

*** אגב עוד דוגמא - מדוע ניתן לקבל מכת חשמל חזקה מאוד ממצבר של רכב שמספק "רק" 12V? - מפני שהוא מסוגל להספק גבוה -> משמע אם תחבר את המצבר לעצמך - לא יקרה לך כלום - ההתנגדות שלך מאוד גבוהה אבל!!! מספיק שתרטיב קצת את ידך ותגע באותה יד בשני הקצוות או לחילופין אם היית דוחף מחט לכל יד (לדם שלך התנגדות נמוכה) או אז היינו נפגשים במח' כוויות בהדסה... (טפו טפו מקווה שלעולם לא יקרה לאף אחד P; )

מקווה שזה קצת הבהיר.

פורסם

amiram הטעות שלך היא שאתה רגיל לריכיבים בעלי התנגדות כך שכשמחברים אותם למקור מתח במתח שהם צריכים ההתנגדות שלהם דואג לכך שעוצמת הזרם שלהם תהיה מוגבלת לכמות שהם צריכים (חוק אום)

הקטע הוא שפה לא מדובר על רכיבים פשוטים

כאן מדובר על מוליך למחצה

לאותו מוליך למחצה (במקרה שלנו דיודה) אין התנגדות כשהיא מחוברת לספק מתח! זוהיא לא מנורה שמבוססת על חוט להט כך שלחוט להט יש התנגדות ולכן עוצמת הזרם מבוקרת. לכן בחיבור ישיר של לד לספק הלד ישרף כי הוא לא מסוגל לדאוג שיעבור דרכו זרם של 20mA.

עכשיו אתה מוזמן להמשיך להתווכח כמה שאתה רוצה ולהטעות אנשים אני לא מתכוון להתווכח איתך יותר.

חבל שאתה נעול בדעה שלך שפשוט לא תופסת כאן

עריכה - מצאתי אתר בעברית במיוחד בשבילך

http://www.geocities.com/electronics20002001/lllled.html

כתוב שם "כדי להפעיל לד יש לחבר נגד בטור על מנת שהלד לא יקבל יותר מידי זרם (עם יותר מידי זרם הלד ישרף)."

שים לב - מדובר פה על זרם כלומר אם הנגד יקבל יותר מידי זרם הוא ישרף. אבל לפי התאוריה שלך רכיב לא יכול לקבל יותר מידי זרם כי הוא זה שמחליט כמה זרם יעבור דרכו.

עדיין נעול בדעה שלך?

פורסם

אני עם HOLY .

אמירם לדעתי אתה טועה , מניסיוני עם לדים (וחיברתי כמה לספק) הם נשרפים ללא נגד , כי התנגדות פנימית של לד מאוד קרובה ל-0 , ולכן אם תחבר אותו ליציאה בספק של 5V :

חוקר אום - U=RI

I = U

--

R

ולכן כאשר R הוא 0 (למשל , ההתגדות של לד סטנדרטי מאוד קרובה ל-0) אז I יהיה אינסופי , קצר.

אך במקרה שלנו נגיד שיש 0.1 אום , הזרם יהיה 50A !!!!

זרם שכזה ללא ספק ישרוף את הנגד , אם הוא יזרום למיטב ידיעתי ספק של 400W לא יכול לספק כזה זרם בחיבור 5V.

פורסם

קודם כל ספק כן דוחף מתח - זה בדיוק התפקיד שלו והוא תמיד יעשה את זה בכל הכוח,

למעשה ניתן להשוות את הפרש הפוטנציאלים של ספק לעמידה במקום גבוה - ברגע שקפצת אתה לא יכול "לבחור" את המהירות בה תיפול אלא היא תלויה רק בשלושה דברים : 1 - הגובה ממנו קפצת, 2. התנגדות האוויר, 3. כוח המשיכה

במקרה שלנו המתח של הספק (הפרש הפוטנציאלים) הוא הגובה וכוח המשיכה, וההתנגדות במעגל דומה להתנגדות האוויר.

זרם הוא תמיד תוצאה ופונקציה של שני דברים : הפרש פוטנציאלים והתנגדות - תוציא אחד מהם ואין זרם!

ולכן הזרם במעגל הוא פונקציה ישרה ולינארית בהחלט של מתח והתנגדות (חוק אוהם).

לד שהוא מוליך למחצה הוא בעל התנגדות גבוהה מאוד כל עוד לא מופעל עליו מתח אבל מהרגע בו מופעל עליו מספיק מתח ע"מ שמספיק "חורים" יתמלאו באלק' ההתנגדות שלו הופכת לקטנה מאוד - כאשר ההתנגדות קטנה מאוד הזרם גבוה מאוד - ובהחלט הספק "ידחוף" (כי זה בדיוק תפקידו) זרם בעוצמה גבוהה.

*** אגב עוד דוגמא - מדוע ניתן לקבל מכת חשמל חזקה מאוד ממצבר של רכב שמספק "רק" 12V? - מפני שהוא מסוגל להספק גבוה -> משמע אם תחבר את המצבר לעצמך - לא יקרה לך כלום - ההתנגדות שלך מאוד גבוהה אבל!!! מספיק שתרטיב קצת את ידך ותגע באותה יד בשני הקצוות או לחילופין אם היית דוחף מחט לכל יד (לדם שלך התנגדות נמוכה) או אז היינו נפגשים במח' כוויות בהדסה... (טפו טפו מקווה שלעולם לא יקרה לאף אחד P; )

מקווה שזה קצת הבהיר.

הספק דואג לקיום של מתח, זה התפקיד שלו. הוא לא דוחף בכח שום זרם.

הזרם הוא פונקציה של המעגל שתחבר אליו.

אם רשום על הספק 5V/30A זה לא אומר שתחבר משהו להדק של 5V והספק בכח ידחוף לו 30A, זה רק אומר שהוא יכול לסבול עומס של עד 30A. אם תקח סוללה של 5V או ספק 10KW של 5V ותחבר לשניהם עומס זהה יהיה זרם זהה בשני המצבים - כל עוד העומס הוא כזה שהסוללה מסוגלת לעמוד בו.

אני עבדתי עם דיודות, טרנזיסטורים, מגברי שרת ושאר ציוד אלקטרוני אז אל תעשו ממני אידיוט.

לדיודה יש התנגדות שונה לחלוטין מאפס גם כשהיא תחת מתח.

הנתונים שנתת בעצמך של 3V 20mA מצביעים על התנגדות אפקטיבית של 150 אוהם (במצב עבודה אידיאלי).

בא נקח לד של 3V שצריכה לעבוד בתחום של 1-20mA

נחבר אותה למקור של 12V עם שני נגדים:

9,000 אוהם

450 אוהם

במצב הראשון המתח על הלד יהיה בקירוב 3V

המתח על הנגד יהיה 9V

הזרם יהיה 9/9000 שזה 1mA

ההתנגדות הדינמית של הלד היא 3,000 אוהם

במצב השני המתח על הלד יהיה בקירוב 3V

המתח על הנגד עדיין יהיה 9V

הזרם יהיה 9/450 שזה 20mA

ההתנגדות הדינמית של הלד היא 150 אוהם.

זה אומר שעבור הלד הזו דרוש נגד בתחום 450-9,000 אוהם.

כל זה נובע מהתיאוריה. מעשית לא קורה ללד הרבה מחיבור ישיר למקור מתח סביר.

אני לא אומר שזה בריא לדיודה, אבל היא לא תעלה באש.

פורסם

אמירם תסלח לי אבל אתה מדבר שטויות!

אין מצב ששתי נגדים שונים שמחברים אותם לאותו מקור מתח יהיו עם אותו מתח! המתח משתנה לפי ההתנגדות של הנגד.

בוא ניקח את הדוגמא שלך.

קודם כל, אם יש לנו לד שהמפרט שלו הוא שהוא צריך 20MA בשביל לעבוד, אז אנחנו לוקחים את הזרם הזה כזרם הכללי במעגל, לפחות במעגל טורי, כי במעגל בחיבור טורי הזרם זהה על כל הרכיבים.

עכשיו, נתון לנו ספק של 12 V

נגדים הם 450 ו 9000 אוהם

נחשב את המתח על הנגד:

v=ir --> v=0.02*450=9V ולכן המתח על הלד יהיה 3V (ולכן תמיד משתמשים בנגד הזה שמחברים לדים לספק המחשב)

עכשיו הנגד של ה 9K1

v=ir --> v=0.02*9000=180V אבל הספק יכול לתת רק 12V אז זה מה שיהיה על הנגד (בקירוב) ולכן הלד לא יעבוד.

לסיכום, כשמחשבים מעגלים, תמיד תקחו את הזרם הרצוי כזרם שבאמת עובר במעגל, ולפי זה תחשבו את הנגד הרצוי לכם.

פורסם

אמירם זה אתה רשמת לפני 2 הודעות :

"הנתונים שנתת בעצמך של 3V 20mA מצביעים על התנגדות אפקטיבית של 150 אוהם (במצב עבודה אידיאלי)."

עכשיו אני תלמיד בכיתה י' די חדש בחשמל אבל אם אני לא טועה...

הנתונים האלו מדברים על מעגל לא על הלד הספציפי...

קח את חוק אום בכללי למעגל שיש לו מקור מתח 3V ואתה שואף שיזרום בו 20mA אז אתה צריך בערך 150 אום נכון ?

זאת לא התנגדותו של הלד !!!

זאת ההתנגדות שאתה צריך שתהיה Rt במעגל שלך !!!

פורסם

אמירם תסלח לי אבל אתה מדבר שטויות!

אין מצב ששתי נגדים שונים שמחברים אותם לאותו מקור מתח יהיו עם אותו מתח! המתח משתנה לפי ההתנגדות של הנגד.

בוא ניקח את הדוגמא שלך.

קודם כל, אם יש לנו לד שהמפרט שלו הוא שהוא צריך 20MA בשביל לעבוד, אז אנחנו לוקחים את הזרם הזה כזרם הכללי במעגל, לפחות במעגל טורי, כי במעגל בחיבור טורי הזרם זהה על כל הרכיבים.

עכשיו, נתון לנו ספק של 12 V

נגדים הם 450 ו 9000 אוהם

נחשב את המתח על הנגד:

v=ir --> v=0.02*450=9V ולכן המתח על הלד יהיה 3V (ולכן תמיד משתמשים בנגד הזה שמחברים לדים לספק המחשב)

עכשיו הנגד של ה 9K1

v=ir --> v=0.02*9000=180V אבל הספק יכול לתת רק 12V אז זה מה שיהיה על הנגד (בקירוב) ולכן הלד לא יעבוד.

לסיכום, כשמחשבים מעגלים, תמיד תקחו את הזרם הרצוי כזרם שבאמת עובר במעגל, ולפי זה תחשבו את הנגד הרצוי לכם.

תחזור לפה כשתדע על מה אתה מדבר. אפילו Holy לא יתווכח עם ההסבר הקודם שלי.

ללד יש התנגדות, אבל היא לא קבועה! ההתנגדות של לד תלויה בזרם דרכו ולא במתח עליו.

נקודת האילוץ של מעגל שמכיל את הלד המדובר בטור לנגד היא 3V על הלד ו 9V על הנגד.

אלו נתונים שלא ניתן לשנות. האפשרות היחידה לחשב את הזרם היא לקחת את המתח על הנגד חלקי ההתנגדות של הנגד.

לד כמעט ולא משנה את המתח עליו כתלות בזרם (כל עוד הזרם נמצא בתחום העבודה של הלד - שהוא תחום די רחב).

Image1.png

V=3V הוא נתון של הלד ולא ניתן לשנות אותו.

משום ש E הוא 12V אז בהכרח נופל על הנגד 9V ללא תלות בערכו.

הזרם הוא 9 חלקי R.

לאחר שמצאנו את הזרם אפשר לחשב את ההתנגדות הדינאמית של הלד.

היא לא קבועה והיא פונקציה של הזרם במעגל.

NuXeR ,

ההגדרה הפיזיקלית של התנגדות היא מתח חלקי זרם וזה לא תלויי בכלל מה מחובר בין שתי הנקודות.

בין שני ההדקים של הדיודה יש 3V וזרם כלשהו, אפשר לחשב את ההתנגדות של הדיודה באותו רגע.

זו לא תהיה ההתנגדות של הדיודה אם נשנה את המעגל, בניגוד לנגד ששומר על ההתנגדות שלו קבועה

ומשנה את המתח עליו בהתאם למעגל.

מאותם שיקולים פיזיקליים ההספק של הדיודה הוא V*I בדיוק כמו על נגד, וזה משום שההספק מוגדר ע"י שינויי העבודה ליחידת זמן.

העבודה מוגדרת כשינויי המטען כפול המתח (שוב, אין חשיבות דרך מה עבר אותו מטען, זה יכול להיות נגד, לד, מעבד של מחשב, גוף אנושי או אויר).

נקח את המצב הראשון

I=20mA

R=450ohm

E=12V

יש לנו מקור מתח של 12 וולט שמוציא 20mA

באופן מיידי ההתנגדות של המעגל כולו היא 600 אוהם ואין שום אפשרות להתווכח עם הנתון הזה.

שנית ההספק הכולל הנצרך מהספק הוא 0.24W (גם עם זה לא ניתן להתווכח).

אבל הנגד הוא רק 450 אוהם, וחישוב זריז יראה לנו שההספק עליו הוא רק 0.18W.

מה מקור ההפרש? לא צריך להיות מהנדס אלקטרוניקה בשביל להבין את זה.

פורסם

תחזור לפה כשתדע על מה אתה מדבר. אפילו Holy לא יתווכח עם ההסבר הקודם שלי.

אם לא שמת לב בהודעה הקודמת שלי רשמתי שאני פורש מהדיון הזה

שכל אחד יחשוב מה שהוא רוצה וזהו

נמאס לי להתווכח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים