עבור לתוכן

P35-DQ6 @ FSB1600 שאלה בקשר לטמפרטורת סיסטם סבירה

Featured Replies

פורסם

הQ6600 שלי על לוח P35-DQ6 במארז TT-Armour עם TT BIG TYPHOON VX (במפרט המצורף) בOC ל3.6 על 400FSB

הכל טוב ויציב ועובר את כל הבדיקות רק שטמפרטורת הלוח בזמן מאמץ (בעיקר בזמן משחק) מגיעה ל47-48 מעלות (מעבד 45-46C)

כשבכלל נראה לי הרושם שהטמפרטורה של הלוח שלי גבוהה ב5-6 מעלות ממה שצריך גם במצב רגיל (מעבד 25C לוח 34C)

למרות שלמגע כל הבפנים של המארז עושה רושם הרבה יותר קר ממה שהסנסור קורא, נראה לי שיכול להיות שאו שהסנסור מושפע לרעה מהחום של כרטיס המסך או שיש שם איזו בעיית הצטברות חום אחרת. בכל זאת מדובר בלוח עם קירור שאמור היה לספק תוצאות טובות יותר.

יש למישהו רעיון מה הסיבה? ועד כמה הטמפרטורה הזאת חריגה בלוחות האלה.

פורסם
  • מחבר

כן מסתבר שיש שם עוד חיישן שמקביל למה שבאוורסט מופיע לי בAUX הלוח עצמו באוורסט על 38-40 מעלות במאמץ והסיסטם מקביל בעצם לAUX

ובכלל מתמונות האינפרה אדום על האריזה של הלוח שמשווה את הקירור שם עושה רושם שדווקא האזורים שבלוחות נורמלים יחסית קרים חמים יותר על הלוח הזה אבל הצ'יפסט עצמו הרבה יותר קר.

מה שכן יש לי הרגשה שה-Big Typhoon תורם את חלקו בגלל המבנה שלו והמאוורר שנמצא למעלה ופוגע בזרימת האוויר שם ויכול להיות שאפילו מפזר חום לאזור כרטיס המסך.

פורסם

איך הגעת לבאס 1600 בOC יציב?

פשששש

פורסם
  • מחבר

בלי העלאת מתחים לא הצלחתי לעבור 350MHZ (היציב האחרון היה קצת פחות מזה) אבל יכול להיות שלא התאמצתי מספיק

תהיתי בעיקר בגלל שיש לי גם לוח P5KC של ASUS שגם הוא צ'יפסט P35 וכרגע אסוס מפרסמים באתר שלהם את כל הלוחות שתומכים תמיכה טבעית ב-1600FSB מה שאומר שבאסוס זה בכל מקרה בתחום האחריות. מעניין שעדיין לא יצא שום עדכון ביוס לDQ6 שיטפל בעניין הזה ובעניין מגבלת המהירות לזכרונות.

וגם די בגלל שרציתי לראות מה שווה כל מבנה הקירורים המטורף שיש על הלוח הזה. (מבחינת יישומים בהחלט מספיק לי ה1066 כרגע).

לגבי מה עשיתי:

העלתי מתח למעבד ל1.4 וולט

זכרונות העלתי ממש טיפונת והם על 1.85 וולט (האמת שחשבתי שה4GB OCZ VISTA UPGRADE יתקעו אותי על פחות מזה מוזר שאפילו ל1.9 לא הייתי צריך להעלות אותם)

כרגע המעבד על 3.6GHZ - במכפלה 9, הזכרונות על DDR 960 (בכל מקרה הם מגיעים ל1066 בלי להעלות מתח בFSB333)

EIST ו C1E עובדים. כשהמחשב לא במאמץ המעבד באזור ה34 מהדיודה וה40 באוורסט (עוד 60 מעלות לתת) בשיא המאמץ הוא לא עובר את ה45-46

(55-52 באוורסט). מה שגורם לי לחשוב שיש למעבד הזה עוד הרבה מה לתת ו4GHZ (כשהזכרונות על 1066) אצלי על קירור אוויר (יותר איכותי משלי מבחינת ההשפעה על המארז) בהחלט אפשריים.

לפי סנדרה הוא עדיין צורך פחות מQX9770 ב1600 וגם עובר אותו בכמה אחוזים בdrystone ו-wetstone alu ובביצועים פר צריכה ומהירות פר צריכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים