עבור לתוכן

שאלות לגבי דיסק קשיח שנדפק

Featured Replies

פורסם

הדיסק הקשיח המדובר נקנה לפני כשנה. מדובר ב- 80G של WD עם חיבור IDE. הדיסק הותקן במחשב פנטיום 3.

לפני מספר שבועות הדיסק החל להראות סימני "תשישות": הוא היה נתקע מדי פעם, לעיתים המחשב לא היה מצליח להעלות את Windows בפעם הראשונה (אלא לאחר אתחול נוסף או שניים)... עד שיום אחד הוא פשוט הפסיק לעבוד. ראוי שוב להדגיש, שהדיסק עבר תקופה ארוכה של "תשישות" (כל מיני סימפטומים מוזרים), שנמשכה מספר ימים, עד שהושבת סופית. במילים אחרות: זה לא קרה בבת אחת.

בחנות שבה קניתי את הדיסק נאמר לי, שהדיסק גמר את חייו (לא נורא... יש אחריות). האבחנה היתה "שלא מגיע אליו חשמל". אני בעצמי הסכמתי עם האבחנה, מאחר שגם בדיקה שעשיתי בביתי העלתה, שהדיסק אינו פועל כלל.

מאחר שהדיסק הוא יחסית חדש, התחלתי לחשוד בספק הכוח כגורם להשבתה (למרות שגם הספק עצמו נקנה יחד עם הדיסק). בבדיקה שנעשתה באותה חנות הוברר, שהספק תקין לחלוטין, ובך הוסרו החשדות מעליו.

לאור המקרה יש לי שתי שאלות:

1. איזה רכיב במחשב (פרט לספק הכוח) יכול לגרום להשבתת דיסק קשיח הדרגתית (השבתה חשמלית)?

2. אני מודע לכך שעלות שחזור מידע מדיסק קשיח גמור מגיעה לכמה מאות דולרים. האם זה נכון גם בתקלה חשמלית בלבד?

פורסם

יכול להיות שיש גם בעיות בחשמל בבית (למשל בפאזה שמגיעה לחדר שבו המחשב נמצא) שכמובן לא יעלו בבדיקה בחנות.

חוץ מהספק לא אמור להיות גורם נוסף שיכול לגרום לבעיה כזו.

פורסם
  • מחבר

זה לא אמור להיות תפקידו של הספק לווסת את המתח הרצוי לכל רכיב ורכיב ללא קשר למתח הכללי?

אני שוב מזכיר: הדיסק לא הפסיק לפעול בבת אחת.

בנוסף לכך, העברתי את הדיסק לבדיקה במחשב אחר, וגם שם הוא לא פעל בצורה חלקה.

דרך אגב, האם כבל חשמל גם יכול להיות הסיבה?

פורסם

בלי שום קשר אתה לא חושב שלפעמים הרדיסק הולך כי הוא דפוק?

הסבירות שבעית חשמל גרמה לתקלה היא נמוכה.... כנראה שהוא היה פגום

ולידע כללי תשמור על ההרדיסק קריר זה יכול להאריך את אורך החיים שלו

וגם לבצע איחוי מידי כחודשיים

פורסם

morangal, הסבירות עדיין קיימת, לגבי ה "לשמור קריר ולבצע איחוי" זה שטות.

wile, הכל יכול להיות, ואם מה שנכנס לספק דפוק, גם מה שיצא דפוק.

פורסם

זה ממש לא סתם :nono:

פורסם

יש לך הוכחה שזה תורם משהו ? (חוץ מסמיילי דבילי)

פורסם

טוב אז ככה : ברור לך שטמפ' גבוהה היא איננה דבר טוב לכל רכיב חשמלי שהוא בין אם הוא הרדיסק ובין הוא רכיב אחר....

טמפ' הרדיסק מומלצת היא מתחת ל50C העדפה היא לפחות כמובן

איחוי : לדיסק קשיח יש אורך חיים-קילומטראז אומנם הוא איננו קבוע והוא משתנה כל אחד לפי המזל שלו כמו ברכב...

כאשר אתה לא מבצע איחוי ההרדיסק צריך לעשות יותר קילומטראז מה שמפחית לו ממשך החיים שלו....

האנלוגיה ברורה או שצריך סמיילי בשביל שתבין ;D?

פורסם

עזוב סמיילים ואנלוגיות לא קשורות, הנה המציאות:

http://research.google.com/archive/disk_failures.pdf

ואם אין לך כח לקרוא, אז:

http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/6376021.stm

ואם אתה ממש מתקשה, אז רשום שם שבבדיקה של 100 אלף הארד דיסקים, לא נמצא קשר ישיר וברור בין עומס השימוש בדיסק לאורח החיים שלו, ושטמפרטורות נמוכות יותר מקושרות לאחוז כשלונות יותר גבוהה של דיסקים.

(דמיין פה איזה סמיילי)

פורסם

אם הייתה טורח לקרוא את המאמר אז הייתה מבין שנאמר בו שאחוז הכישלונות של הכוננים בטווח הקצר עד 2 אין השפעה לטמפ' גבוהה על כשל

לעומת זאת משנה 3 רואים שהכוננים שהטמפ' שלהם גבוהה 45 ומעלה אחוז התקלות בו הוא כ300% לעומת כוננים בעלי טמפ' נמוכה

הנתונים : כ5% לכוננים שהטמפ 15-30 לעומת כ15%כשלונות לכוננים שהטמפ' שלהם 45 ומעלה

עמ' מספר 5 אם אתה לא מאמין לי...

לגבי בלאי אין כזה דבר בלאי יש לכל רכיב מכני כפונקציה של עבודה אני לא יודע מאיפה הבאת שאין קשר

לא נשכח את הסמיילי כמובן :xyxthumbs:

עריכה: וגם נאמר בסוף במסקנה שמחקרים קודמים הראו שלטמפ' יש השפעה על כישלונות אולם אנחנו לא יכולים להגיד בוודאות שזהו הגורם היחידי וכי יש לבדוק גורמים נוספים מלבד זאת שיתכן ומשפיעים יותר

משמע מה שרשמת איננו נכון color] ]

פורסם

אם תסתכל ב 4 שנים גם אין שינוי מהותי ובסה"כ ההבדלים הם בשל אחוז.

וגם לגבי העומס שימוש בדיסק:

Taken as a whole, our data indicate a much weaker

correlation between utilization levels and failures than

previous work has suggested

פורסם

זה לא משנה בסה"כ יש סיכוי שהרדיסק שהוא חם יותר יתקלקל בתדירות גבוהה יותר

דבר שני אני אתרגם לך אם זה לא ברור לך מה שציטטת :

כשמסתכלים בכללי, המידע שביידנו מצביע על קשר יותר חלש בין רמות שימוש וכשלונות מאשר הסיקו עד היום....

כלומר אף אחד לא אמר שאין קשר אלא שהקשר איננו חזק כפי שחשבו

תעשה טובה אם אתה לא יודע אז אל תתחיל להתווכח לחינם על דברים אתה טוחן מים

לא נשכח סמיילי :hat:

פורסם
  • מחבר

ברשותכם אני קוטע את הדיון ומציג התפתחויות לגבי הבעיה:

התקנתי במחשב דיסק קשיח אחר (20G של WD ישן יחסית), והתחלתי בנסיונות להתקין עליו מערכת הפעלה.

במהלך הנסיונות הופיעו בעיות מגוונות, והנה כמה מהן:

1. תחילה תוכנית האתחול של הדיסק של Windows לא הצליחה לפרמט את הדיסק הקשיח, בטענה שהוא דפוק. יש לציין שלאחר מכן הצלחתי לפרמט אותו על ידי פקודה Format לאחר אתחול מדיסקט.

2. לאחר מספר הפעלות מחדש המחשב לא הצליח לבצע אתחול מכונן הדיסקים (CDROM) וגם לאחר נסיונות לנקות את הדיסק. יום לאחר מכן הוא הצליח.

מה דעתכם? עדיין בעיה חשמלית? בעיה של לוח? או אולי זה כבר לא הפורום המתאים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים