עבור לתוכן

שאלה | איזה לוח אם וזכרונות ישלימו את הכרטיס גראפי והמעבד שאני מתכנן לקנות?

Featured Replies

פורסם

היי....

בעוד מספר ימים אני מתכנן לקנות מחשב חדש למטרת משחקים כבדים.

המעבד שאני הולך לקחת הוא: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Conroe BOX

והכרטיס הגראפי: INNOVISION I-Chill Geforce 8800GT OC 512MB DDR3 PCI-E

רציתי לשאול שתי שאלות:

- איזה לוח אם יאחסן את השניים האלו בצורה הטובה ביותר בתשלום לא גבוה מידי? (התקציב שלי הינו כ-6500ש"ח לכל המחשב)

- אילו זכרונות להצמיד לחומרה הזו, אני רוצה שיהיה לי 2048MB (גם בעניין ה - CL למען האמת אני לא כ"כ מבין אז עזרו לי בנידון)

אני לא מתכנן OC למחשב שלי, לפחות לא בהתחלה.

תודה לכם!

פורסם
  • מחבר

הקפצה....

עזרו לי בבקשה.

פורסם

המעבד שאני הולך לקחת הוא: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Conroe BOX

אתה כנראה מתכוון לE8400 wolfdale . אני לא מכיר מעבדי E8xxx conroe. בכל מקרה מדובר על מעבד בארכיטקטורת 45nm וה ChipSet שאתה צריך ללוח האם הוא x38 , N780i או ה x48 שלא אמליץ עליו כי הוא סתם יקר.

בארץ תוכל למצוא את הx38 של אינטל והN780i של Nvidia אצל יצרניות הלוח הגדולות כגון ASUS ו GIGABYTE במחירים דומים וגם הביצועים בערך אותו דבר.

בגדול היו הרבה הבטחות מNvidia לגבי הלוחות שלה אבל בסוף הדרך אני ממליץ על הפיתוח של אינטל (x38) שנראה קצת יותר עמיד וחסכוני בחשמל.

אני מקווה שעזרתי.

פורסם

הלוחות X38 עולים 1000 שקל ומעלה נראלי..אם אתה מנסה לחסוך כסף אתה יכול לקחת את הP35 הם אמורים לעבוד טוב מאוד גם עם הסידרה החדשה של אינטל..(מחיר ממוצע-500 שקל ללוחותP35 ,לוח מאוד פופלארי בזמן האחרון-הp35 ds3l של ג'יגהביט)

פורסם

מצטער שאני מתערב אבל רק ארצה לומר שלעולם לא אמליץ על שימוש בלוחות P35 למעבדי 45nm, לא משנה כמה הם זולים וכמה שדרוגים עשו להם, זה פשוט לא מסתדר לי ותסמוך עלי שניסיתי ימים ולילות לעשות את החישוב וזה פשוט לא עובד. ההמלצה שלי עדיין בתוקף.

סליחה אם זה נשמע הזוי אני פשוט נכנסתי שם למתמטיקה.

פורסם
  • מחבר

אז איזה לוח במחיר לא מופרז זה משאיר לי לקנות אם כך שיסתדר עם ה E8400 ?

וברצוני להזכיר לכם שישנה עוד שאלה ששאלתי בנושא הזה:

מה בקשר לזכרונות? אני לא צריך יותר מ 2048MB ואני לא כ"כ מבין ב - CLים וביצועי זכרונות.

פורסם

אני לא מתמצא בתועלת של ה CL בגלל זה לא הגבתי בנושא ובכלל ההפרשי המחירים בין הDDR3 וה DDR2 הם כאלה שכדי שכבר אתה תחליט מה טוב לך כי אני לא מכיר את הפרשי הביצועים בקטע הזה.

אתה לא צריך אותי ב instant messeging אני פשוט לא מבין הרבה אבל אם אתה רוצה בכל זאת לחסוך בלוח האם אולי תנסה לראות אם אתה יכול לדבר עם מוכר מחשבים שמבין בתחום ואולי למצוא לוח P35 בפינצטה שינצל את המעבד הזה, אני מדבר פה משמועות אבל יכול להיות שדבר כזה קיים. בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

אתם מובילים אותי למסקנה שמעבר ל P35 אין לוח אם אחר שהוא זול יחסית ובמקביל בעל ביצועים טובים?

איך זה ייתכן?

פורסם

כל לוח-אם עם ערכת שבבים P35 יהיה מצויין ומומלץ

פורסם
  • מחבר

lipa, תוכל להיות בבקשה יותר ספציפי? או שזה לא משנה לדעתך?

האם באמת כל לוח-אם עם ערכת שבבים P35 יתאים ל E8400 שאני מתכנן לקנות?

פורסם

אתה יכול להשתמש ב P5K DELUXE שהוא תומך ב 45NM

אני יותר ממליץ על הP5E שהוא לוח אם ממש טוב אם צ'יפסט X38 חיסרון קטן שיש לו זה שאין כרטיס קול על הלוח אם אבל הם מביאים אחד עם הלוח אם שאתה יכול להתקין Pci-e 1x אם בא לך(יותר טוב מהקקי שמביאים לך על הלוח אם)

הנה סרטון שמסביר על ה-P5E

כמובן שיש עוד לוחות אם זו רק דוגמה של P35 וX38

בקשר לRAM וCL אז אני אסביר את זה בקצרה

CL נמוך יותר = ביצועים טובים יותר

CL=Cas latency

שזה בעצם כמה זמן לוקח לRAM להגיע / למצוא מה שהוא חיפש (אהי לא בטוח בקשר לאיך שניסחתי את זה תקנו אותי אם אני טועה)

אני ממליץ לך ללכת על DDR2 ולא DDR3 מכיון שDDR3 יקר יותר והם בCL גבוה מאוד לכן הביצועים לא טובים יותר מDDR2

אני לא יודע איזה מהירות זכרון להמליץ לך אבל אם הייתי אתה הייתי לוקח 800Mhz אבל זה רק אני

מקווה שעזרתי,

עמנואל.

פורסם

lipa, תוכל להיות בבקשה יותר ספציפי? או שזה לא משנה לדעתך?

האם באמת כל לוח-אם עם ערכת שבבים P35 יתאים ל E8400 שאני מתכנן לקנות?

כן , כל לוח עם ערכת שבבים P35 יתאים ל E8400 גם הדגמים הזולים (מומלץ לעדכן את הביוס)

פורסם
  • מחבר

כן , כל לוח עם ערכת שבבים P35 יתאים ל E8400 גם הדגמים הזולים (מומלץ לעדכן את הביוס)

אחלה, שמח לשמוע שיש לוחות אם תומכים במחירים סבירים.

אבל ההערה בסוגריים וחוסר הבקיאות שלי בנושא מעלה בי שאלה נוספת, למה מומלץ לעדכן את ה BIOS ? (והאם הכוונה היא פיזית, לקנות ROM חדש - שם זה יושב לא?)

ואם אני קונה מחשב חדש לגמרי לכל חלקיו, סביר להניח שה - BIOS יהיה מעודכן לא?

תודה רבה,

ותודה גם ל monya2007 על ההבהרה בנושא ה - CL ולוחות האם <---

פורסם

ערכת השבבים נמצאת בשוק כבר הרבה זמן לפני יציאת המעבדים החדשים ועל-כן יש לעדכן את הביוס במקרה שהלוח לא מעודכן , עדכון הביוס הוא לא פיזי הוא תוכנה

אם אתה קונה מחשב מורכב עם המעבד החדש אז אין לך סיבה לדאגה , מי שמרכיב את המחשב יעדכן את הביוס במקרה הצורך

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה, אז סגרנו על לוח אם עם ערכת שבבים P35 בשביל המעבד E8400.

זה החצי הראשון של הנושא הזה.

ונותרה הסוגייה האחרונה שלי, אילו זכרונות מומלץ לקנות?

של איזו חברה, כמה Mhz, כמה CL וכו'...כאשר אני לא מתכנן OC <---

אשמח אם מתאפשר לנמק גם מדוע.

תודה על זמנכם,

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים