עבור לתוכן

למה E6850 עולה יותר מE8400 למרות כל יתרונותיו?

Featured Replies

פורסם

טוב שניהם 3GHZ אבל הE6850 בטכנולוגיה יותר ישנה של 65 ננומטר ומכיל רק 4 מגה

לעומתו E8400 בטכנולוגית 45 ננומטר ומכיל 6 מגה!

אז איך זה הגיוני?[br]פורסם בתאריך: 25.02.2008 בשעה 00:13:19

בינתיים בזמן שחיכיתי שמישהו בר דעת יענה, הלכתי להתייעץ עם טום מ tomshardware.com

עשיתי כמה בנץ'-מארקינג לשני המעבדים האלה והתחרות מאוד מאוד מאוד צמודה, הם כמעט שווים

בכל פרמטר.... לפעמים אחד מהיר יותר לפעמים השני.

אז עם הבדל של כמעט 400 שקל בינהם, האם אני בכלל צריך לשקול מה אני קונה?

האם יש משהו שאני מפספס?

תודה!

פורסם

טוב שניהם 3GHZ אבל הE6850 בטכנולוגיה יותר ישנה של 65 ננומטר ומכיל רק 4 מגה

לעומתו E8400 בטכנולוגית 45 ננומטר ומכיל 6 מגה!

אז איך זה הגיוני?[br]פורסם בתאריך: 25.02.2008 בשעה 00:13:19

בינתיים בזמן שחיכיתי שמישהו בר דעת יענה, הלכתי להתייעץ עם טום מ tomshardware.com

עשיתי כמה בנץ'-מארקינג לשני המעבדים האלה והתחרות מאוד מאוד מאוד צמודה, הם כמעט שווים

בכל פרמטר.... לפעמים אחד מהיר יותר לפעמים השני.

אז עם הבדל של כמעט 400 שקל בינהם, האם אני בכלל צריך לשקול מה אני קונה?

האם יש משהו שאני מפספס?

תודה!

ה-E8400 מגיע עם סט הפקודות החדש SSE4. בעתיד יותר ויותר אפליקציות ומשחקים יתמכו בפקודות האלה.

פורסם
  • מחבר

ה-E8400 מגיע עם סט הפקודות החדש SSE4. בעתיד יותר ויותר אפליקציות ומשחקים יתמכו בפקודות האלה.

זה רק מצדיק את הטענה שלי - הוא אמור להיות יותר יקר! אז למה הוא כל-כך זול?

פורסם

מכיוון שהוא מיוצר בטכנולוגית 45 ננומטר אפשר להוציא יותר שבבים מכל פרוסת סיליקון,

דבר שמאפשר להוזיל את העלות של כל מעבד .

פורסם

מכיוון שהוא מיוצר בטכנולוגית 45 ננומטר אפשר להוציא יותר שבבים מכל פרוסת סיליקון,

דבר שמאפשר להוזיל את העלות של כל מעבד .

פרוסות הסיליקון הן דבר מאוד זול. זו לא הבעיה שגורמת למעבד להיות יקר או זול.

פורסם

זה פשוט עניין של שיווק. בזמנו גם ה E6750 עלה כמה מאות שקלים פחות מה E6700 ואני חושב שאפילו מה E6600, למרות שהוא יותר חזק משניהם.

E8400 זה מעבד מהסדרה החדשה והגיוני שאינטל רוצה לדחוף אותו חזק לשוק ובגלל זה מתמחרת אותו נמוך יותר.

פורסם
  • מחבר

זה פשוט עניין של שיווק. בזמנו גם ה E6750 עלה כמה מאות שקלים פחות מה E6700 ואני חושב שאפילו מה E6600, למרות שהוא יותר חזק משניהם.

E8400 זה מעבד מהסדרה החדשה והגיוני שאינטל רוצה לדחוף אותו חזק לשוק ובגלל זה מתמחרת אותו נמוך יותר.

אוקיי, תגובה עניינית!

תודה.

פורסם

כמו שאמרו מקודם זה עיניין שיווקי, הE8400 בא להחליף את E6750 ויעלה אותו מחיר כמוהו, והE8500 בא להחליף את E6850.

פורסם

יותר פלסטיק = שביר :\

פורסם

עד כמה זה באמת יותר משנה? הרי בדרך כלל אתה מתקין את הקירור והוא שמה עד שאתה מחליף, אולי אתה תפרק ותחבר עוד כמה פעמים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים