עבור לתוכן

מציאת זיכרון מתאים .. רכישת זיכרון נוסף.

Featured Replies

פורסם

אוקיי אז ככה,

ברשותי מחשב בעל מעבד AMD Athlon 64 Processor 3200+ 2.00GHz ולוח אם מסוג ABIT KN8 Socket 939.

זיכרון 1GB DDRII 400Mhz אני עוד לא סגור בנוגע לחברה, אני צריך לבדוק.

כרטיס מסך GeForce 6600GT.

ברצוני להוסיף זיכרון נוסף למחשב, על-מנת שיוכל לעבוד טוב יותר, כמה שניתן.

הצרכים שלי הם כאלה; הרצת Vista, אופיס, אינטרנט, סרטים וכד' .. בנוגע למשחקים אפשר להתפשר, כרגע אני לא משחק.

כרגע המחשב מריץ ויסטה, אך עדיין ניתן להרגיש בכבדות על המערכת ותקיעות קלות מדיי פעם.

כמה זיכרון אתם ממליצים להוסיף ? מה המקסימום האפשרי ?

על איזה זיכרון אתם ממליצים נוכח ההגבלות הקיימות (הזיכרון הישן) ? היכן ניתן לרכוש ובכמה ?

תודה רבה מראש,

לירן.

פורסם
  • מחבר

את האמת שאני לא כ"כ סגור על זה, כבר הרבה זמן לא יצא לי לפתוח את המחשב ככה שדיי שכחתי.

אני כמעט בטוח שיש לי 1GB בסטיק אחד ולא מחולק לשניים של 512MB.

ליתר ביטחון אני אפתח מחר את המחשב ואבדוק.

זה ישנה משהו ?! האם בלוח אם הזה יש רק 2 סטיקים להכנסת כרטיסי זיכרון ?

פורסם

אתה לא צריך לפתוח את המחשב לבדוק.

תשתמש בCPUZ

פורסם
  • מחבר

ואיך אני יודע כמה סלוטים פנויים יש לי על הלוח ואיזה זכרונות מתאימים ללוח שכזה ?

פורסם

תתקין את התוכנה, אתה תראה שם, זה מאוד פשוט.

פורסם

שלום.

למיטב ידיעתי, ABIT KN8 Socket 939 אינו תומך ב DDR2...

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

מישהו מוכן להסביר לי מה כל זה אומר ?! האם הלוח כן תומך / לא תומך ? ובאיזה זכרונות ?

88157395hs5.jpg

93728232an8.jpg

17637632nq5.jpg

סלוט 2 זהה לסלוט 1 בדיוק (עוד סטיק של 512MB) וסלוט 3 + סלוט 4 הוא כותב לי שהם ריקים.

פורסם

לדעתי יש לך שני סלוטים פנויים.

אבל מכיוון שמשהו אמר פה שלדעתו יש רק 2 סלוטים, אז או שתפתח את המחשב

או שתבדוק בחוברת של הלוח אם.

פורסם

זה האתר של הלוח שלך:

http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=KN8&fMTYPE=Socket+939

כפי שניתן לראות, יש לך 4 סלוטים לזיכרון. הלוח תומך רק בזיכרון DDR1 (ההגבלה היא למעשה מהמעבד עצמו).

כרגע מותקנים אצלך 2 מודולי זיכרון בגודל של 512MB כל אחד, והם עובדים בערוץ כפול.

אם אתה רוצה עוד זיכרון, אתה חייב לקנות זיכרון מסוג DDR1, וסביר להניח שתצטרך לקנות אותו בזוג (בד"כ לוחות היום עובדים עם 1, 2 או 4 מודולי זיכרון, לא עם שלושה). מה שכן, סביר להניח שתצטרך להוריד את ה Command Rate ל 2T כדי שהמחשב יעבוד כמו שצריך (בגלל שמדובר על מעבד בסוקט 939 ו 4 מודולי זיכרון).

פורסם
  • מחבר

איפה היית בנאדם ?! סופסוף תגובה עניינית וחותכת.

תודה רבה :) רק דבר אחד אם תוכל להסביר לי, לא הבנתי את המשפט הבא: "מה שכן, סביר להניח שתצטרך להוריד את ה Command Rate ל 2T .. "

מצטער על הבורות ::)

פורסם

ה command rate הוא צורת גישה לזיכרון. בד"כ רצוי לעבוד במצב 1T, אבל כאשר מדובר על מעבד AMD בסוקט 939 עם 4 מודולי זיכרון, ידוע שיש בעיה לעבוד במצב הזו, ולכן הזיכרונות יורדים באופן אוטומטי למצב 2T.

אצלך זה כנראה יקרה אוטומטית, אבל אם לא, ואם יהיו לך בעיות עם המחשב לאחר הוספת הזיכרון, פשוט תצטרך לשנות ידנית את האופציה הזו בביוס.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך, תודה רבה :)

ממליץ על זכרון ספציפי ?!

פורסם

לא ממש - כל מה שאני יכול להציע הוא שתחפש זיכרון של חברה מוכרת, רצוי עם אחריות ארוכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים