עבור לתוכן

דילמה - פנטיום 4 A או אתלון XP????

Featured Replies

פורסם

מה זה קשור לת'רד ובכלל?

פורסם

הבדלי הביצועים בין Athlon XP 2000 ל Pentium 4 2.2A הם זניחים לחלוטין... מדובר ב0-5% יתרון בביצועים שלא משנה כלום כמעט

ומבתבטא רק אם אתה קונה את הפלטפורה הכי הכי יקרה עבור הפנטיום 4 שכוללת זיכרון RDRAM וגם לוח i850 שהוא יקר יותר מלוחות KT266A...

אבל - אם אתה אוברקלוקר עם הרבה כסף - יכול להיות שהבחירה במערכת כמו Pentium 2GHZ A תתן לך יותר ביצועים ממערכת אתלון באותו מחיר (Athlon XP 2000) כי פשוט הנסיון מלחמד שאפשר להאיץ די בקלות את המעבד הזה בין 500-1000 מגה הרץ קדימה... ואת ה 500 הראשונים תוכל לעשות אפילו עם הקירור המסופק... מעבד ATHLON XP 2000 הוא די בסוף שלו מבחינת אוברקלוקינג...

-----------------

הערת ביניים - כשהחברה שיצרה את אלפא (דיגיטל של קומפאק) התפרקה AMD קנו חלק גדול ממהנדסי החומרה של ה ALPHA והיום ראש צוות הפיתוח של AMD, דריק מאייר, הוא לשעבר ראש צוות פיתוח מעבד האלפא EV06.

אינטל בסוף קנו את דיגיטל אבל רוב עובדי החברה כבר היו מועסקים על ידי חברות אחרות...

למרות זאת - הקשר בין מעבד ALPHA למעבד ATHLON הוא קיים אבל שולי... למרות שפאשר לראות כמה דברים שה ALPHA באמת טרם...

פורסם

עוד דבר שאני רוצה להוסיף בעניין של הקשר בין ALPHA למעבד הATHLON, היא את העובדה שאת הרעיון של הארכיטקטורה של מהירות באס כפולה(100 מגה"צ שהוא 200 ו133 שהוא 266) AMD לקחו מהארכיטקטורה של מעבדי הALPHA, והארכיטקטורה הזאתי היא הרבה יותר אפקטיבית מהQuad Bus של אינטל, שלכאורה אמורה לעבוד במהירות אפיק מוכפלת פי ארבע, שכן נתן לראות זאת בכלל ההשואות שמעבד AMD עם FSB של 266 משתווה ואף עובר מעבד של אינטל עם FSB של 400(תאורטי). כלומר, הארכיטקטורה של AMD בנוגע למהירות האפיק היא הרבה יותר טובה. עוד דבר שאפשר ל"האשים" בו את המהנדסים של ALPHA שבאו לעבוד בAMD זה בדיודות(קבלים) הרבים שיש בלוחות האם(מסביב למעבד, כלומר סוקט).

פורסם

לא הבנתי את הקטע של "דיודות (קבלים) " בהודעה שלך ATHLON. אתה יכול להסביר ? או שיש דיודות או שיש קבלים אבל אין קבלים שהם דיודות או להיפך :o

פורסם

לא הבנתי את הקטע של "דיודות (קבלים) " בהודעה שלך ATHLON. אתה יכול להסביר ? או שיש דיודות או שיש קבלים אבל אין קבלים שהם דיודות או להיפך :o

שאנשים פה בארץ יפסיקו לבלבל אותי עם מושגים מפגרים בעברית, אז אני יוכל להיות בטוח לגבי המושגים האלה כשאני כותב אותם אני התכוונתי ל: Capcitors, כל אחד פה אמר לי משהו אחר לגבי השם שלהם. ואם זה לא מספיק ברור אני מדבר על הדברים האלה שנראים כמו סוללות(כמה שזה נשמע אינפנטילי).

פורסם

שאנשים פה בארץ יפסיקו לבלבל אותי עם מושגים מפגרים בעברית, אז אני יוכל להיות בטוח לגבי המושגים האלה כשאני כותב אותם אני התכוונתי ל: Capcators, כל אחד פה אמר לי משהו אחר לגבי השם שלהם. ואם זה לא מספיק ברור אני מדבר על הדברים האלה שנראים כמו סוללות(כמה שזה נשמע אינפנטילי).

אני חושב שאני יודע על מה אתה מדבר...וזה ממש לא דיודה.

בשבילך, אני אחפש את השם בעברית :)

פורסם

שאנשים פה בארץ יפסיקו לבלבל אותי עם מושגים מפגרים בעברית, אז אני יוכל להיות בטוח לגבי המושגים האלה כשאני כותב אותם אני התכוונתי ל: Capcators, כל אחד פה אמר לי משהו אחר לגבי השם שלהם. ואם זה לא מספיק ברור אני מדבר על הדברים האלה שנראים כמו סוללות(כמה שזה נשמע אינפנטילי).

בתור אחד שאולי יקבל בחודש מאי דיפלומה של מהנדס אלקטרוניקה אני יכול לומר לך בוודאות של מיליון אחוז שאלה קבלים. הם משמשים לייצוב מתח בד"כ (הופכים סינוס לגל יחסית ישר). קבלים ודיודות זה ממש לא מושגים מפגרים בעברית. אני בטוח שגם בחברות היי טק בארץ לא אומרים כל הזמן CAPACITORS ו-DIODES. :D

פורסם

גיל, העניין לגבי מה שאמרת על עברית מקובל אלי, אבל זה לא יכול להיות שכל פעם שאני מנסה לומר את המושגים האלה בעברית כל פעם איזה חמור אחר אמר לי שאני צריך לדבר בעברית, ואז הוא מתחיל לבלבל אותי בשמות לא ברורים ומנסה(אולי בכוונה) לבלבל אותי. ואני מדבר כאן על: אנשים שמתיימרים להיות מהנדסי אלקטורינקה, והמעכרים שיש בשדרות הרציון בת"א(המקום היחידי שאפשר להשיג דברים כאלה).

פורסם

גיל, העניין לגבי מה שאמרת על עברית מקובל אלי, אבל זה לא יכול להיות שכל פעם שאני מנסה לומר את המושגים האלה בעברית כל פעם איזה חמור אחר אמר לי שאני צריך לדבר בעברית, ואז הוא מתחיל לבלבל אותי בשמות לא ברורים ומנסה(אולי בכוונה) לבלבל אותי. ואני מדבר כאן על: אנשים שמתיימרים להיות מהנדסי אלקטורינקה, והמעכרים שיש בשדרות הרציון בת"א(המקום היחידי שאפשר להשיג דברים כאלה).

בגלל מה שאחרים אולי אמרו, אומרים ועוד יגידו, אתה לא חייב לכתוב תשובה מתגוננת כזו. אני באמת ובתמים לא הבנתי למה התכוונת כשעירבבת בין המושג "קבל" למושג "דיודה". אני בטוח שיש גם קבלים וגם דיודות על כל לוח אם שעובד אז בזה בטח שלא טעית. כל פעם כשאני קורא ביקורת על לוח אם, הם מתייחסים גם לכמות ומיקום הקבלים בסביבת הסוקט כי קבלים כאלה מפריעים לחיבור גוף קירור גדול במיוחד.

שדרות הרציון זה ממש לא המקום היחיד בארץ שיש בו נגדים, קבלים ודיודות. יש את זה גם (וזה בדוק ! ) בהרצליה, נתניה, באר שבע, טבריה , ירושלים, חיפה ועוד ועוד... מדינתינו היא מדינת היי טק ,לא ככה ? :lol: :lol: :lol:

פורסם

אם תתן לי מקום טוב בהרצליה שיבינו אותי ואפשר יהיה להשיג את הדברים האלה אני אשמח, כי בשד' הרציון יש פשוט הרבה מעכרים שעושים רושם גרוע מאוד, בעיקר כשהם אף פעם לא מבינים מה אתה רוצה, ומנסים לבלבל אותך, וכשאתה כבר מלחים החוצה את החלק שאתה צריך ופשוט מראה להם, הם מנסים לבלבל במח ולנסות לשים דברים אחרים "מקבילים" כי אין להם את הקבל המדוייק שאתה צריך, או שאין להם בכלל...

פורסם

אם תתן לי מקום טוב בהרצליה שיבינו אותי ואפשר יהיה להשיג את הדברים האלה אני אשמח, כי בשד' הרציון יש פשוט הרבה מעכרים שעושים רושם גרוע מאוד, בעיקר כשהם אף פעם לא מבינים מה אתה רוצה, ומנסים לבלבל אותך, וכשאתה כבר מלחים החוצה את החלק שאתה צריך ופשוט מראה להם, הם מנסים לבלבל במח ולנסות לשים דברים אחרים "מקבילים" כי אין להם את הקבל המדוייק שאתה צריך, או שאין להם בכלל...

מוזר לי מה שאתה אומר פה. הייתי אורח קבוע בחנויות האלה במשך שנים ולרוב הם היו בסדר (בעיקר יחסית לכמות הקטנה של חלקים שרציתי). תבין, לא משתלם להם לבזבז את הזמן על מישהו שבא לקנות שני מיקרוגרם של רכיבים. הם נמצאים שם כדי למכור כמויות גדולות לפיתוח ויצור ולכן זו כנראה הסיבה שקיבלת יחס מזלזל.

אם יש לך דגם מדויק של רכיב שאתה צריך אתה יכול לחפש אותו בחנות בהרצליה שנקראת בר-אור (יש להם אפילו אתר מצחיק באינטרנט). אין להם מבחר ענק כמו בתחנה המרכזית הישנה (מקום מסוכן...), אבל קבלים ונגדים בהחלט יש להם.

אם לא תמצא שם ואתה מוכן לנסוע יותר רחוק בשביל החלקים שאתה צריך יש מקום בשם אריהב. הם נמצאים בנורדיה (שזה ממש על צומת בית ליד למי שמכיר). שם לא יעזרו לך להבין איזה חלק אתה צריך אבל אם תבוא אליהם עם דגם מדויק (למשל, אתה צריך נגד של 10 קילו-אום), הם יוכלו למצוא לך כזה במחסן הענק שלהם. אולי אפילו יתנו לך לחפש לבד.

בשדרות הר ציון החנויות המומלצות (ורק הן !) אלה "א.אבן אלקטרוניקה"-הם נמצאים שם כדי לעזור לתלמידים במגמת אלקטרוניקה ולכן היחס אצלם טוב יותר ויש להם סבלנות גם לחובבים. ויש את סימן טוב-שם יש ממש הכל. אבל חנות מעולה אחרת היא א.א. מלאי אלקטרוניקה. הם נמצאים קצת יותר רחוק משאר החנויות אבל שווה לצעוד עד לשם. בד"כ יש להם סבלנות של פיל לעזור ולמצוא לך את החלקים שאתה צריך.

ועד כאן להפעם בנושא חנויות לרכיבי אלקטרוניקה ;D

פורסם

יל המבנדס רלקטרוניקה

צר לי לעכזר אותך אבל המתח שהלוח עם מקבל מהספק הוא כבר DC

ואם אתה זוכר אלקטרוניקה בשביל לעשותה מAC DC אתה צריך גשר דיודות (שאחריהם יבוא קבלים)

אז לפי דעתי הקבלים שנמצאים בלוח אם הם אולי לסינון (HIGH PASS FILTER או אולי LOW PASS FILTER)

או איזה סוג FILTER אחר

אבל בהחלט לא לישור

פורסם

יל המבנדס רלקטרוניקה

ואם אתה זוכר אלקטרוניקה בשביל לעשותה מAC DC אתה צריך גשר דיודות (שאחריהם יבוא קבלים)

אז לפי דעתי הקבלים שנמצאים בלוח אם הם אולי לסינון (HIGH PASS FILTER או אולי LOW PASS FILTER)

או איזה סוג FILTER אחר

אבל בהחלט לא לישור

אני יודע שאנשים לא אוהבים שאני כותב את זה, אבל ניסוח וכתיב כאלה פשוט דורשים:

יש לך סרטן בגזע המח?

פורסם

מצד שני אם יש לך בעיות חמורות עם זה

אתה מוזמן לא לקרוא

נו אז בטעות הקלדתי מהר ופספסתי את סדר האותיות ובטעות כתבתי "אם" עם "ע"

מה אתה מורה ללשון?

פורסם

יל המבנדס רלקטרוניקה

או איזה סוג FILTER אחר

אבל בהחלט לא לישור

אני יודע שאנשים לא אוהבים שאני כותב את זה, אבל ניסוח וכתיב כאלה פשוט דורשים:

יש לך סרטן בגזע המח?

כנראה שהוא צריך איזה HIGH PASS FILTER לגזע המח :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ובוא אני אלמד אותך משהו חשוב אדון ג'ובניק החכם עם מיליון שגיעוט חטיו : לא נהוג לבנות מסננים על בסיס קבלים אלקטרוליטים (אלה קבלים שיש להם קוטביות והם מתפוצצים במקרה שמחובר אליהם מתח הפוך) ואת זה למדתי ביותר מקורס אחד ולא שכחתי את זה. מיישמים מסננים על ידי קבלים קרמיים בד"כ בעלי ערך נמוך מ-1 מיקרו פרד. אין דבר כזה שספק כח ממוצע (ואני לא מדבר על משהו מאד איכותי ששם הייצוב הוא קריטי ליישומים צבאיים למשל) לא מוציא איזושהי אדווה (RIPPLE), אלו שאריות של האות במתח החילופין שבא מרשת החשמל. להתקנים מסוימים כמו הפלופי למשל זה לא קריטי אבל למעבד זה יכול להיות משמעותי ואז מוסיפים עוד קבלים אלקטרוליטים עם ערך גבוה (למשל 100 מיקרופרד) סביב המעבד כדי לסנן את האדווה הזו ולגרום לאות של המתח המסופק למעבד להיות עוד יותר ישר ונקי ממה שהוא מגיע מהספק במארז.

אז לפני שאתה קופץ ועוד כותב את השגיאות שלך עם מיליון שגיאות כדאי שיהיה לך מידע מבוסס ואמין ולא סתם שליפות של משהו שלמדת בחוג "אלקטרוניקה" בגן פרידה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים