עבור לתוכן

זהו - נגמרה מלחמת הפורמטים

Featured Replies

פורסם

^ לא ידעתי את על אלה מישהו עוד מרגיש שסוני העבירה פה קצת כסף מתחת לשולחן ? אולי גם דפקה קצת את הראש בחלון (: ?

פורסם

יתרונות נוספים של HD-DVD:

1. תמיכה ב-DVD.

2. תמיכה בשלוש שכבות (נפח יותר גדול מ-Blue Ray).

3. אין הגנות מחמירות של זכויות יוצרים.

4. מפעלים קיימים של DVD יכולים לייצר HD-DVD בהשקעה נמוכה יחסית - מחיר סופי יותר נמוך של HD-DVD.

1. לא מובנית, ע"י עינית נוספת (אורכי הגל שונים)

2. תיאורטית בלבד

3. ולמי זה בדיוק עוזר...?

4. זה הדבר היחיד שיחסית נכון, צורת היצור של דיסק HD DVD דומה יחסית לDVD ודורשת הסבה מועטה למפעלים קיימים

פורסם
  • מחבר

סוף המלחמה (גם אם באמת עדיין מדובר בשמועות) הוא דבר מבורך לא משנה איזה פורמט ינצח (למרות שאני מעדיף את ה BR מאחר שאני מתכנן לקנות PS3 בעתיד הלא כ"כ רחוק).

זה לא נכון שזה לא יגרום להוזלת מחירים. אל תשכחו כמה מהר ה DVD וה-CD שהיו ללא מתחרים בכלל (מישהו באמת מחשיב את ה MiniDisc) הורידו במחירים.

למרות שיש צורך לזקוף ל MP3 ול DIVX למיניהם גם כגורמים עיקריים לשינוי...

פורסם

1. לא מובנית, ע"י עינית נוספת (אורכי הגל שונים)

2. תיאורטית בלבד

3. ולמי זה בדיוק עוזר...?

4. זה הדבר היחיד שיחסית נכון, צורת היצור של דיסק HD DVD דומה יחסית לDVD ודורשת הסבה מועטה למפעלים קיימים

1. נכון, אבל יש תמיכה.

2. זה לא סתם תיאורטי (כמו ש-SATA II תומך ב-300MB/s). זה מעשי.

3. זה עוזר לצרכנים שיכולים לגבות סרטים בלי מגבלות מטופשות של זכויות יוצרים.

4. נכון. בשביל Blue Ray צריך לבנות מפעלים חדשים בהשקעה גדולה.

זה לא נכון שזה לא יגרום להוזלת מחירים. אל תשכחו כמה מהר ה DVD וה-CD שהיו ללא מתחרים בכלל (מישהו באמת מחשיב את ה MiniDisc) הורידו במחירים.

ה-MiniDisc זה המצאה של סוני, ואף אחד חוץ ממנה לא משתמש בזה. סוני המציאה גם את ה-Memory Stick, שאף אחד חוץ ממנה לא משתמש בזה, בין השאר כי ה-SD הרבה יותר טוב. ה-Blue Ray לא טוב לצרכנים בעיקר בגלל שזו עוד המצאה של סוני. לא נראה לי שאפשר לצפות להורדות מחירים של Blue Ray. סוני ירצו להרוויח כמה שיותר על ההמצאה שלהם.

פורסם

1. בדיוק אותה תמיכה שיש בBR...

2. תיאורטית.. לא יצאו דיסקים כאלה

3. אה הא.. ואתה תגבה עם צורב הHD DVD שלך אני מניח...

פורסם

לגבי 3 תמיד מצאו וימצאו דרכים לעקוף את ההגנות האלה...

BR תומך ביותר מקום מאשר HD, אני מקווה שכשיצאו צורבי BR לשוק השפוי הם יתמכו גם אחורנית בDVD וב CD.

פורסם

1. בדיוק אותה תמיכה שיש בBR...

2. תיאורטית.. לא יצאו דיסקים כאלה

3. אה הא.. ואתה תגבה עם צורב הHD DVD שלך אני מניח...

1. אני חושב שעל שכבה אחת של HD-DVD אפשר לצרוב HD ועל שכבה אחרת לצרוב DVD, כך שיהיה אפשר לקרוא את השכבה הזאת גם בכונן DVD רגיל.

2. זה לא תיאורטי במובן האקדמי שזה רק בתיאוריה. ה-spec שלו תומך בזה, ואם הפורמט לא יזנח אז יצאו דיסקים כאלה.

3. אתה מתכוון לגבות או "לגבות"? בכל מקרה, אני מניח שיהיה אפשר לפרוץ את ההגנות של ה-BD, אז למה סתם להקשות על צרכנים שומרי חוק שבסה"כ רוצים לגבות את הדיסקים שהם קנו במיטב כספם?

BR תומך ביותר מקום מאשר HD, אני מקווה שכשיצאו צורבי BR לשוק השפוי הם יתמכו גם אחורנית בDVD וב CD.

BD עם שכבה אחת תומך ביותר מקום מאשר HD עם שכבה אחת. אבל, HD עם שלוש שכבות תומך ביותר מקום מאשר BD עם שתי שכבות, ו-BD לא תומך בשלוש שכבות.

פורסם
  • מחבר

זהו חבר'ה - עכשיו זה רשמי. בלי שמועות ובלי סודות:

http://www.toshiba.co.jp/about/press/2008_02/pr1903.htm

Toshiba Announces Discontinuation of HD DVD Businesses

"We carefully assessed the long-term impact of continuing the so-called 'next-generation format war' and concluded that a swift decision will best help the market develop," said Atsutoshi Nishida, President and CEO of Toshiba Corporation. "While we are disappointed for the company and more importantly, for the consumer, the real mass market opportunity for high definition content remains untapped and Toshiba is both able and determined to use our talent, technology and intellectual property to make digital convergence a reality."

פורסם

הנקודה היא למה האולפנים החליטו לעבור? סרטי HD DVD מכרו טוב יותר (יחסית, עדיין זניח לעומת DVD כמובן) ונראה כאילו הם הופכים זמינים יותר לקהל הרחב.

יתכן שפשוט נמאס להם?

ממש לא, הבלו ריי טחן אותם ביחס של 2:1 ואפילו 3:1, וזה רק בארה"ב עוד לפני ההכרזה של WB.

פורסם

מה שאני לא מבין זה שאם BLUE RAY יותר יקר כביכול כי רק סוני מייצרים אותו אז למה החברות האחרות הולכות איתה יד ביד??

ואיפה אנחנו הצרכן מרווחים מזה?

פורסם

מה שאני לא מבין זה שאם BLUE RAY יותר יקר כביכול כי רק סוני מייצרים אותו אז למה החברות האחרות הולכות איתה יד ביד??

ואיפה אנחנו הצרכן מרווחים מזה?

זה לא שרק סוני מייצרת את ה-Blue Ray. חברות נוספות יכולות לייצר Blue Ray, אבל הן צריכות לשלם תמלוגים לסוני.

אולפני הסרטים הולכים עם סוני כי יכול להיות שהיא משלמת להן. בנוסף לכך, אולפני הסרטים העדיפו את Blue Ray גם בגלל שנמכרו הרבה יותר נגנים של BD מאשר HD, וזאת מכיוון שכל PS3 כולל נגן Blue Ray.

הצרכן לא מרוויח מזה. כלומר, הצרכן מרוויח מזה שיש רק פורמט אחד והוא לא צריך לקנות שני נגנים בשביל שני פורמטים שונים, אבל הוא מפסיד מכך שהפורמט המנצח הוא Blue Ray.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים