עבור לתוכן

זהו - נגמרה מלחמת הפורמטים

Featured Replies

פורסם

אממ.. לא טוב..

מצד אחד יהיה פורמט אחיד והכל יהיה על אותו דבר בלי כל מיני שינויים,אבל מה עם המחיר?

לא תהיה תחרות,זה כמו חברת החשמל או בזק לפני שהוט נכנסה לעניין.

לא יהיה לחברות אכפת להעלות את המחירים,ועוד בארץ בכלל.

אם זה יהיה באקס בוקס? יהיה להרבה ילדים את זה , זה גם בלו ריי וגם XBOX ובטח גם אז יפתרו את הבעיית חימום,אז ילדים והורים יתפשרו על זה בתור גם קונסולה וגם נגן.(היי , אולי זה טוב ? 8))

פורסם

טוב קודם כל בוא נסדר כמה דברים

1)החרזה רישמית של טושיבה עדיין אין בוא נחכה לה

2)בקשר ל360 זה רק שמועות

ועכשיו לקטע התיאורתי (:

קודם כל זה יכול להיות נחמד למרות שאני לא מאמין שמיקרוסופט יעשו את זה הם לא ירצו להשתמש בפורמט של הפי אס 3 גם בגלל בענייני כבוד שלהם (ויש כאלה ) וגם בגלל שאם אני לא טועה הבלו ריי יקר יותר וזה ייקר את ה360

פורסם

ליקר את האקס בוקס זה לא כי זה יהיה כנראה יחידה חיצונית כמו כונן הHD.

בקשר לסוף מלחמת הפורמטים - רע זה לא , במקום בלבול וכפילויות יהיה סטנדרט אחד ברור , כמו שצריך ליהיות וכמו שקרה כל פעם שעלו 2 פורמטים ל"דיון"

ליביו

פורסם

אם מיקרוסופט תתמוך ככה בבלו רי

היא גם תעזור לסוני שהפכה להיות אחת מהיריבות החזקות ביותר שלה

וגם תפגע בשרות הורדות שמיקרוסופט מפתחת

בכל מקרה הסיכוי שהבלו רי ישמש למשחקים ב360

כמו שהוא משמש בPS3 נמוך מאוד

וככל הידוע לי אין למיקרוסופט אולפן סרטים או מפעל ליצור בלו רי בשביל להרוויח מזה

לערכתי מיקרוסופט תנסה להקטין את ה360 פיזית ולהוריד מחירים עוד יותר

פורסם

זה לא ממש עולה לה כסף, הרי מהצד של ה360, 90 אחוז מהתוכנה כבר קיימת בנגן של הHD DVD, ובצד של הנגן זה כולה לדחוף כונן בלוריי במקום HD DVD.

בהשקעה די נמוכה MS מצטרפת גם למחנה השני. וזה לא ממש פוגע בהורדות שלה, כי הם רק השכרות, עדיין יש אנשים שקונים סרטים

פורסם

חבל! הפורמט של ה-HD-DVD יותר טוב מה-Blue Ray.

פורסם

.......מעניין על סמך מה אתה קובע את זה.

פורסם

HD DVD לא היה טוב יותר בפני עצמו (חוץ מהחלק האינטראקטיבי שלא בא לכדי מימוש בסופו של דבר), ולפחות עד שהגיעו DL BR (שעדיין נדירים ויקרים) הם היו די זהים בביט רייט, אבל לHD DVD היו סטנדרטים מחמירים יותר לגבי התוכן (קודקים מינמליים, ביט רייט מינימלי וכד') בהתחלה זה השפיע, סרטי HD DVD היו בVC-1 לעומת BR שבאו בMPEG2 ואיכות התמונה הייתה בהתאם. עם הזמן כולם עברו די אקסקלוסיבית לVC-1 (ודומיו) ככה שהיתרון די התבטל.

מה שהכי מעניין הוא מה הרג בדיוק את הHD DVD? ההצלחה היחסית של PS3 בחגים האחרונים? עד ממש לפני שבוע-שבועיים גם האולפנים וגם החנויות היו די חלוקות בתמיכה שלהם, ולמרות שאם כוללים את הPS3 לBR היו יותר נגנים, לHD DVD היו יותר נגנים יעודיים וגם המחירים שלהם צנחו ממש מהר לרמות זנות (ב150-200 דולר היה אפשר לקנות נגן פלוס 5-7 סרטים תלוי במבצע הספצפי) ואז פתאום מאז CES המכות התחילו לנחות

פורסם

זה היה קצת לפני CES

ולערכתי היה מכוון

היו הרבה שמועות שמיקרוסופט תכריז על 360 אם HD-DVD מובנה

שהיה אמור לבטל את היתרון של הPS3 מבחינת סרטים

ולהכניס את מלחמת הפורמטים לתיקו זמני

אבל בגלל ההכרזות של אולפני הסרטים המלחמה נחרצה

פורסם

360 עם HD DVD לא היה קורה. זה השקעה גדולה מידי לMS שלא באמת רצתה להתערב במלחמת הפורמטים. יופי שהיו שמועות, אף אחד לא יודע כמה באמת הם היו שוות.

הנקודה היא למה האולפנים החליטו לעבור? סרטי HD DVD מכרו טוב יותר (יחסית, עדיין זניח לעומת DVD כמובן) ונראה כאילו הם הופכים זמינים יותר לקהל הרחב.

יתכן שפשוט נמאס להם?

פורסם

לפי מה שהבנתי יש בבעלות סוני כמה אולפנים גדולים מאוד

פורסם

זמן תה אני מבין טוב מאוד מה אתה מנסה לרמוז

ואני מסכים לחלוטין

אבל אלו עסקות של חדרי חדרים

וברמות של מנהלים שלא מסתכלות על האיש הקטן

בסופו של דבר קרה מה שקרה וזה יכל להיות בקלות הפוך

אם המנהלים של הצד השני היו "לוחמים" טובים יותר

פורסם

שתמכו בBR מההתחלה. אבל מה שהכריע היה מעבר של אולפנים נייטרלים/תומכי HD DVD

אני לא רומז כלום אני שואל. יתכן שהם ידעו משהו שאנחנו לא יודעים? כמה כסף החליף ידים בשביל שזה יקרה? וולמארט לא כמה יום אחד בבוקר והחליטה לבחור בBR מן הסתם

פורסם

יתרונות נוספים של HD-DVD:

1. תמיכה ב-DVD.

2. תמיכה בשלוש שכבות (נפח יותר גדול מ-Blue Ray).

3. אין הגנות מחמירות של זכויות יוצרים.

4. מפעלים קיימים של DVD יכולים לייצר HD-DVD בהשקעה נמוכה יחסית - מחיר סופי יותר נמוך של HD-DVD.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים