עבור לתוכן

שאלה בנוגע לDISKEEPER

Featured Replies

פורסם

חבר'ה אני צריך עזרה

התקנתי על הנייד שלי DISKEEPER, כי רציתי DEFRAG נורמלי.

בהתחלה היה כתוב לי על כונן C שיש לי Volume Shadow Copy.

ועכשיו זה נעלם, אחרי מספר DEFRAGים.

מישהו יודע מה זה אומר?

יש מצב שזה הרס את הכונן גיבוי של הלפטופ?

פורסם

Volume Shadow Copy מציין גיבוי של תקייה/קובץ וכו..שנעשו בזמן ספציפי...במערכת ההפעלה...

כאשר את המבצע שיחזור המערכת קוראת מהקובץ הנ"ל על מנת לשחזר...

וניסת לעשות שחזור שאתה אומר שזה פגע לך בגיבוי ?

פורסם
  • מחבר

לא ניסיתי לעשות שחזור...

השאלה אם תהיה לי בעיה בעתיד כשאני אנסה, אחרי הכל זה מחשב נייד, שיש לו את הכונן שאמור להכיל את הגיבוי של כל המערכת במידה ואני הורס משהו :kopfpatsch:

פורסם

אני לא מאמין שזה הרס משהו..שכן פעולת הdefrag "מסדרת" את הכונן...ולא מוחקת דברים...ברוב המקרים..

בכל אופן אני לא רואה סיבה לדאגה..

פורסם
  • מחבר

ה - Volume Shadow Copy, זה לא כמו גיבוי חם של תיקיות מסויימות? שהוא יודע שהן נמצאות במקום ספציפי במחשב?

כי אם כן, והDEFRAG הזיז אותם, אולי זה מה שפגע בו ובגלל זה, פתאום לא רשום שיש...

מקווה שאני טועה

דרך אגב, כדאי לתת לו לדפרג, בצורה אוטומטית 24/7 כפי שמומלץ שם?

או להגביל אותו לשעות מסויימות נגיד פעם בשבוע?

(זה מחשב נייד, אני מזכיר)

פורסם

לא צריך כל שבוע..ובמיוחד לא כל יום....ברגע שאתה חש איטיות וכו בכונן אתה מוזמן לעשות...פעם בחודש ולפעמיים גם יותר..

כמו כן לא מומלץ לעשות איחוי לעיתים תקופות..שכן פעולה זו מאמצת את הכונן...

פורסם

יש שתי גישות. גישה אחת שאומרת לעשות DEFRAG פעם בכמה שבועות/חודשים, כשמתחילים להרגיש את האיטיות (אם בכלל). גישה אחרת אומרת לתת ל-DEFRAG לרוץ ברקע כל הזמן ולעשות איחויים קטנים ON-THE-FLY (שלא לוקחים זמן רב ולא מאמצים את הכונן), כדי שהמחשב בכלל לא יגיע למצב שבו הוא צריך איחוי מלא.

פורסם

יש גישה שלישית, לא לעשות defrag אף פעם.

פורסם
  • מחבר

מניסיון זה לא ממש עובד - כלומר לא כדאי לא לעשות.

הכי מצחיק בXP בבית, אחרי שלא נגעתי בDEFRAG שלו כמה חודשים טובים, ויש מעבר של ג'יגות בינו לבין הלפטופ, אז שהפעלתי את הDEFRAG של XP, הכל היה אדום :lol:

וכמובן אחרי DEFRAG ארוך, הכל התחיל לזוז סוף סוף

פורסם

מניסיון זה לא ממש עובד - כלומר לא כדאי לא לעשות.

מחזק.

דיי עם העצות אחיתופל, אנשים עוד יאמינו לכם.

פורסם

זה שקול לגישה הראשונה כאשר פרק הזמן בין DEFRAG למשנהו שואף לאינסוף. ;D

פורסם

פעם אחרונה שעשיתי איחוי לדיסק היה כלכך מזמן שאני לא זוכר מתי זה היה.. ואני חייב לציין שהמחשב עובד פיקס בלי בעיות. אולי זה קשור לזה שיש לי מחיצות עם תפקיד, מחיצה C שמכילה את מערכת ההפעלה והתוכנות הכבדות, אני לא נוגע / משנה שם יותר מדי דברים, אפלקציות יום יום ומשחקים ב D ומולטימדיה ב E ועוד כמה כוננים לצרכים אחרים.

פורסם

זה לא ממש משנה כמה תצשמור על סדר וכו...קבצים מפוצלים וכו תמיד יהיו....

פורסם

נכון, אבל כשיש סדר ויש דברים שלא נוגעים בהם אז יש פחות וזה גם משפיע פחות על ביצועים.

פורסם

מומלץ להשאיר את דיסקיפר על הגדרות ברירת המחדל שזה אומר DEFRAG אוטומטי וקבוע. התוכנה עושה את העבודה מצויין ולא משפיע בכלל על המערכת. השיפור של עבודה המצב כזה הוא PRICELESS ולדעתי צריך להיות דבר שבא כברירת מחדל במערכת ההפעלה. מדובר כמובן בגירסה אחרונה, בגירסאות ישנות לפעמים שמו לב לעבודה שהוא עושה ברקע (לא משהו נורא), עם הזמן העסק הזה שופר ועכשיו הוא לא מפריע בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים