עבור לתוכן

אנליסט חוזה ש nvidia תקנה את amd

Featured Replies

פורסם

לא יתכן מצב כזה החוקים בארצות הברית אוסרים על קיום מונופול אם נוידיה תקנה את amd תיה בעולם רק חברת כרטיסי מסך אחת מה שלא יתאפשר

זה לא נכון. אין בארה"ב חוקים האוסרים על קיום מונופולים, ואני לא מכיר מדינה בעולם שקיימים בה חוקים כאלו. מה שכן - יש מגבלות שונות על מונופולים.

פורסם

אין חוק על קיום מונופולים, אבל יש חוקים שמונעים יצירת מונופולים ע"י קניה (כאשר חברה קונה או מתאחדת עם אחרת הממונה על ההגבלים העיסקיים צריך לאשר את העיסקה). בכל מקרה זה לא ממש בעיה במקרה הזה כי יצרנית שבבי המסך המובילה בעולם היא אינטל, לא ניבידה ולא ATI. גם אם הם יתאחדו לכל היותר יהיה להם כ60 אחוז מהשוק

פורסם
  • מחבר

הבעיה של AMD, זה שהחוזה שלה לשימוש בארכיטקטורה של X86 הוא בילתי ניתן להעברה.

פורסם

אולי היא מתכוונת לעשות זהב מקש? זה ישתלם לה..

איך היא תעשה את זה?

פורסם

מצאתי את זה :

http://www.xbitlabs.com/news/video/display/20071029062106.html

לפי הכתבה הזאת משנה שעברה לIntel יש 37.6% לNvidia יש 32.6% וATI-AMD עם 19.5% משוק כרטיסי המסך. עדיין אין לאינטל מוצרים שיכולים להתחרות בשוק הגבוה . אם NVIDIA תקנה את AMD יהיה לה 57% מהשוק וזה יגרום לנזק. הדרך היחידה שאני חושב שהראשות להגבלים עסקיים בארה"ב ( תחת ה FTC ) תסכים לעסקה היא שAMD ימכרו את ATI .

פורסם

אני לא מכיר את החוקים אבל למה בכלל שיסתכלו דווקא על שוק כרטיסי המסך הכולל שאינטל מחזיקים 37% ממנו, ולא על שוק כרטיסי המסך הלא מובנים שאינטל לא שייכים אליו (כרגע).

פורסם

זה לא משנה אם זה כרטיסי מסך מובנים או לא

זה עדיין כרטיסי מסך

זה כמו שתגיד חד ליבה ודו ומרובע ולא יודע מה

יש ליבות יש כרטיסי מסך וכו'

אני בטוח ב100% שהעסקה הזאת לא תתבצע כי אז תהיה רק שולטת אחת בתחום כרטיסי המסך

פורסם

לא קראתי את כל הדיון, אבל אציין שזה לא יכול להתבצע כי אז NVIDIA תהיה מונופול (גם ATI תהיה שלה) ולכן העיסקה תאסר

פורסם
  • מחבר

תודה, זה לא שיש פה עמוד שלם שדן על הנושא של המונופל...

פורסם

אולי היא מתכוונת לעשות זהב מקש? זה ישתלם לה..

זהב מקש ? אז אתה אומר בעצם שכל טכנולוגיה שעשתה AMD כגון CF,X וכו' הן זבל ? שה3870X2 הוא סתם עוד משהו ? והמעבדים כפולי הליבה לשוק הבינוני לא שווים יריקה ?

עשה טובה, אתה לא יודע עד כמה יש לAMD את הפוטנציאל להצליח ובגדול, ולאט לאט רואים את זה.[br]פורסם בתאריך: 18.02.2008 בשעה 21:26:40

מצאתי את זה :

http://www.xbitlabs.com/news/video/display/20071029062106.html

לפי הכתבה הזאת משנה שעברה לIntel יש 37.6% לNvidia יש 32.6% וATI-AMD עם 19.5% משוק כרטיסי המסך. עדיין אין לאינטל מוצרים שיכולים להתחרות בשוק הגבוה . אם NVIDIA תקנה את AMD יהיה לה 57% מהשוק וזה יגרום לנזק. הדרך היחידה שאני חושב שהראשות להגבלים עסקיים בארה"ב ( תחת ה FTC ) תסכים לעסקה היא שAMD ימכרו את ATI .

לדעתי NVIDIA מעוניינים יותר בATI מאשר בAMD, לכן לא משנה, הם עדיין יהיו מונופול, וזה אסור.

פורסם

האנליסט הזה אדיוט

NVIDIA לא יכולה לקנות את AMD מכמה סיבות הראשונה סכום כספי שלNVIDIA אין

השניה AMD זה חברה מדממת ולא ריווחית NVIDIA לא יכולה לקחת את הבעיות של AMD ולהפוך אותם לשלה זה פשוט לא ריווחי ויותר משNVIDIA רוצה לשלוט בשוק הם רוצים לעשות כסף וזה לא יעשה להם כסף .

שלישית זה ייצור שוק שנשלט ע"י דואופול וזה כבר יהיה בעייתי מבחינת הרשות להגבלים מסחריים האמריקאית .

פורסם
  • מחבר

השווי שוק של NVIDIA הוא 12 וחצי ביליון דולר לעומת זה של AMD שעומד על 3 וחצי. המיזוג שלהם יכול להכניס את NVIDIA לשוק המעבדים השולחניים (אם בעיית הרישוי תיפתר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים