פורסם 2008 בפברואר 1217 שנים יש לי אופיס 2007 ויש לי שאלה באקסל .אם יש לי את אותו טקסט בעמודה A נגיד כמה פעמים אותו שם נגיד "יוסי"ואני רוצה שהוא לבד יוסיף לי אם יש את אותו דבר גם את מה שיש בעמודה B + מקף נגיד שם משפחה.איך אני עושה את זה ?נגיד :B Aיוסי שלום יוסי ברוךיוסי דודוהוא יעשה לי :Cיוסי - שלוםיוסי - ברוךיוסי - דוד.אני מקווה שזה מובן .אני צריך את העקרון כי אני צריך גם D אם יש אותו דבר גם ב Bתודה מראש ואם זה יותר מתאים לכללי אשמח אם תעבירו.
פורסם 2008 בפברואר 1317 שנים לפונקציה שאתה מחפש קוראים concatenate.לדוגמה:=CONCATENATE(A1," - ",B1)להבא - לחיצה על כפתור fx פותחת לך רשימה של הפונקציות הקיימות. אתה יכול שם לבחור לפי קטגוריה (במקרה הזה קטגוריית טקסט) ולראות איזה פונקציות יש שם.
פורסם 2008 בפברואר 1317 שנים מחבר תודה רבה שניצל על העזרה וניסתי לחפש לפני שפתחתי בפונקציות אבל אני די חדש בעסק.עכשיו שאלה הבעיה שלי היא שאני צריך את הטקסט שהוא יצר לי בתוך ה C בתוך ואז הוא מסתבך לי . יש רעיון?וסתם עוד שאלה מה שאתה הבאתי לי זה מאוד פשוט יחסית וזה לא קורה לבד אני צריך לעשות את זה בכל מקום ,כנראה לא הסברתי נכון אני רציתי שהוא לבד יעשה בכל מקום שב A יש אותו שם שיוסיף כביכול לA גם את B פשוט לא רציתי לסבך יותר מדי.(שאני מסמן את כל הטבלה וזה קורה לבד)תודה שוב על העזרה
פורסם 2008 בפברואר 1317 שנים מחבר מצטער אם הניסוח לא היה מובן אני ינסה לנסח מחדש .יש לי רשימה קיימת נגיד של 30 שמות שבינהם חלק מהשמות אותו הדבר C B Aיוסי מאור דןיוסי מאור גיאיוסי שלמה בןיוסי דוד רזבן ערן טל כל זה סתם שמות ואני יכול להמשיך הלאה.עכשיו מה שאני רוצה זה לעשות איזה נוסחא שאם מה שנמצא בA שווה אז הוא יוסיף לי את זה לעמודה של A שיראה לדוגמא: יוסי - מאור.ואם גם מה שבB שווה אז שיוסיף לי גם את מה שנמצא בC שיראה : יוסי - מאור, דן.עכשיו מה שאני עשיתי עם מה ש"שניצל" נתן לי זה נגיד הוספתי בעמודה D שפתחתי את הנוסחא וזה עבד, אבל בעצם שניסיתי להעתיק את התוכן לעמודה A אז הוא עשה שגיאה כי בעצם זה חלק מהנוסחא.(בסוף אני רוצה לעשות את הנוסחא על כל הטבלה שהיא ארוכה והוא יעשה לבד את כל העניין אם זה אפשרי ושוב שבסוף זה יופיע בעמודה A .זה אמור להראות ככה.C B Aיוסי - מאור, דן מאור דןיוסי - מאור, גיא מאור גיאיוסי - שלמה שלמה בןיוסי - דוד דוד רזבן ערן טל אני מקווה שזה מספיק מובן וזה אפשרי אשמח להצעות .תודה מראש .
פורסם 2008 בפברואר 1317 שנים עדיין לא הבנתי מה הכוונה ב"שווה". שווה למי?ולגבי הבעיה של העתקה - תשתמש בהדבקה מיוחדת, ותבחר להדביק רק ערכים ולא נוסחאות.
פורסם 2008 בפברואר 1317 שנים מחבר "שווה" זה אומר שאם יש את אותו שם בעמודה אז אני רוצה שיוסיף.שבA בסוף יהיה הסיכום אם יש שמות אותו הדבר אז שם הוא יראה לי את השמות נוספים.מקווה שזה יותר מובן ושוב תודה.
פורסם 2008 בפברואר 1417 שנים הבנתי.זה קצת מסובך - אתה צריך להשתמש ב-countif על מנת לספור כמה פעמים כל שם מופיע, וב-if על לבדוק אם השם מופיע פעם אחת או יותר, ככה:=IF(COUNTIF(A$1:A$5,A1)>1,CONCATENATE(A1," - ",B1),A1)כלומר:אם מספר הפעמים שהערך שב-A1 מופיע ב-A1:A5 הוא יותר מ-1, קח את השרשור של A1 - B1. אחרת, שים רק את הערך של A1.על מנת להרחיב את זה לעמודה C אתה צריך להחליף את ה-concatenate ב-if+countif נוספים (על מנת לספור את השם בעמודה B).
פורסם 2008 בפברואר 1417 שנים מחבר ואוי אחי אתה גאון אנחנו מתקדמים הבעיה שלי שעשית שרק אם הערך שמופיע בA1 יהיה בבאים אחרי אז זה ישתנה ,אבל ההדגמה של מה שאני נתתי יכולה להיות בכל מקום בעמודה A.(אני מקווה שזה מובן השם לא חייב להיות דווקא בהתחלה)נפשט את זה אם יש משהו בעמודה A שהוא יותר מפעמיים שיקח גם את העמודה B של אותה שורה .אני יודע שזה מסובך אבל כל הכבוד על העזרה אני בטוח שאתה תצליח .
פורסם 2008 בפברואר 1417 שנים בשביל זה נועדו ה-$. אחרי שהכנסת את הערך הזה, תשתמש בהעתקה והדבקה על מנת להעתיק את הנוסחה לכל העמודה. הערכים A$1:A$5 יישארו אותו דבר לאורך כל העמודה, אבל שאר הערכים ישתנו בהתאם למספר השורה (כלומר בשורה השנייה יהיו התייחסויות ל-A2 ו-B2, בשורה השלישית A3 ו-B3 וכן הלאה).(אפשר גם לחסוך העתקה והדבקה באמצעות לחיצה על הנקודה הבולטת בפינה של התא וגרירה כלפי מטה).
פורסם 2008 בפברואר 1417 שנים מחבר לאחר ניסויים מה שקרה רק אם יש משהו שווה רק ב5 שורות הרשונות אז הוא משנה, אבל אם נגיד השמות נמצאים בשורות 20 +21 אז הוא משאיר אותם אותו הדבר רק שם כמו כולם מה זה בעצם ה$?
פורסם 2008 בפברואר 1417 שנים ברור שהקוד לא משפיע מעבר לשורה 5... אם אתה רוצה שהוא ישפיע מעבר, אתה צריך לעשות שם A$1:A$21 (או כל מספר אחר).לגבי ה-$:נניח שאתה שם ב-C1 את הנוסחה הזו:=A1+B1אם עכשיו תעתיק את הנוסחה לתא C2, אז היא תשתנה לזו:=A2+B2כלומר כל מספרי השורות גדלו ב-1.באופן דומה, אם תעתיק את הנוסחה לתא D1, אז היא תשתנה לזו:=B1+C1(כל העמודות גדלו ב-1).אם אתה רוצה לקבע אינדקס כלשהו, אתה צריך לשים $ לפניו. נניח שב-C1 הייתה הנוסחה הזו:=A$1+B1ואתה מעתיק אותה ל-C2, אז יהיה שם:=A$1+B2(ה-A1 לא ישתנה, אבל ה-B1 ישתנה ל-B2)מובן?
פורסם 2008 בפברואר 1417 שנים מחבר אין אחי אתה גאון תודה רבה כל הכבוד וסליחה אם שיגעתי אותך למדתי הרבה.ועוד שאלה קטנה איך אני מוחק מכל העמודה מילה אחת מסויימת ( זה מילה שמופיעה לאורך כל העמודה אבל בנוסף לעוד כמה מילים).אני מקווה שזה היה מובן .
פורסם 2008 בפברואר 1417 שנים מחבר מצאתי אבל כשאני מסמן את כל העמודה הוא רושם לי שאין באפשרותו של אקסל למצוא התאמה.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.