עבור לתוכן

האם voice over i.p ישבור את בזק?

Featured Replies

פורסם

החידוש (הלא כל כך חדש) של אפשרות ה-VOIP כאלטרנטיבה לשיחות טלפון רגילות אמור להפחיד את חברת בזק והחברות הסלולריות.

הטכנולוגיה די פשוטה (מבחינת משתמש הקצה) ומכיוון שלרוב האנשים יש חיבור לאינטרנט היא גם די זמינה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2568674,00.html

פורסם

יו איזה מגניב!

לפני שנה הייתי בקורס של סיסקו בארה"ב והלכנו לבית המשרדים של סיסקו בפלורידה והראו לנו מלא דברים מגניבים עתידיים כאלה

ואחד מהם היה ה-IP phone

קווווול......

פורסם

לאבא שלי יש אחד כזה במשרד שלו,זה נחמד מאוד וכו'...אבל יש לו כ"כ הרבה חסרונות שנובעים מכך שפרוטוקול ה-I.P לא היה אמור לתמוך בהעברת קול(מה שגורם לקיטוע) והמחיר היקר של כל מכשיר,שנע בין 200$ ל-250$,שהוא פשוט לא משתלם לחברות גדולות כמו שאבא שלי עובד בהן.

לכן הוא לא ישבור את בזק.

פורסם

אבל כל שירותי הVoIP שאני מכיר הם גם בתשלום אבל :P

פורסם
  • מחבר

ממה שראיתי בכתבה יש גם שירות בחינם. צריך לבדוק. בינתיים אני ויהודה דילינו את נפלאות ה-net meeting.

פורסם

אגב, בדיוק אתמול נודע לי שיש חברה ישראלית שמריצה כרגע שירות כזה לתקופת ניסיון.

פורסם

איזה חברה זאת?

פורסם

בסופו של דבר ימצאו דרך לגבות כסף על זה. אם זה באמצעות מכשיר יקר, דמי אחזקה או צורה אחרת של גבייה. אין שירותים חוקיים חינם. עד אז מה שנשאר לעשות זה לתקשר או להגיד למישהו בICQ להדליק את הנטמיטינג

פורסם

ברור שיגבה תשלום על שרות זה- דמי מנוי לחיבור, זה בטח יהיה תשלום חודשי קבוע ואז תוכל לדבר ללא כל הגבלה.

פורסם

יש בעיה קטנה ב voip

המכשירים שמיוצרים או יווצרו בעתיד לא יכולים לספק שרות בסיסי של שיחות חירום. זאת משום שהתשתית אליה הם מחוברים לא תספק להם את המתח הדרוש לתפקודם כפי שקו הטלפון מסםק למכשיר הטלפון. לכן הם יהיו תלויים ברשת החשמלף ולא נחמד להתקע אפילו ללא פלפון בהפסקת חשמל. מכאן הדרך סלולה לשיתוף פעולה מסויים בין בזק לחברות כאלה או אחרות שיספקו שירותי voip. ואף על פי כן, אני מאמין שבסופושל דבר הטכנולוגיה תהפוך לפופולרית בתחום השיחות לחו"ל, אך זו דעתי בלבד.

פורסם

אז ככה אני יכול לספר לכם קצת על נפלאות הדבר הזה..

ה VoIP לכל הידוע לי קיים רק בכבלים

ה"ממיר" של הVoIP בא כמכשיר לחוד או כקומבו (EMTA) ביחד עם המודם כבלים, או יש גם פיתוח חדש שזה תוספת למודם שנותנת גם טלפון..

כל המכשירים שאני ראיתי באים עם שני קוים (לא חייבים את שניהם כן).

הטכנולוגיה היא זולה בהרבה לעומת הטלפון הרגיל, ולא כ"כ יקרה כמו שמשהו אמר פה.

הבעיה העיקרית פה זה לקשר בין קוים אנלוגים לדיגיטלים, אני מתכוון בין VoIP ובזק.

ובקשר להעברת המידע:

המידע מועבר כמובן כפאקטים.

כמובן יש השעיה של כל התקשורת, וזה תלוי בעומס השרתים.

מה שמצחיק/מגניב/נחמד זה כשלא מדברים אז לא נשלחים פאקטים אז אתה פשוט לא שומע כלום, דומה לפאלפון.

האמתי אם אני לא טועה השיטה כבר משומשת בארץ - הפלאפונים (אני יודע שלאמיגו שלי יש IP וככה גם הGSM אני חושב אם לא אז בדרך דומה).

נ.ב.

במפגשים הטכנולוגיה נמצאת לכם מעל הראש, בבניין העגול ישנה חברה בשם Terayon שמפתחת מודמים לכבלים וVoIP

פורסם

יש בעיה קטנה ב voip

המכשירים שמיוצרים או יווצרו בעתיד לא יכולים לספק שרות בסיסי של שיחות חירום. זאת משום שהתשתית אליה הם מחוברים לא תספק להם את המתח הדרוש לתפקודם כפי שקו הטלפון מסםק למכשיר הטלפון. לכן הם יהיו תלויים ברשת החשמלף ולא נחמד להתקע אפילו ללא פלפון בהפסקת חשמל. מכאן הדרך סלולה לשיתוף פעולה מסויים בין בזק לחברות כאלה או אחרות שיספקו שירותי voip. ואף על פי כן, אני מאמין שבסופושל דבר הטכנולוגיה תהפוך לפופולרית בתחום השיחות לחו"ל, אך זו דעתי בלבד.

זאת אכן בעיה... :-\

אבל כמובן שיש כל מיני מצברים, חלקם אפילו מתוחכמים והם אפילו שולחים לשרת מידע על מצב הסוללה, לצרכי חירום

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

יש לך טעויות...קצת רקע מקצועי לא יזיק, בייחוד מאנשים העוסקים בתחום...

למעלה משנתיים עבדתי בחברת voip.

כיום, אפשר לבנות רשת voip על כל רשת שהיא, פרט לרשת מבוססת חשמל.

הטכנולוגיה הזו יצאה לאור בפעם הראשונה בשנת 1995 ע"י חברה ישראלית בשם vocaltec, המובילה בתחום כיום.

רשתות voip נפוצות בעיקר באירופה והמזרח (כדוגמאת הודו, ראה הצלחתה של חברה הודית בשם DataAccess), בארה"ב ואף ישנו פרוייקט ישראלי של קווי זהב בשיתוף עם חברת vocaltec.

בראשית הדרך הייתה טכונולגיה זו מאוד בעייתית מאחר ואיכות הקול הייתה ירודה, כתוצאה ישירה של מבנה של האינטרנט (delay, latency וכד'.). אולם כיום, הטכנולוגיה כל כך טובה שאין בידי שום אדם, ולו המקצועי ביותר שבנמצא, לדעת האם השיחה שהוא מבצע מועברת על קווי הטלפון ברשתות PSTN או ע"ג האינטרנט ב- voip.

חברות כמו סיסקו, ווקלטק ואחרות מציעות שירות זה בעיקר לחברות טלקום גדולות (גדולות בהרבה מבזק) וחברות אלו מרימות רשתות voip לכל אורך היבשת ואף למחוצה לה. הידיעת, שכיום יש תעבורה של שיחות המועברות ע"ג האינטרנט הנמדדת בביליוני דקות ?

כן,כן, שמעת נכון. זה ענף ההולך וגדל ומי שאינו מעורה בתחום הטלקום אינו מודה למהפכה הקורת בימים אלו as we speak.

אם תיכנס לאתרים העוסקים בענף הטלקום תגלה כי אין אף מקום שלא דיברו על טכנולוגיה זו וכיום היא תופסת את המקום הראשון כפוטנציאלית הטובה ביותר לגרימת מהפכה תקשורית בענף זה.

מקווה שעזרתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים