עבור לתוכן

E6750 vs E2180 OC עבור תלת מימד

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתכנן לקנות בתחילת מרץ מחשב חדש בתקציב של כ- 3,800 ש"ח לטובת עיבוד תמונה והרבה תלת מימד (מידול בעיקר).

אני מאוד לחוץ בכסף, ומחפש דרכים לרדת בתקציב אך לא באיכות ובביצועים.

מכיון שהשקט קריטי לי (לא יכול להתפשר בכך בכלל), אני מבין שעליי לשריין כ- 700 ש"ח עבור מארז+ספק, וזה דוחק אותי תקציבית מאוד.

בהתחלה תכננתי לרכוש מעבד E6750 (מרובע ליבות פשוט יקר לי מדי), אבל לאור הנ"ל אני יותר ויותר שוקל את האופציה ל- E2180 ולעשות OC.

השאלה שלי היא האם אכן כדאי לי להשיג את החיסכון בצורה הזאת, האם הביצועים של E2180 ב- OC יתנו לי את אותן תוצאות כמו E6750 ללא OC??

כשעסקינן בתלת מימד.

תודה מראש !

פורסם

סתכל, כאן יש הבדל של פי 4 קאש. תחכה לתגובות על כמה זה משפיע\עם איזה תוכנה אתה עובד? אפשר לבדוק בבנצ'ים

אתה מוזמן לקחת גם את הE4500 שמגיע עם 2 מגה זכרון ותדר 2.2 שאיתו אפשר להגיע ל3 ומעלה בלי בעיה, מה שיהיה בטוח עדיף מE6750 בסטוק.

גם E2180 בOC נכבד יהיה בסדר מבחינת ביצועים

אה ומארז HEC ב220 שקל עם הוספת מאוורר שקט מקדימה\החלפת המאוורר הקיים מאחורה תוביל אותך לשקט ואיכות מרשימים ביחס למחיר.

ספק אפשר לקחת איזה FSP\TAGAN או עוד כמה במחיר דומה עם מאוורר 12 ס"מ שקט ובכך לחסוך אם התקציב דוחק

פורסם
  • מחבר

לגבי ה- cache - הבנתי שיש לכך השפעה רבה - ומכאן בעצם מקור השאלה שלי. אשמח מאוד להתייחסויות בכיוון זה !!

לגבי ה- e4500, פשוט חישבתי של- OC אני אצטרך גם פתרון קירור של 150-200 ש"ח, ולכן אני נשאר עם ה- e2180.

לגבי השקט - אני עוד אדון בזה בפורום המתאים, לקראת הרכישה, פשוט הצגתי את זה כאחת מבעיות העלות שגררו אותי להתעסק בשאלת המעבד מלכתחילה.

ותודה על התגובה הזריזה.

פורסם

רינדור ומודלינג הם עיבודים מאוד קריטיים ועדינים עבור המעבד.

עבודה בתחום שהמעבד במאמץ אדיר יגרום לך לקריסות או לשגיאות רינדור. אתה צריך לזכור שרינדור זה לא סופר פאי!

ואם אתה לחוץ בתקציב מה רע במעבד e6550, יש לו 4 מגה קאש ואפשר לעשות אוברקלוק עדין של 10% עם הקרור המקורי.

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שזאת תהיה טעות לחסוך בתחום המעבד? OC לסביבות ה- 2.8 יפגע ביציבות המערכת?

פורסם

אז אתה אומר שזאת תהיה טעות לחסוך בתחום המעבד? OC לסביבות ה- 2.8 יפגע ביציבות המערכת?

לצרכים האלו אכן כן.

פורסם
  • מחבר

ואם אתה לחוץ בתקציב מה רע במעבד e6550, יש לו 4 מגה קאש ואפשר לעשות אוברקלוק עדין של 10% עם הקרור המקורי.

OK, תודה, אקח את ההמלצה שלך, ואחפש דרכים אחרות לחסוך.

פורסם

אם חשוב לך השקט, אז תזכור ש- OC רציני => הרבה חום => מאווררים מתאמצים => יותר רעש.

פורסם
  • מחבר

אתה אכן צודק. כמו שכבר רשמתי, שכנעתם אותי.

בכל מקרה הרכישה היא בתחילת מרץ, ואולי תהיה איזה עסקה טובה עם ה- e8400 או שירדו עוד קצת מחירי ה- e6750.

אני בהחלט אחפש את החסכון במקום אחר, ולא במעבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים