עבור לתוכן

בעיה- המאוורר מוציא רעש בעלייה של המחשב

Featured Replies

פורסם

מזה כמה חודשים בכל פעם שאני מעלה את המחשב המאורר האחורי מרעיש מאוד עד לבערך השלב שבו כל התכניות שבהפעלה עולות ששם הוא חוזר להיות שקט.

כשהוא מרעיש הוא מרעיד את כל המארז ונשמע קצת כמו מנוע.. תיפופים על האזור לא כדאיים למרות שהם משקיטים אותו לפעמים עד לעלייה הבאה וזה לא פתרון לטווח הארוך ולא כדאי לעשות אותו ולכן אני מוותר עליו. ניסיתי לפתוח את המארז ולראות אם משהו שבור במאוורר אך הוא לא שבור. ניסיתי גם לבדוק איך לשמן אותו כמו שיש באחד המדריכים באתר אבל אין לו איזה פתח קטן לשימון כמתואר במדריך אלא רק אזור קטן שרואים את הסליל שם ולא ידעתי אם לשמן או לא ובסוף לא שימנתי כדי לא סתם לפגוע במשהו.

מה ניתן לעשות בעניין?

תודה רבה!

פורסם

זה שהוא מרעיש רק בהתחלה יכול להיות אולי בגלל שליטה אוטומטית על המהירות עבודה שלו (שהשליטה נכנסת לפעולה רק בשלב מסויים, או אחרי הטעינה של הביוס או אחרי העליה של הוינדוס ו\או תוכנת שליטה שמותקנת בוינדוס).

אם "תיפוף" על המארז משתיקים את המאורר זה יכול אולי לרמוז על זה שהמאורר קצת עשה את שלו ומחכה להחלפה (אם זה מאורר ג'נרי אז על אחת כמה וכמה שלא לצפות ממנו להחזיק שנים).

אין מצב שהכנפיים לא יוכלו להתפרק מהמאורר, הם חוברו לשם איכשהו, תחפש אולי קצת יותר טוב, אני לא הייתי ממליץ לשמן את הסליל, זה לא כמו לשמן את הסליל עצמו.

אם זה עניין של שליטה על המאורר, תוכל תמיד לקנות ריאובאס חיצוני שלא תלוי בחומרה\תוכנה.

אם זה עניין של התיישנות, אולי תשקול להחליף למאורר אמין יותר עם מיסב בעל אורך חיים ארוך יותר.

פורסם
  • מחבר

זה שהוא מרעיש רק בהתחלה יכול להיות אולי בגלל שליטה אוטומטית על המהירות עבודה שלו (שהשליטה נכנסת לפעולה רק בשלב מסויים, או אחרי הטעינה של הביוס או אחרי העליה של הוינדוס ו\או תוכנת שליטה שמותקנת בוינדוס).

אם "תיפוף" על המארז משתיקים את המאורר זה יכול אולי לרמוז על זה שהמאורר קצת עשה את שלו ומחכה להחלפה (אם זה מאורר ג'נרי אז על אחת כמה וכמה שלא לצפות ממנו להחזיק שנים).

אין מצב שהכנפיים לא יוכלו להתפרק מהמאורר, הם חוברו לשם איכשהו, תחפש אולי קצת יותר טוב, אני לא הייתי ממליץ לשמן את הסליל, זה לא כמו לשמן את הסליל עצמו.

אם זה עניין של שליטה על המאורר, תוכל תמיד לקנות ריאובאס חיצוני שלא תלוי בחומרה\תוכנה.

אם זה עניין של התיישנות, אולי תשקול להחליף למאורר אמין יותר עם מיסב בעל אורך חיים ארוך יותר.

כשאני מדליק את המחשב אז יש זמן של כשנייה-שתיים עד שהוא מתחיל להרעיש. יכול להיות שזהו מאורר ג'נרי.

במידה ואני מחליף, באיזה גודל המאורר אמור להיות? 120/80/60/40מ"מ

תודה

פורסם

תבדוק עם סרגל כמה שלך

פורסם
  • מחבר

חחחחחחחח נכון :kopfpatsch:

צריך מאורר 80/60 (יש שתי אפשרויות שם לחיבור D: )

תודה רבה!

פורסם

תחליף אותו או שתשמן לו את הציר בעזרת WD-40

פורסם

ואללה גם לי הייתה בעיה זהה (מאוורר שבא עם המחשב שמוציא אוויר מאחורה ( כמוב ןג'נרי :) ) היה מקבל פליקים והכל היה עובד ..

עד שיום אחד החלתי לשחק איתו עם מברג ( הוא מסתובב ואני עוצר אותו בכח בכוונה, מן משחק שכזה :D:) ) קיצר נשברה כנף .. ואל היה לי דבק מגע (סעמק =/ ) אז זרקתי את המאוורר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים