עבור לתוכן

דחיית גיוס בצבא חלם. איך אני עושה את זה? |:

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הבנת אותי לא נכון-

לא התכוונתי שזה אוטומטית ככה, התכוונתי שאם אני אהיה שם, אני ארצה ללכת לעשות קורס חובלים.

• תגובות 114
  • צפיות 19.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אלוהים!!

אתה בדיוק כמוני! :smile1:

דבר ראשון אני כבר עשיתי גיבוש טייס, ואיך אני אגיד לך את זה בעדינות.... זה שטות!

אני בן אדם מאוד ביישן ואף פעם לא נתנו לי לדבר, אפילו לא נתנו לי לשבת בצל (כולם נדחפים) וכמעט התעלפתי מרוב חום.

ובסופו של דבר בחרו דווקא את האנשים הנידחפים (למרות שלא היה להם שום דבר להגיד).

אחרי זה החלטתי שקרבי זה מאוד לא בשבילי.

גם לי יש אח שגמר שירות לפני שנה, שירת בגיבעתי (עורב).

פעם בשבועיים הוא היה מגיע לבית עם ידים מרוסקות, נדפקו לו הברכיים מרוב שהוא רץ, הוא נקע את הרגל כמה פעם ויש לו כמה חברים עכשיו ששוכבים נכים אחרי המלחמה האחרונה.

לא מלאתי מנילה אף פעם אז התקשרו אלי מלשכת גיוס ושאלו איזה חילות אני מעדיף, מכיוון שהיה לי פרופיל 97 נתנו לי רק אופציות קרביות, אז שיתפתי פעולה.

דירגתי אותם ככה:

מוד"ש (לא היה לי מושג מה זה אז)

נחל

גיבעתי

אמרתי לה בפירוש שאני לא רוצה סטילים ולא מעוניין בקצונה (וגם שיש לי כבר רשיון ולא רוצה עוד אחד על זחל).

אחרי שבוע אני מקבל מכתב שמזמינים אותי לגיבוש סטילים, כמבון שלא הלכתי.

למחורת מתקשרים אלי ואומרים לי שבגלל שרשמתי במנילה שאני מאוד רוצה סטילים (אין לי מושג מאיפה הם הביאו את זה) אז הם נותנים לי אפשרות לבוא גם למחורת, אמרתי להם לא תודה.

עבר כמה זמן וגם אני רציתי להוריד פרופיל. שלא תחשבו שאין לי על מה, אז הלכתי ללשכת גיוס ונתתי להם את המסמכים שלי.

כניראה שיש נוהל מסויים כזה בצבא שאתה לא יכול לראות רופא מומחה, אלה אתה צריך להעביר את המסמכים שלך דרך צד שלישי שאין לו מושג ברפואה.

כמובן ששיתפתי פעולה, לקח לי שבוע ימים + 4 ביקורים בלשכת גיוס עד שנפגשתי עם הרופאה.

בסופו של דבר לא הורידו לי פרופיל על הבעיה שהתלוננתי (בגלל שאני לא הסברתי מספיק טוב עד כמה הבעיה מפריעה לי) אבל בכל זאת קיבלתי 82 על תת משקל.

זה עוד לא הסוף אני עדיין מתכנן לבקר שם שוב והפעם בתיקווה שהרופאה תוריד לי פרופיל (לדעתי זה מאוד מוצדק).

לאנשים שמסיימים גיבוש טיייס אבל לא עוברים לצבא יש הפתעה בשבילם, קוראים לו "קצין מיון" כמובן שהוא פוגש עוד אנשים....

ניגשתי אליו עם פרופיל 82, והוא אמר לי לדרג את הרצון שלי להיות לוחם קרבי, אז אמרתי 1 (המספר הכי נמוך). אחרי זה הוא נתן לי שתי כרטיסיות ואמר לי לבחור מהם חילות שאני רוצה ולדרג אותם, בחרתי ב:

נח"ל. (5 הכי גבוה)

גבעתי (2 כמעט הכי נמוך)

ואת השלישי השארתי פתוח.

הוא שאל אותי אם אני לא רוצה קרבי אז למה אני בוחר בחי"ר ולא בשיריון\תותחנים, אני אמרתי לו בפירוש שלמרות שאני לא רוצה להיות קרבי אני מעדיף חי"ר מאשר תותחנים\שיריון.

אתמול קיבלתי את צו הגיוס שלי, תאריך 31 למרץ שזה תותחנים.

כמו שאתה אמרת, צבא חלם!

אה, וגם אני רציתי לדחות גיוס.

יש לי נתונים מספיק טובים בשביל הכניס אותי לכל מקצוע שאני רוצה בטכניון (סכם 92.5) אז חשבתי שלא כדאי להתבזבז בצבא ואלי שווה לעשות עתודה, נסיתי לדחות גיוס כדי שתיפתח לי האפשרות של עתודה\מודיעין, אז הם הסבירו לי איך הצבא עובד:

ישנם שלושה גיוסים בשנה (יולי, נובמבר, מרץ), מרץ הוא הגיוס האחרון בשנה ואי אפשר לעבור שנה (רק בנסיבות קיצוניות בלבד)!

בגלל שאנחנו במחזור 2007 לא ניתן לרדת למחזור 2008 ולהתגייס בקיץ, זה פשוט לא אפשרי - תשכח מזה.

פורסם

זאת לא שטות, ברור שהצבא לוקח אנשים לאן שהוא צריך כדי להשלים ''פערים וחוסרים'' אבל אנשים - מיוחדים הייתי אומר, עם נתונים שכאלה, מסתכלים עליהם כאל הטופ בבחירות, לדוגמא לי יש קב''א 53 זה הנתון שאני יודע עליו..ופרופיל 72 (נכון לעכשיו) מן הסתם, יבואו יותר לקראתו מאשר לקראתי - במידה והוא רוצה לשרת ביחידות העילית כמובן..או במקרה שלו, טייס.

במילים אחרות, הוא נמצא דרגה מעליי לפחות.

צריך לקחת את זה בחשבון...

בולשיט. מניסיון.

לי אישית יש פרופיל 97, קב"א 56, דפ"ר 90, מתאם קצונה 2 וגם הספקתי לסיים תיכון עם השנתון שמעליי. בוא נגיד שאני לא בדיוק משרת ביחידת עילית או בתפקיד מאתגר במיוחד. היו איתי בעבר אנשים עם נתונים דומים (קב"א 55/56) שהמערכת איכשהו הצליחה להפיל אותם למקומות שבהם הם מבוזבזים יותר מכל.

אתה לא יכול לצפות ממערכת עצומה כמו צה"ל לבוא לקראת כל שמוק אקראי עם נתונים "שלמים", יש המון כאלו. נכון, מגוון האפשרויות המוצע להם הוא רחב יותר לרוב, אבל זה לאו דווקא אומר שהם אכן יגיעו למקום שבו הם ימצו את עצמם.

Pika:

לשרת על סטי"ל זה לא כיף, בטח שלא ממצה. זה אולי תפקיד שנחשב לאיכותי יותר מתותחן או טנקיסט, אבל ההבדל ביניהם מסתכם בכך שאחד על היבשה ולובש ירוק כשהוא יוצא הביתה והשני בים ולובש בז' כשהוא יוצא הביתה.

דבר עם לשכת הגיוס שלך, תגיד להם שנרשמת לבגרות, אני חושב שאמורים לקבל איזשהו מסמך שמעיד על כך שאכן נרשמת, שלח להם אותו, לך לגיבוש טייס, תעבור אותו ותנסה להגיע למקום ראוי בצבא שלא תרגיש בו מבוזבז.

בהצלחה.

נ.ב.

עם "ראש בקיר" אתה יכול לעשות יומיות גם עם פרופיל 97, שוב, מניסיון.

פורסם
  • מחבר

מחר אני הולך לבי"ס לשלם, ואז אני אקבל את האישור של הרישום לבגרות

אני אפקסס להם אותו ביחד עם המכתב בקשה לדחית גיוס.

חבל שלא ידעתי מה ההשלכות של פרופיל 97 לפני שהתגייסתי.

מסתבר שיש נוהל בצה"ל שאם אתה עם פרופיל 97, חוסמים לך אוטומטית חלק מהתפקידים.

פורסם

אם אני לא הייתי מטומטם מידיי בשביל להסתיר בעיות רפואיות בצו ראשון עכשיו היה לי פרופיל 45.

לפי דעתי זה עדיין לא מה שיגרום לצבא לדחות לך את הגיוס.

וגם שתדע, הדחיה לא תקצר לך את השירות ולא תאפשר לך להימנע מהתפקיד שאליו יועדת.

פורסם

מסתבר שיש נוהל בצה"ל שאם אתה עם פרופיל 97, חוסמים לך אוטומטית חלק מהתפקידים.

חוסמים תפקידים עורפיים איכותיים "רגילים", אבל למקומות כמו תלפיות וכו' אפשר להגיע גם עם פרופיל 97.

זה לא כזה חבל, אולי תפקיד עורפי איכותי יאתגר אותך יותר מוחית, אבל גם שם לא תרגיש שאתה נוסק לגבהים חדשים של מיצוי עצמי.

אני חושב שדווקא בקרבי תרגיש סיפוק עצמי רב יותר.

פורסם
  • מחבר

אם אני לא הייתי מטומטם מידיי בשביל להסתיר בעיות רפואיות בצו ראשון עכשיו היה לי פרופיל 45.

לפי דעתי זה עדיין לא מה שיגרום לצבא לדחות לך את הגיוס.

וגם שתדע, הדחיה לא תקצר לך את השירות ולא תאפשר לך להימנע מהתפקיד שאליו יועדת.

קצת פספסתם למה אני כ"כ עצבני על העניין-

תכננתי נסיעה לחו"ל, פסיכומטרי באפריל, ושיפור ציון של אחת הבגרויות.

עכשיו דפקו לי את כל אלו בבת אחת, ובעצם לוקחים את הזמן שהיה לי לנשום לפני הגיוס- וזה אחרי שהצהירו בפני שהגיוס שלי יהיה בקיץ.

פורסם

עצה שלי, תדבר עם מדור סיירות ותסביר להם שאתה מתגייס בעוד חודש ושיש לך גיבוש בעוד חודשיים.

אם הם לא יפתרו לך את הבעיה, לשכת גיוס בטוח לא (מדור תנועה מגוכך.... אם אין אפשרות לדחות גיוס אז למה יש אותו בכלל?).

פורסם

(***** מגוכך.... אם אין אפשרות **** אז למה יש אותו בכלל?).

אתה תגיע לצבא אתה תשאל את עצמך הרבה פעמים את זה לגבי הרבה דברים

פורסם

בצבא הגנה לישראל אין שום הגיון.

הם הולכים הפוך.

וזה ככה בכל הדברים שם.

פורסם

עצה שלי, תדבר עם מדור סיירות ותסביר להם שאתה מתגייס בעוד חודש ושיש לך גיבוש בעוד חודשיים.

אם הם לא יפתרו לך את הבעיה, לשכת גיוס בטוח לא (מדור תנועה מגוכך.... אם אין אפשרות לדחות גיוס אז למה יש אותו בכלל?).

אופק מצטער על הOT - עם ציונים שכאלה, במקום ללכת לעתודה הייתי ממליץ לך ללכת לתלפיות, ואם לא תתקבל אז לך לשחקים\פסגות.

וחזרה לנושא-

גם אני נמצא עכשיו בחוסר ודאות עם הצבא, היות ואינני אזרח אז אני לא אמור לשרת בצבא,

מצד שני, קיבלתי זימון לשיחה על עתודה [אתמול] וזימון להחתמה לפרויקט עדן [חיל תקשוב - יג-יד אלקטרוניקה], זה פשוט צבא חלם!

:xyxthumbs:

לבחור למטה - אם אתה מדבר אלי - בכלל לא עשיתי צו ראשון :P ולא, לא קיבלתי זימון ולא כלום.

פורסם

איפה עשית תצו ראשון?

בלשכת גיוס באר שבע?

פורסם

אני לא מאמין!

אני פשוט לא מאמין!

שיבצו אותי למג"ב.... how could they?!?!

דחו לי את הגיוס ל26 למרץ... אני למג"ב לא הולך!

פורסם

למה דחו לך? ביקשת?

פורסם

מה זאת אומרת דחו לך?

אתה מתכוון דחו לך מה-16?

אם כן אז זה נורמלי לחלוטין.

כניראה שאף אחד לא מרוצה.... :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים