עבור לתוכן

חלוקת מהירות ברשת אלחוטית

Featured Replies

פורסם

היי,

רכשתי ראוטר D-Link dl-524 והקמתי רשת אלחוטית בבית כדי לגלוש באינטרנט דרך הנייד. מסיבה לא ברורה האינטרנט על הנייד זוחל וזה בזמן שאני לא מבצע שום פעילות אינטרנט על המחשב הראשי. חשבתי שזה נובע אולי בגלל חלוקת מהירות. המחשב לוקח 99% מהעוצמה והנייד מקבל את האחוז הנותר. איך ניתן לבצע חלוקת מהירות? אני רוצה לתת יותר רוחב פס לנייד.

אני מנוי לרוחב פס 1.5 דרך בזק. ספקית אינטרנט בזק בינלאומי.

תודה על העזרה.

פורסם

מחשב שלא עובד באינטרנט לא "גונב" את רוחב הפס למחשב השני.

אין באמת חלוקה של המהירות בין המחשבים. לנתב בעיקרון אין שום העדפה, יש לו תור פנימה והחוצה והמחשבים נותנים לו "עבודה". אם מחשב אחד יתן לו הרבה עבודה אז למחשב השני יהיה קשה להכניס את מה שהוא רוצה לעשות לתור. מחשב שלא משתמש באינטרנט לא יתן לנתב עבודה ולכן לא ישפיע על המחשב השני.

עכשיו לבעיה, אני משער שהנייד מחובר אלחוטית והמחשב "הראשי" מחובר עם כבל. זה אומר שכנראה יש בעיה עם החיבור האלחוטי, מה עוצמת הקליטה?

אם העצמה נמוכה אז אתה רחוק מידי או ליד מכשירים שמפריעים לו (טלפונים אלחוטיים, מכשירי חשמל גדולים וכו').

אם נראה שהעוצמה תקינה אז תכבה את המחשב הנייח (הראשי) או שתנתק ממנו את הכבל רשת ותבדוק שוב, אם המצב תקין זה אומר שהמחשב הנייח בכל זאת לקח משאבי אינטרנט. זה קורה עם משאירים תוכנות הורדה פעילות או שיש וירוסים/רוגלות במחשב שמשתמשות לך באינטרנט.

אם המצב לא תקין, תחבר את המחשב הנייד עם כבל לנתב ותכבה לו את החיבור האלחוטי ותבדוק שוב. אם המצב תקין - הבעיה היא בחיבור האלחוטי, יכול להיות בנתב (פחות סביר) או במחשב (יותר סביר). תנסה להביא מחשב נוסף לבדוק את החיבור האלחוטי.

אם המצב לא תקין גם בחיבור עם כבל והמחשב השני פועל תקין אז יש כנראה בעיה במחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים