עבור לתוכן

בדיקת עומס לספק PS-05 450W JSP

Featured Replies

פורסם

בהשמך לתרד שנפתח בשבוע שעבר באשר ליכולתו של הספק לעמוד במפרט היצרן

ערכנו היום בדיקה אשר צולמה (סליחה על האיכות), וניתנת לצפייה בלינק הבא:

http://www.upfree.net/9000656

בבדיקה הועמסו המוצאים ב:

10 אמפר על ה- 5 וולט.

25 אמפר על ה- 12 וולט.

מכיוון שמכשירי העומס מודדים את המתח על פני מחבר המולקס וקייםת מפל מתח על פני החוטים

בוצעה מדידה מקבילה של מתח הספק על פני גיד שלא מועמס.

בבדיקה ניתן לחזות שהמתח שנמדד חרף העמסה של 25 אמפר על מוצא ה- 12 וולט הינו 11.83 וולט

כלומר ירידה של מעט מאחוז בודד בתנאי העמסה כבדים.

אני מקווה שבאת יסתיים הדיון של "כן עומד, לא עומד" במפרט.

אם מי מהגולשים או מהמנהלים יבקש לבחון את הספק בתנאי עבודה שונים הוא מוזמן לבקש זאת.

צביקה

פורסם

למה לא בוצעה בדיקה של העמסת 30 אמפר על מסילת ה 12V?

כמו שמערכת גיימרים מינימלית ממוצעת דורשת?

פורסם

^^ למה החלטתה שמערכת גיימרים מינימלית צורכת 30A, רוב המערכות צורכות הרבה פחות מזה. במיוחד שהספק הזה עולה 100-150 שקל ולא אמור להשתדך למערכות גיימרים יקרות

אה ותודה אחלה בדיקה :xyxthumbs:

פורסם

לא אמרתי את זה בוודאות .

אבל כמה לדוגמא צורכת מערכת של

Q6660

8800GT

לוח אם עם P35

כונן קשיח אחד

שני כוננים אופטיים

3X 120MM מאוררים

??

נראה לי שבאזור ה30 ולא פחות מזה.. אבל שוב רק נראה לי

לא שיש לי משהו נגד הספק להיפך אני חושב שמהזולים הוא הכי טוב. התקנתי אותו על עשרות רבות של מחשבים לשימוש משרדי/גיימריות תקציביות ואני מתכנן להתקין כזה בעצמי ב HTPC

פורסם

זה ספק למחשב משרדי.

טענו כאן שגם לזה הוא לא מספיק ואז באו והוכיחו אחרת. זה הכל.

יפה מאוד על המעשה.

הבעיה היא אחרת. זה שהוא עומד ב25 אמפר זה יפה

אבל השאלה שנשארה היא מה הספק הורס כשהוא קורס. כולנו יודעים שזה החלק הכי מפחיד בספקים.

פורסם

אכן כל הכבוד על היוזמה

(למרות שמי שבדק זאת זה היבואן שהוא לא חף מאינטרס כלכלי בלשון המעטה)

אך עדיין צביקה קבל ח.ח על הבדיקה

פורסם

צביקה תודה רבה על המאמץ :yelclap:

הייתי מאוד שמח אם תוכלו לבצע בדיקה לדגם ה-500W, הספק הזה באמת יכול להיות אלטרנטיבה לספקים היוקרתיים, מכיוון שיש לו שני מסילות 12V שכל אחד מהם עומדת על 18A.

יכול לספק כל מערכת לגיימר ממוצע.

פורסם
  • מחבר

אז כך,

באשר לתגובותיכם:

ראשית, העמס האלקטרוני מסוגל להעמיס עד 300 וואט ולכן הוגבלתי בבדיקה עם עמס זה.

שנית, מגבלת עמס יתר של הספק אשר מכבה את עצמו בזרם קצר או בעמס הגבוה בכ-10% מעבר לזרם המקסימאלי המותר לצריכה.

שלישית, ספק לא אמור "לקחת" איתו רכיבים נוספים במחשב במידה והוא אכן מכיל את ההגנות המתאימות.

קרי: הגנת בפני מתח גבוה, מתח נמוך, עומס יתר, קצר והגנה בפני נחשולי מתח בכניסה (ברקים לדוגמא).

כלל חשוב הוא לדאוג לא לחבר צרכנים כבדים על אותו כבל, אלא להקפיד לחלק את צריכת הזרם בין הכבלים היוצאים מהספק כח.

בעיקר הדבר נכון בזינת כרטיסי המסך הדורשים מתח זינה נוסף.

אשתדל להביא במהרה תוצאות בחינה של ספקי כח נוספים אותם אנו מייבאים.

ואחרון לספקן, למרות שאנו היבואנים, עדיין אין לנו השפעה על קריאת המכשירים :P

אין בכוונתנו לבחן ספקי כח של מתחרים כדי להציגם כגרועים מאלה שאנו מייבאים, וכל שאנו עושים הוא לעזור לציבור הגולשים לקבל תמונה אמיתית על המוצר אותו אנו מייבאים ולא להסתמך רק על התוית.

בחינות השוואה יעשו על ידי גוף נייטראלי.

צביקה

פורסם

שלישית, ספק לא אמור "לקחת" איתו רכיבים נוספים במחשב במידה והוא אכן מכיל את ההגנות המתאימות.

קרי: הגנת בפני מתח גבוה, מתח נמוך, עומס יתר, קצר והגנה בפני נחשולי מתח בכניסה (ברקים לדוגמא).

וזאת בדיוק השאלה. :xyxthumbs:

פורסם

אני מצטער, אבל הבדיקה הזו לא משקפת כלום.

אם אתה באמת רוצה לבדוק ספק כח, אז עשה זאת כמו שצריך.

בדיקה של מפל המתח בלבד על הקו במשך מספר קטן של דקות בפחות מ-80% עומס על הקו היא לא רצינית.

פורסם
  • מחבר

אני מצטער עוד יותר ממך,

שכן אתה חוטא לאמת ואינך עוד גולש מהשורה שניתן לסלוח לו, ויש עליך מכוח תפקידך לחקור לעומק את העובדות בטרם תעלם על דפי הפורום.

הספק המדובר הינו בעל מוצא אחד של 12 וולט המוגדר כ- 25 אמפר !!!

בבדיקה עצמה הועמס הספק ב-מלוא העמס, קרי 25 אמפר.

גם בהנחה שיש מפל מתח בקצה המחבר ולכן הקריאה הינה של 264 וואט על פני המודד אין היא גורעת מהעובדה שהספק הועמס ב- 25 אמפר, וגם 264 וואט מתוך הספק מקסימאלי של 300 וואט הינם בכל בדיקה חשבונאית מעל 80%, ותקן אותי אם אני טועה.

דבר נוסף, מהיכן לך המידע על משך הבדיקה?

האם נכחת בה?

האם ציינתי את מישכה?

היה עדיף אם היית מבקש הבהרות טרם כתיבה

ומודה ועוזב ירוחם

צביקה

פורסם

איני חוטא לאמת כלל וכלל.

1. יש יחסי גומלין בין המסילות בספק. אינך יכול להעמיס מסילה אחת או 2 בלבד ולטעון שזה מספיק. כדי לבדוק את עמידתו במוצהר של הספק, יש להעמיס את כל המסילות של הספק בהספק המירבי המוצהר שהן עומדות בו.

2. 25 אמפר על 12 וולט (למעשה 11.83, אבל נניח 12 לצורך העניין) הם 300 וואט. עוד 10 אמפר על ה-5V הם 50 וואט. סה"כ 350 וואט. מתוך 450 וואט מוצהרים העמסת את הספק ב-350 וואט, כלומר 78% בקירוב.

3. לא כתבת דבר בנושא משך הבדיקה, ולכן התייחסתי למה שהצגת. הצגת בדיקה שנערכה במשך מספר קטן של דקות - ובאין התייחסות אחרת זה מה שנלקח בחשבון.

4. אין התייחסות לנושא הטמפרטורה בה נבדק הספק.

5. לא נכתב שום דבר בנוגע למכשיר ההעמסה. מי היצרן? איזה דגם? האם זה עומס ניגודי בלבד, או שהמכשיר מדמה עומסים אינדוקטיביים? אם העומס הוא ניגודי בלבד, הבדיקה גרועה עוד יותר ממה שהוצג, ובאמת חסרת תועלת לחלוטין.

6. לא בוצעה כלל בדיקה של Ripple ועמידה בתקן ATX 2.2 בנושא.

7. לא נבדק כלל נושא העמידות בצריכת יתר.

כלומר, בדקת ספק ב- בלבד78% מהעומס המוצהר בו הוא עומד, בעזרת מכשיר העמסה שלא ציינת אותו - כך שלא ניתן לדעת עד כמה העומס מדמה עומס מציאותי, למשך פרק זמן לא ידוע, בטמפרטורה לא ידועה. בנוסף, נבדק פרמטר אחד בלבד מתוך מכלול של פרמטרים שדורשים בדיקה. כמובן, אני כלל לא מתייחס לעניין אובייקטיביות הבדיקה, שכן אני יוצא מנקודת הנחה שכולנו כאן אנשים ישרים.

מעבר לכך, אני מוכרח גם להתייחס לעניין דף המוצר של הספק באתר היצרן. לא רשום שם בשום מקום העומס המוצהר בו הספק מסוגל לעבוד, עבור הדגם המדובר. האם הם לוקחים את אותו ספק ומשווקים את אותו דגם תחת מדבקות של עומסים שונים? אם לא, מדוע הם לא מצהירים בדף הקטלוגי של המוצר על מידע בסיסי כמו הספק מקסימלי בכל מתח?

אנא אל תקח את דברי אישית, מטרתי אינה לתקוף אותך או את המוצרים אותם אתה מייבא. פשוט מתודולוגיית הבדיקה שביצעת לוקה בחסר. אם ברצונך להוכיח כי הספק שאתה מייבא אכן עומד בכל מה שהוא מתהדר (ואני חייב לציין כי לעיתים ספקים גדולים ומכובדים יותר נפלו בבדיקות רציניות), הבדיקה הנדרשת היא הרבה יותר מקיפה. את הבדיקה שביצעת סביר להניח שהיו עוברים חצי מספקי הכח המצ'וקמקים שעולים 20 דולר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים