עבור לתוכן

רוצה לקנות כונן קשיח 250 GB תקציב: 350 שקל

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לרכוש כונן קשיח בנוסף למה שיש עכשיו.

מטרתו של הכונןן היא אחסון מידע, ולא גיבוי.

יש לי כרגע כונן קשיח של WD בעל נפח של 200 GB עם חיבור IDE...

השאלה שלי היא כזאת:

אם אני יחבר את הכוננן הקשיח שאני רוצה לקנות, יש המלצה איפה להתקין את מערכת הפעלה ?

מה אני עושה ? פשוט לוקח את הכונן הקשיח שאני יקנה ופשוט יחבר אותו למחשב? אני יצטרך לפרמט ?

איזה כונן קשיח לקנות בתקציב של 350 ש"ח , והאם זה יהוה בעייה שהוא לא יחובר בצורת IDE .?

החנות שאני מתכוון לקנות ממנה היא זיגזאג:

WD 250GB-8MB-JB 7200RPM ATA100 יש שם את הכוננן הקשיח הזה,איך הוא ? הוא ישתלב טוב עם הכונן קשיח שיש לי כרגע . ?

מצטער על כל השאלות... אני דיי חדש בכל הדברים האלו :)

מקווה לתשובה :)

פורסם

אני אענה לך בסדר עולה.

1. אם אני יחבר את הכוננן הקשיח שאני רוצה לקנות, יש המלצה איפה להתקין את מערכת הפעלה ?

-בוודאי שאם אתה קונה דיסק קשיח שמחובר בממשק של sata אז זה עולם אחר כמעט.

2. מה אני עושה ? פשוט לוקח את הכונן הקשיח שאני יקנה ופשוט יחבר אותו למחשב? אני יצטרך לפרמט ?

-מה שתעשה זה פשוט תחבר אותו כמו שאתה אומר .אבל כ master תבצע פירמוט (מן הסתם הוא חדש) ואז windows.

3. איזה כונן קשיח לקנות בתקציב של 350 ש"ח , והאם זה יהוה בעייה שהוא לא יחובר בצורת IDE .?

- לא יהווה בעייה שיעבדו שני ממשקים, אני עובד ככה 80GB IDE 320GB SATA-2, הדיסק שהצגת פה לא שווה את המחיר מאחר ואתה יכול לקבל תמורת 344

ש"ח 320GB SATA 16MB בדיוק כמו שלי. מצויין ומומלץ ביותר , ו....מגיע עם 5 שנות אחריות..

יאללה תתחדש.

פורסם
  • מחבר

אני אענה לך בסדר עולה.

1. אם אני יחבר את הכוננן הקשיח שאני רוצה לקנות, יש המלצה איפה להתקין את מערכת הפעלה ?

-בוודאי שאם אתה קונה דיסק קשיח שמחובר בממשק של sata אז זה עולם אחר כמעט.

2. מה אני עושה ? פשוט לוקח את הכונן הקשיח שאני יקנה ופשוט יחבר אותו למחשב? אני יצטרך לפרמט ?

-מה שתעשה זה פשוט תחבר אותו כמו שאתה אומר .אבל כ master תבצע פירמוט (מן הסתם הוא חדש) ואז windows.

3. איזה כונן קשיח לקנות בתקציב של 350 ש"ח , והאם זה יהוה בעייה שהוא לא יחובר בצורת IDE .?

- לא יהווה בעייה שיעבדו שני ממשקים, אני עובד ככה 80GB IDE 320GB SATA-2, הדיסק שהצגת פה לא שווה את המחיר מאחר ואתה יכול לקבל תמורת 344

ש"ח 320GB SATA 16MB בדיוק כמו שלי. מצויין ומומלץ ביותר , ו....מגיע עם 5 שנות אחריות..

יאללה תתחדש.

וואי תודה על ההעזרה :)

אתה יכול להביא לי לינק לקנייה ?

ואיך אני מגדיר אותו כmaster ?

תודה !

פורסם

אתה לא חייב לפרמט את מערכת ההפעלה בדיסק הישן.

אם המידע שם חשוב לך חבר פשוט את הדיסק החדש שקנית ומערכת ההפעלה שלך תישאר בדיסק הישן.

אם המידע בדיסק הישן פחות חשוב ואין לך בעיה לפרמט אז עדיף להתקין מחדש על הדיסק החדש עקב העובדה שהוא עובד עם ממשק יותר מהיר (SATA במקום IDE). היום עדיף באמת לקנות הארד דיסק עם ממשק SATA2 (רק תבדוק שהלוח שלך תומך!) וזכרון מטמון של 16MB.

מחירים כבר תשווה באינטרנט.

בהצלחה

פורסם

אתה לא חייב לפרמט את מערכת ההפעלה בדיסק הישן.

אם המידע שם חשוב לך חבר פשוט את הדיסק החדש שקנית ומערכת ההפעלה שלך תישאר בדיסק הישן.

אם המידע בדיסק הישן פחות חשוב ואין לך בעיה לפרמט אז עדיף להתקין מחדש על הדיסק החדש עקב העובדה שהוא עובד עם ממשק יותר מהיר (SATA במקום IDE). היום עדיף באמת לקנות הארד דיסק עם ממשק SATA2 (רק תבדוק שהלוח שלך תומך!) וזכרון מטמון של 16MB.

מחירים כבר תשווה באינטרנט.

בהצלחה

תודק בהחלט לגבי הפרמוט , אבל התכוונתי שהוא חייב לפרמט את הכוננן החדש.

בקשר למחיר זה באייבורי מחשבים .

זה במחיר מבצע עכשיו שווה לקנות דיסק מצויין.

ובקשר להפעלה במצב מאסטר :

כשתחבר את הדיסק לממשק ה sata הוא יהפוך אוטומטית למסטר מכיוון של sata יש עדיפות מבחינת הלוח.

עכשיו בהתייחס גם למה שג'ונגל מן אמר לגבי אם יש לך תמיכה של sata2 או אין:

יהיו ביצועים מעט ירודים ביחס ל sata2 אם הדיסק יופעל ב sata1 אבל בכלל לא קריטי אל תתעסק בזה.

ושוב תתחדש.

דבר איתי בפרטי אם אתה רוצה מידע על הרכישה שלי וכו'.....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים