עבור לתוכן

כישלון הקמת מערך רייד

Featured Replies

פורסם

תנסה להיכנס עם LIVECD כלשהוא או הרדדיסק אחר שמותקנת עליו מערכת הפעלה ולראות אם הWINDOWS מזהה את

המערך.

פורסם

1. אחרי שהגדרת את ה RAID אני חושב שכדאי שתיכנס עם תוכנה בסגנון PARTITION MAGIC דרך DOS ותראה אם היא מזהה את מערך הדיסקים שלך בכלל ואם אתה יכול לפרמט אותם.

2. איזה דיסקים אתה מנסה להגדיר ב RAID? הם זהים בנפח ובביצועים?

פורסם
  • מחבר

שני רפטורים 36 גיגה.

עידכון : המערך הוקם ועובד.לדעתי הבעיה היתה במערכת הפעלה עצמה.נכון לעכשיו שני הדיסקים הקשיחים עובדים במערך רייד 1.רק לא ברור לי עיקרון העבודה

והזיהוי שלהם.בבקר מזוהים שניים 36 + 36 ואילו בניהול דיסקים של חלונות מזוהה אחד 36.למה זה עובד ככה.

בתוכנה של הבקר כתוב שניים mirrored וחלונות רואה רק אחד.זה באמת לא מובן לי.אם היא היתה רואה אחד של 72 הייתי מבין פחות או יותר.

פורסם

אתה באמת שואל עכשיו את השאלה הזאת??!! מה אתה לא מברר מה זה RAID לפני שאתה מבצע אחד?! זה לפעמים ממש מדהים אותי הדברים האלה...

אתה עשית RAID 1 משמע שני הדיסקים הם העתק מלא כלומר כל מה שיש על הדיסק הראשון יש על הדיסק השני כל מה שתכתוב בעתיד על אחד מהדיסקים ירשם אוטומטית על הדיסק השני כמו תמונת מראה... וזאת בדיוק הסיבה למה אתה רואה רק 36 ג'יגה ולא 72

ולכן הביצועים בכתיבה על הדיסקים בתצורה הזאת תהיה איטית כי אתה צריך לכתוב כל מידע פעמיים אך הקריאה תהיה מהירה ביותר כי הוא קורא משני העתקים בו זמנית.

אם כבר רצית RAID עם גיבוי היית כבר עושה RAID 5 עם שלושה דיסקים קשיחים ואז היית מקבל מקסימום מהירות קריאה וכתיבה וכמובן יכולת גיבוי טובה וגם היית מאבד חלק קטן יותר מהמקום ולא חמישים אחוז כמו כאן.

יום טוב :)

פורסם
  • מחבר

כל יום לומדים משהו חדש...הבנתי שמה שרציתי לעשות זה לא גיבוי מלא.אלה STRIPE.הייתי צריך להגדיר בבקר רייד 0 ולא 1.וזה היה משפר ביצועים

אבל לא מגבה כלום.גיבוי אינו קריטי.כי אני מגבה בצורה כרונית כל דבר בדיסק קשיח נפרד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים