עבור לתוכן

כישלון הקמת מערך רייד

Featured Replies

פורסם

אחרי שעות של עבודה אני כבר דיי מיואש

הגדרתי בשני בקרים שונים 2 דיסקים שווים (רפטורים 36) פעם אחת על הסיליקון אימג' ופעם אחת על האנפורג 4.

שלא לדבר שהייתי צריך לעבוד עם דיסקטים לזיהוי ראשוני של הבקר רייד....בשני המיקרים הבקר זוהה בדרייבר מהדסקט אבל ההתקנה כשלה בטענה

שאין דיסקים קשיחים על המחשב... - אין איפה להתקין הודעה של ההתקנה בתרגום חופשי.

מה אני עושה לא בסדר?

אשמח לעצות.כרגע אני כותב ממחשב שני שלי.תודה מראש.

פורסם

איזה WINDOWS אתה מנסה להתקין?

פורסם
  • מחבר

XP pro 32 bit

כבר עשיתי 3 נסיונות זה ממש מוזר שזה צריך להיות כל כך מורכב להתקין אותה על מערך רייד מוגדר בחומרה

פורסם

ב post של המחשב אתה צריך להיכנס להגדרות ה raid ושם להגדיר למערכת באיזה סוג של raid אתה עובד לא רק ב bios (במידה ולא עשית את זה כבר כמובן)

דבר שני על איזה בקר מדובר של איזו חברה? בקר SCSI שקנית או שזה בקר מובנה בלוח?

בכל אופן אני צריך את המידע המדובר זה יועיל מאוד.

יום טוב

פורסם
  • מחבר

אני עובד על לוח אם A8N דלוקס בקרי SATA מחולקים לשניים

1 אנפורס 4 בעל 4 חיבורי סאטה

2 סיליקון אימג' בעל 4 חיבורים במהירות סאטה 1

מה הפוסט של המחשב? איפה זה נמצא ? זה אחרי התקנת החלונות או לפני?

ולא אין לי סקאזי בלוח הכל מבוסס על רכיבי הלוח.

תודה

פורסם

כאשר התקנת WINDOWS נטענת לחצת F6 והטענת את הדרייברים הנכונים?

פורסם
  • מחבר

כן כמובן פעמיים.פעם של הבקר אנפורס ופעם של הבקר סיליקון אימג'

שיגע אותי העובדה שעדיין חייבים לעבוד עם דיסקטים...העניין הוא שהבקר זוהה מצויין בהתקנה אבל בשלב הבא ההתקנה אמרה לי שאין לאיפה להתקין

את מערכת ההפעלה - כלומר היא לא רואה את הדיסקים הקשיחים.

there is no mass storage

זה כתב לי משהו כזה.כלומר אין דיסקים קשיחים זמינים.בהתחשב שהגדרתי מערך רייד בחומרה זה קצת לא ברור לי.

פורסם

ראית את רשימת הדרייברים ובחרת את המתאים מתוכם? זה יכול קצת לבלבל, תזכור שקובץ הINF צריך להיות

במחיצה הראשית של כונן הדיסקטים. אם שום דבר לא עוזר - אתה יכול לנסות לשלב את הדרייבר בהתקנה באמצעות

תוכנה כמו NLITE, אולי זה יעזור. כ"כ זהו WINDOWS עם SP2?

פורסם
  • מחבר

התייעצתי פה לפני.יצרתי דיסק בוט עם האנלייט אבל הוא לא הצליח.יש בתוכנה פונקצית אינסרט ושם הכנסתי את הדרייבר אבל משם מה הבוט כשל עם הדיסק

הזה.עכשיו ניסיתי עם מערכות SERVER אבל עדיין אותה בעיה.

יש לי בדיסק של הלוח אם תוכנה שיוצרת דיסקטים במיוחד למטרה זו.

לכל בקר יש תוכנה משלו והיא יוצרת את הדסקט עם הדרריבר המדויק.את השלב הזה עשיתי במחשב אחר ואחר כך עם הדסקטים האלה עברתי למחשב

המדובר.

לאנפורס יש 2 דרייברים ולסיליקון יש דרייבר אחד.הם זוהו יפה מאד ובדיוק של דגם ספציפי.אבל הם לא ראו את הדיסקים הקשיחים שמחוברים אליהם

בהגדרות רייד בביוס הבקר רואה את שני הדיסקים במצב "בריא" (תקין הייתי אומר) וזה מההגדרות של האנפורס.

הסילקון אימג מגדיר אותם כרייד 1 ומזהה את שניהם.

אבל למה החלונות לא רואה אותם מחוברים ???

פורסם

בעליית המחשב ישנה אפשרות להיכנס להגדרות הבקר שלא דרך הביוס כמו בבקרים של אינטל שלוחצים CTRL+I כדי להיכנס להגדרות ולהגדיר את סוג ה RAID שמעוניינים בו ואיזה דיסקים ישתתפו בו ואיזה לא וכו' בקיצור כל שאר ההגדרות שלא כתובות בביוס.

אז אתה חייב להיכנס לאופציה הזאת ואם היא לא מופיעה אז תפעיל את האופציה בביוס שניקראת RAID BOOT משהו כדי שבזמן ה POST האופציה להיכנס להגדרות האלו תהיה זמינה.

1. ב ADVANCED MENU כנס להגדרות ONBOARD DIVCES CONFIGURATION ושם כנס להגדרות RAID של ה SATA ותגדיר לו ENABLED לא של ה IDE אבל תגדיר לו בדיוק איזה הארדיסקים מחוברים לאיזה SATA כדי שהם יעבדו ב RAID או שתגדיר ליתר ביטחון את כולם ב RAID

2. לאחר מכן בעליה של המחשב עוד לפני שהוא מחפש BOOT תתחיל ללחוץ על F10 כמה פעמים עד שלבסוף אתה תיכנס להגדרות של בקר ה RAID שלך ושם תגדיר לו את ההרדיסקים שאתה רוצה לעבוד איתם ב RAID ואיזה סוג RAID אתה רוצה לעשות.

3. לאחר שביצעת את כל זה תפעיל את התקנת הוינדוס ותעשה את כל מה שעשית קודם ועכשיו הכל יעבוד יופי

4. אל תישכח לדווח אם הכל עבד חלק :)

5. POST זה בא מהמילה POWER ON SELF TEST כלומר בעליה של המחשב עוד לפני שהוינדוס עלה המחשב מבצע בדיקות לחומרה כדי להכיר חומרה חדשה במידה והתקנת כזאת וכמובן את תקינות החומרה ורק לאחר מכן הוא פונה להארדיסקים לחיפוש BOOT של מערכת הפעלה כלשהי.

6. יום טוב ושבת שלום

פורסם
  • מחבר

בשני הניסיונות של שני הבקרים עברתי את התהליך שתיארת פה.

הדיסקים הוגדרו כרייד 2 וזוהו יפה מאד.אחר כך בהעלה של המחשב היה מין קו מסתובב כזה שראה את ההגדרה של הרייד שאומר שיש התקנים מזוהים

[הוא כתב ממש שני דיסקים קשיחים].ומפה עברתי להתקנה של הבקר דרך הדסקט הבקר זוהה יפה אבל פה אחרי זיהוי הבקר ההתקנה אומרת לי שאין

דיסקים קשיחים.

לכן משהו פה לא נעשה כמו שצריך ואני מנסה לחשוב איפה מעדתי בהתקנה.

פורסם

פעם שלישית - האם זהו WINDOWS עם SP2?

פורסם

דבר ראשון תענה לבחור כאן למרות שנראה לי שזה SP2 אבל תבדוק כדי להיות בטוחים שאם זה לא אז זאת באמת יכולה להוות בעיה.

דבר שני אין לך אפשרות ל RAID 2 אז אני לא יודע מאיפה הבאת את ההגדרה הזאת.

דבר שלישי לחצת על F10 כמו שאמרתי והגדרת שם את הבקר? או שלא עשית זאת כי לפי הסיפור שלך אתה לא עשית זאת.

תחזור אלינו עם תשובות אם אתה יכול.

פורסם
  • מחבר

סליחה לא ראיתי את השאלה :-\

כן זה עם החבילת שרות 2 [ SP 2 ]

לחצתי על F10 לפי הנחיות הספר ושלך וניכנסתי להגדרות של האנפורס 4.שם הגדרתי אותם למצב רייד 1.אחרי זה יצאתי החוצה וראיתי שיש בקר מוגדר

עם מצב רייד 1 [ אתה רואה קו מסתובב שזה מראה על בקר חיצוני].אחרי זה המשכתי את ההתקנה F6 התקנה מכונן הדיסקטים ומפה הבעיה שההתקנה

אינה מזהה את הדיסקים הקשיחים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים