עבור לתוכן

עדכון: VISTA ULTIMATE מהסתדרות המורים

Featured Replies

פורסם

בזמנו פירסמתי כאן שניתן לקנות WINDOWS VISTA ULTIMATE דרך הסתדרות המורים ב110 ש"ח + משלוח. עלו כאן

מספר שאלות שבזמנו אף אחד לא ידע לענות עליהם. התקנתי בשבוע שעבר את הWINDOWS הנ"ל והנה מספר הבהרות:

1. למרות שהWINDOWS הוא בגירסת UPGRADE אין שום בעיה להעלות אותו מהBOOT ולהתקין התקנה נקיה. העניין

בגירסה זו הוא רק שיהיה לך רישיון של מערכת הפעלה קודמת ואין חובה לשדרג.

2. החסרון הגדול של חבילה זו - כרגע מגיעה רק בגירסת 32 ביט. החברה שמספקת את הWINDOWSים נשאלה לגבי

גירסת 64 ביט ועדיין לא ענתה. ברגע שאני אמצא זמן לקרוא את הסכם השימוש ואשיג VISTA 64 BIT אני אבדוק

אם מספר הרשיון יתאים גם לגירסה זו (בהנחה שבהסכם השימוש מותר לעשות זאת). עד כמה שאני זוכר, כשאתה

קונה VISTA ULTIMATE אתה מקבל רישיון ל2 הגירסאות ובהתקנה בוחר איזו גירסה להתקין. אני לא רואה סיבה שכאן

המצב יהיה שונה.

אני מקווה לעדכן בהמשך.

פורסם

אז שווה לקנות?

אין עם הגירסה של הסתדרות המורים שום בעיה?

פורסם
  • מחבר

למעט חיסרון ה32 ביט זהו ויסטה אולטימייט רגיל.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני כבר מזמן סיימתי תיכון

ואני לא מכיר אף מורה איך אני מארגן את הוינדוס הזה<?

בינתיים התקנתי ויסטה לשבוע נסיון(פרוץ) ראיתי עד כמה הוא טוב אז אני רוצה לקנות חוקי

פורסם

למה להקפיץ?

ומה העניין של ההודעה שלך? אם אתה לא מכיר אף מורה שיסכים לרכוש בשבילך עותק, לא תוכל לארגן לך אחד. לפחות לא מהסתדרות המורים.

פורסם

בזמנו פירסמתי כאן שניתן לקנות WINDOWS VISTA ULTIMATE דרך הסתדרות המורים ב110 ש"ח + משלוח. עלו כאן

מספר שאלות שבזמנו אף אחד לא ידע לענות עליהם. התקנתי בשבוע שעבר את הWINDOWS הנ"ל והנה מספר הבהרות:

1. למרות שהWINDOWS הוא בגירסת UPGRADE אין שום בעיה להעלות אותו מהBOOT ולהתקין התקנה נקיה. העניין

בגירסה זו הוא רק שיהיה לך רישיון של מערכת הפעלה קודמת ואין חובה לשדרג.

2. החסרון הגדול של חבילה זו - כרגע מגיעה רק בגירסת 32 ביט. החברה שמספקת את הWINDOWSים נשאלה לגבי

גירסת 64 ביט ועדיין לא ענתה. ברגע שאני אמצא זמן לקרוא את הסכם השימוש ואשיג VISTA 64 BIT אני אבדוק

אם מספר הרשיון יתאים גם לגירסה זו (בהנחה שבהסכם השימוש מותר לעשות זאת). עד כמה שאני זוכר, כשאתה

קונה VISTA ULTIMATE אתה מקבל רישיון ל2 הגירסאות ובהתקנה בוחר איזו גירסה להתקין. אני לא רואה סיבה שכאן

המצב יהיה שונה.

אני מקווה לעדכן בהמשך.

גם לי יש את הגירסה הזו ואני חייב להוסיף כמה הבהרות:

1. לא - לא ניתן לשדרג לגירסת ה 64 ביט. זוהי גירסת OEM ולפי ההסכם של מיקרוסופט אין אפשרות לשדרג גירסאות אלו. תקן אותי אם אני טועה אבל למיטב ידיעתי זהו המצב.

2. גירסה זו הינה בעיברית בלבד. שינוי שפת הממשק לאנגלית בעזרת MUI (אפשרי בויסטה ע"י ה WINDOWS UPDATE) פותר חלקית את הבעייה. הממשק אכן הופך לאנגלית אך המערכת בבסיסה עדיין נחשבת עיברית בעיניי מיקרוסופט. רוצים דוגמא? יצא SP1 לויסטה אבל רק לגירסת האנגלית. SP1 לשאר השפות האיזוטריות (כשעיברית בנהן כמובן) לא תהיה זמינה זמן מה (כנראה כמה חודשים). למרות ששיניתי את הממשק לאנגלית, ה SP1 עדיין מזהה את מערכת ההפעלה כ"צברית" ומסרב להתקין את עצמו.

פורסם

אין לך יתרון ב-64 ביט אם אתה לא משתמש בתוכנות שיודעות לנצל את היכולת הזאת.

חוצמיזה לגרסת ה-64 ביט יש בעיות תאימות עם דרייברים שלא עברו התאמה ל-64 ביט.

פורסם

איך בדיוק עובד העניין אם באמת יש לי רשיון קודם(XP OEM)?אני עושה התקנה נקייה דרך הבוט של הויסטה ואז איפשהוא אני צריך להכניס את הסריאל של הOEM?

פורסם

אין לך יתרון ב-64 ביט אם אתה לא משתמש בתוכנות שיודעות לנצל את היכולת הזאת.

חוצמיזה לגרסת ה-64 ביט יש בעיות תאימות עם דרייברים שלא עברו התאמה ל-64 ביט.

מסכים עם ההצהרה השנייה (למרות שבמערכת שלי לא נתקלתי בזה אישית, כל הדרייברים עבדו היטב כאשר ניסיתי את ה 64 ביט), מאוד לא מסכים עם ההצהרה השנייה. נכון שכדי לנצל 100 אחוז את היכולות של הגירסה הזו רצוי מאוד להשתמש בתוכנות שנכתבו ל 64 ביט, אבל להגיד שאין יתרון בכלל זו שטות. כבר היום אני מרגיש ש 2 גיגה זיכרון מהווה לי צוואר בקבוק. הנה מאמר נורמלי ששופך קצת אור על הנושא ונראה שעדיין יש לא מעט יתרונות במעבר ל 64 ביט - קרי יותר מ 2 גיגה זיכרון:

http://www.tomshardware.com/2008/02/15/vista_workshop/

פורסם

מסכים עם ההצהרה השנייה (למרות שבמערכת שלי לא נתקלתי בזה אישית, כל הדרייברים עבדו היטב כאשר ניסיתי את ה 64 ביט), מאוד לא מסכים עם ההצהרה השנייה. נכון שכדי לנצל 100 אחוז את היכולות של הגירסה הזו רצוי מאוד להשתמש בתוכנות שנכתבו ל 64 ביט, אבל להגיד שאין יתרון בכלל זו שטות. כבר היום אני מרגיש ש 2 גיגה זיכרון מהווה לי צוואר בקבוק. הנה מאמר נורמלי ששופך קצת אור על הנושא ונראה שעדיין יש לא מעט יתרונות במעבר ל 64 ביט - קרי יותר מ 2 גיגה זיכרון:

http://www.tomshardware.com/2008/02/15/vista_workshop/

אבל זה בדיוק העניין, שתוכנות 32 ביט שהם הרוב היום לא מנצלות את הכמות הזיכרון הזאת. יתרה מזאת זה כבר מוגזם לשים במחשב 8 ג'יגה ראם בשביל לקבל את מה שאתה מקבל ב-XP עם 2 ג'יגה ראם מבחינת ביצועים.

פורסם

לא קראת את המאמר - נכון? הוא בהחלט מציין שתוכנות 32 ביט לא ינצלו, אבל - וזה האבל שמשנה את כל המסקנה, ביותר זיכרון ניתן לבטל את זיכרון המטמון ובכך לחסוך גישה לדיסק הקשיח מה שמשפר את הביצועים הכלליים בלא מעט. בנוסף, מי שמשתמש בתוכנות זוללות זיכרון (ובהגדרה הזו אני מכניס באופו טיבעי גם משחקים) לא יכול להימנע מהגדלת הזיכרון מעבר ל 2 גיגה. אני מצטט:

Our testing brought us to a clear conclusion: if you often use several memory hungry applications simultaneously, then there's really no way around upgrading your system to 8 GB. Working with applications, and especially switching between them, is much more efficient than with a typical 2 GB configuration. Also, it would even be feasible to run a modern 3D game that already takes up more than 1 GB of memory by itself while having another application with a large memory footprint running in the background. Thus, load times in Windows are a thing of the past, as is the constant swapping of Windows components to the hard drive.

כיום מחירו של 4 גיגה זיכרון ממש ממש נמוך ככה שזה עוול לקנות 2 גיגה במערכת רצינית, מה שמחזיר אותנו לצורך בקניית ויסטה 64 ביט.

פורסם

^^^

שמע חבר יקר, מתוך נסיון ארוך מאוד עם ויסטה הגעתי למסקנה שהמערכת הזאת בולעת משאבים גם במנוחה.

ולי זה לא מתאים.

פורסם

RESISTANCE IS FUTILE

Cheney_and_Bush_Borg.jpg

פורסם

איך בדיוק עובד העניין אם באמת יש לי רשיון קודם(XP OEM)?אני עושה התקנה נקייה דרך הבוט של הויסטה ואז איפשהוא אני צריך להכניס את הסריאל של הOEM?

מישהו?

פורסם

בגרסאות קודמות של ווינדוס - נניח גרסאת שדרוג של XP היית מתבקש להכניס דיסק התקנה של המערכת שעליה אתה משדרג, נניח WIN98 ... שמרתי מאז את הדיסק הזה ...

זה אמור לעבוד גם עכשיו (שמרתי את הדיסקים מאז.. עניין של נוסטלגיה ... אולי אני אמסגר את זה בשביל הקטע ... דיסק התקנה מקורי של 98 ..(יש גם 95:})

אפשר לינק או איפה להתקשר לחברה שמוכרת גרסאות של מורים כמו שציינת מקודם ? (יש לי בטח איזה מורה או משהו במשפחה ... ומתאים לי רישיון במאה ומשו שקל) ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים