עבור לתוכן

בעיה בלוח אם Gigabyte GA-X38-DS5

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם !!

יש לי בעיה מאוד מוזרה עם מערכת הקירור של המעבד שמורכב על לוח

(Gigabyte GA-X38-DS5)

דבר ראשון שקורה. יש לי קירור מסוג

Thermaltake Big Typhoon בעל ווסת מהירות על גוף המעבד כשחיברתי תמאוור ללוח המאורר פועל מאוד איטי גם שאני מרים תווסת למקסימום מהיר. בבדיקה שעשיתי על ידי מתח חיצוני

(שנאי) המאוור פעל טוב מאוד והווסת מהירות תקין. הלוח עובד מצוין .שעולה הווינדוס לפעמים המאוור מפסיק לפעול מבדיקה בחוברת ההסברה של הלוח עולה כי הלוח נותן מתח למאוור רק שהוא מרגיש בהתחממות ושהוא לא צריך הוא מוריד תמהירות של המאורר ושמתי לב שהטמפרטורה של המעבד נמוכה ממש המאוור מתכבה לפעמים . וממשיך לפעול שהמעבד מתחמם. זה לא נורא עכשו הבעיה בכול זה שכל תוכנה שאני מתקין לבדיקת טמפרטורות וביצועי מאוררים המחשב לא קורא תמאוור ולא מראה לי באיזה מהירות הוא מסתובב ניסיתי כמה תוכנות שום דבר לא מראה לי וגם בהגדרות בביוס זה מראה כאילו המאורר לא מסתובב בכלל למרות שאני בודק והוא כן מסתובב מישהו יכול לעזור לי עם זה חשוב לציין על הלוח בכניסה של המאורר של המעבד יש 4 פינים אבל אפשרות גם להשים מאוורים עם שלושה פינים למאוור שלי יש שלושה פינים הוא ניכנס רגיל ופעול רגיל רק שכאילו המחשב לא מזהה אותו זה תמיד מראה על מהירות המאורר 0 rpm גם בתוכנות וגם בביוס !!

תודה רבה שי

פורסם

תיכנס לביוס

יש לך לשונית שנקראית PC HEALTH STATUS

שם יש לך טאב שנקרא CPU SMART FAN MODE

עם שלוש אופציות

1 AUTO

2 VOLTAGE

3 PWM

תנסה לשים על אופציה 2

שהיא במקרה ויש לך מאוורר בעל 3 פינים

פורסם
  • מחבר

עשיתי תאפשרות הזאות ועדין המחשב לא קורא תמאוור אני לא יכול ל ראות באיזה מהירות הוא מסתובב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים