עבור לתוכן

שאלה לגבי הקמת רשת אלחוטית באזור אחד בלבד (שימוש ב- Router או ב- Access Point)

Featured Replies

פורסם

שלום.

בביתי שני מפלסים, בקומת המרתף נמצא הקו טלפון \ שקע ADSL. אליו מחובר מודם ECI, ואליו מחובר ראוטר Linksys עם 4 שקעים. מה- 4 שקעים האלו יוצאים כבלים חוטיים המתחברים ל- 4 מחשבים בבית בחדרים שונים. בחרתי ברשת חוטית עקב הבדלי הגובה בין המפלסים, וההשפעה על האמינות הרשת כתוצאה מכך.

לאחרונה התעורר הרצון לגלישה באזור הסלון. שני דברים עוצרים בעדי:

1) אמנם יש שקע אינטרנט בקיר בסלון, והתשתית הבסיסית ביותר כבר מוכנה, כל ארבעת השקעים בראוטר תפוסים, וכך אין לי איך לשלוח כבל לאותו שקע בסלון ולאפשר שם גישה לאינטרנט אני צריך מכשיר שתפקידו היחיד והבלעדי הוא "להרחיב" את השקעים של הראוטר, פשוט להיות שלוחה שלו, בלי לסעף ולסבך את הרשת, ובלי תכנות. איזה מכשיר אני צריך?

2) לאחר שתפתר (אני מקווה) בעיית השקעים בראוטר, ארצה שלקצהו השני של אותו כבל שישלח מהמרתף, יחובר מכשיר שיקלוט את האות, ו- "יפיץ" את האות ברחבי החדר, כך שתאופשר גלישה ב- WiFi בכל החדר. שוב, עדיף מכשיר שלא יסבך ויסעף את הרשת. האם אני צריך ראוטר אלחוטי או Access Point?

מצורף איור לעזרה:

my.php?image=netkp2.png

http://img111.imageshack.us/my.php?image=netkp2.png

תודה!!!

פורסם

1. בשביל להרחיב את חיבורי הרשת של מבחינת כבלים אתה פשוט צריך hub שיתחבר לאחת הכניסות של הנתב.

2. נתב נוסף שעובד בתצורת repeater לאותו אזור אם אין אפשרות לקלוץ מהנתב הראשון.

פורסם
  • מחבר

1. מה ההבדל בין HUB ל- Switch?

2. מה זה לקלוץ?

3. האם אני צריך לקנות משהו כמו WRT54GL? ואיך אני הופך אותו ל- repeater?

4. ועוד דבר.. מהו טווח השידור של ה- WRT54GL?

תודה

פורסם

1. אני חושב שתיהי לך בעיה למצוא "HUB" אמיתי בזמננו, לכולם כולם כבר יש סוויץ' מובנה.

סוויץ' יודע לנתב את המידע למחשב שאליו הוא מיועד וHUB פשוט מפזר את המידע לכל המחשבים, ורק זה שהוא נועד לו באמת עושה עם זה משהו.

סוויץ' הרבה יותר יעיל בתוך הרשת ואיתו אין כמעט התנגשות או עומס יתר על הרשת.

2. הוא התכוון ל"לקלוט"...

3. לדעתי אם אתה הולך להשתמש בראוטר כAP לחדר אחד, אז אפשר ללכת על משהו יותר זול. הLINKSYS מעולה בתור ראוטר, אבל לא כדאי להשקיע כ"כ הרבה כשאתה יכול לקחת למשל 3COM בהרבה פחות כסף, ועדיין נשאר עם מכשיר שיכול לשמש כראוטר מצויין אם תצטרך בעתיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים