עבור לתוכן

עזרה בבחירת נתב אלחוטי וחוטי בתקציב 2000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי נתב של לינקסיס מדגם WRT54GL.

אני גר בבית פרטי בן 3 קומות וצריך אינטרנט לנייד בכל הבית (אלחוטי), למחשב נייח בקומה מעליי (גם אלחוטי) ולמחשב נייח בתוך מקלט (40 ס"מ בטון מזויין באותו המבנה) ורצוי שיהיה גם אלחוטי. עכשיו הלינקסיס הנוכחי דווקא מצויין וקולט בכל הקומות חוץ מהמקלט. בכל הקומות האות הוא חלש חוץ מהקומה בה הוא נמצא.

אני רוצה להחליף אותו ורצוי שהכל יתחבר אלחוטית כי נמאס לי מהחוטים שהיו כאן מחוברים דרך הקומות למחשבים הנייחים.

הבנתי שיש ללינקסיס דגם שנקרא WRT350N והוא בתדר N וטווח מוגדל. האם הוא מסוגל לבצע את כל מה שאני מבקש ? האם תדר N ייתן לי את הצרכים שלי מבחינת מהירות ? אני מוריד סרטי היי דפינישן וצריך קצב מהירות גדול.

אשמח לטיפים ועזרה בנושא ואם יש לכם המלצות על חברות אחרות טובות אני אשמח לדעת.

פורסם

במקרה שלך הייתי ממליץ ללכת על HPNA כי לא בטוח עד כמה נתב שמשדר בתקן N, גם עם תחנות ממסר, ישפר את המצב בבית רב מפלסי עם מרתף.

פורסם
  • מחבר

הייתי שמח אם היית מסביר לי מה זה HPNA ? איך זה עובד וכמה עולה בערך ומה מומלץ ? איזו חברה ?

פורסם

מדובר בטכנולוגיה שמאפשרת לך לנצל את תשתית הטלפוניה הקיימת בבית כדי ליצור רשת מחשבים.

מה שדרוש זה קו טלפון פעיל ושקע טלפון ליד כל מחשב שאמו ר להיות מחובר לאותה רשת.

http://en.wikipedia.org/wiki/HPNA

אני מראש מזהיר שמדובר בציוד לא זול אבל זה משתלם מבחינת האפקטיביות. :P

אם אתה לקוח של בזק ומחובר דרך התשתית שלהם (ADSL) תבדוק לפי החבילה שלך כמה יעלה לך ציוד HPNA.

שוב מדובר בציוד יקר אבל חלק מהתשלום החודשי של החבילה מקזז מהמחיר.

יש בעיקרון שתי אופציות:

1. מתאם HPNA שעולה, אם אני לא טועה, 300 ש"ח ואיתו ניתן לבצע שרשור עם נתב רגיל.

2. נתם HPNA של powernet שבעצם כולל בתוכו את הכל ועולה משהו כמו 700+ ש"ח אבל מתקזז בהתאם לחבילה כמובן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים