עבור לתוכן

העתקה "מ"הדיסק - תקנית, "ל"דיסק - לא

Featured Replies

פורסם

יש לי דיסק מקסטור 80GB SATA משני.

העתקה מהדיסק הזה לדיסק הראשי - עליו מותקנת מערכת הפעלה ויסטה, עוברת חלק ומהר בצורה תקינה. מגיעה למשהו כמו 24MB לשניה (דיווח של ויסטה)

לעומת זטת העתקה לדיסק הזה מהדיסק הראשי, של אותו קובץ (350MB) עומדת זמן ממושך על מהירות 0. אחרי דקות ארוכות המהירות עולה ל 100KBPS במקרה הטוב ל 200.

ניסיתי לבדוק את הדיסק עם התוכנה של סייגייט ושל HDTUNE והם מדווחים שהכל תקין. את HDMM לא יצא לי להריץ.

הדיסק עדיין באחריות, אבל אני רוצה מידע מדוייק שאכן מדובר בדיסק תקול. האם נראה לכם שהתופעה לעיל היא אכן אומרת בודאות שמדוסר בדיסק תקול?

תודה מראש

פורסם

בעברית פשוטה אתה אומר שהקריאה עובדת תקין אבל הכתיבה בעייתית.

תלחץ כפתור ימני על המחיצה ב"המחשב שלי" ומאפיינים,

שם תוכל לעשות סריקת דיסק (check disk), תסמן שם את ה-V של תקן שגיאות

הוא יבקש ממך לעשות ריסט ולפני עליית הוינדוס יעשה את הסריקה ותיקון

שהוא יחזור לוינדוס תעשה לו איחוי דיסק (defrag).

פורסם
  • מחבר

ובכן, הבעיה נפתרה.

חיברתי את ההארד דיסק למחשב אחר, תקין, והוא עבד בסדר. קרא, כתב, פירמט, ואפילו הגדרתי את המחיצות מחדש. chkdsk עבר בסדר.

החזרתי אותו למחשב שלי לאחר מכן, ושוב, הוינדוס אפילו לא עלה.

בסוף מתברר שמדובר באחת ההגדרות בביוס. זכרתי שמישהו פעם סיפר לי על שינוי כזה שצריך לעשות במקרה מסויים, ניסיתי וזה עבד. אני לא זוכר לומר כרגע איזה פרמטר אבל זה קשור לדיסקים ושיניתי אותו ל IDE. מדובר על דיסק SATA.

חשוב שכמו שאני מבקש ייעוץ ועצות בפורום, שאעדכן גם את הפתרון כדי שאחרים ידעו על סימפטום שכזה ועל הפתרון שלו.

פורסם

קודם כל תודה רבה על העדכון.

דבר שני, אם אמולציית IDE סידרה את הבעיה אז כנראה שזאת היתה בעיית דרייבר SATA או משהו בסגנון.

שמח שהסתדרת.

פורסם
  • מחבר

תוכל להרחיב קצת יותר מה זה בעיה בדרייבר SATA? ואיך מתגברים על זה? הרי דרייברים ל HD מותקנים בצורה אוטומטית, מזוהים ע"י מערכת ההפעלה. לא?

פורסם

לדרייברים הIDE זה נכון אבל לא לSATA

לSATA אתה מקבל לרוב FLOPPY ובתחילת ההתקנה של הוינדוס אתה לוחץ F6 ןמשם תוכל לטעון את הדרייבר של הSATA

אם עשית שהSATA יפעל כIDE אז אין לך בעיה

יש בסטיקי הסבר על איך מטמיעים את דרייבר הSATA ב CD של הוינדוס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים