עבור לתוכן

המלצה לראוטר אלחוטי (תקציב 250 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

שלום , אני מחפש ראוטר אלחוטי בעל יכולת שידור טובה+ ולא יקר

ראיתי את הדגם ‏Edimax BR-6204WG , מה אתם אומרים , יש המלצות ?

(חשוב שיתמוך בכבלים ובadsl)

פורסם

האדימקס שהזכרת (Edimax BR-6204WG) יעשה את העבודה.

פורסם
  • מחבר

ומה דעתך על ה 3COM 3CRWER10075 ?

הבנתי שיש לו בעיה בתמיכה בכבלים , זה נכון ?

תודה .

פורסם

אני שמעתי שהוא ראוטר מצויין (לא יודע מה לגבי כבלים, נראה לי צריך קושחה תומכת)

אני גם מתעניין בראוטר זול. אני מחפש נקודת גישה אלחוטית בזול, כבר יש לי ראוטר-פיירוול קווי ואני צריך רק חיבור אלחוטי זול ואמין בשביל מחשב נייד חדש שאני מתכנן לקנות.

כרגע אני בונה על ה3COM, אבל עדיין לא בטוח ב100%. באמת מתעניין בתגובות מהגורויים של הפורום.

פורסם

במחרי הזה יש את ה 3COM שטיפה לא נוח לכבלים, ה EDIMAX וה NETGEAR שגם לא כל כך נוח לכבלים.

לי יש NETGEAR ואני מאוד מרוצה.

פורסם

3CRWER100-75, אחלה נתב, במיוחד במחיר שלו.

יש לו בעיה בחיבור L2TP בחלק מהקושחות (מתחת לגרסא 1.2 בעקרון), אבל הוא עובד בPPTP ובMPLS בלי בעיות (אני עובד איתו בPPTP כרגע).

בעיה נוספת היא שאי אפשר לשדרג אותו מכל קושחה לקושחה החדשה. אני "תקוע" עם הקושחה 1.1.13, שהיא אמורה להיות הבעייתית בL2TP (ואכן היא כך אצלי), ואני לא יכול לשדרג - זה מאוד מאוד מאוד מעצבן.

אבל אם קונים נתב עם הגרסא החדשה או את גרסאת ה3CRWER100-75IL שאמורות לעבוד כמו שצריך (אצל ההורים שלי אחד עם הקושחה הטובה, אבל בחיבור ללא חייגן).

פורסם

איך הוא מבחינת אלחוטי?

יש קירות דיי עבים אצלי בדירה והם מבטון (לא ממ"ד).

העיניין הוא שהמרחק המקסימלי יהיה בערך 10-15 מטר.

פורסם

בשתי הקונפיגורציות שבהן אני משתמש בנתב הזה אין לי המון קירות בדרך, בממוצע קיר וחצי :P.

בכל מקרה הוא נותן לי עוצמות טובות בין קומות ובמרחק של 10 מטר לא היו לי בעיות קליטה. אצל ההורים גם הבית הוא בטון ברובו.

בדירה שלי הורדתי בזמנו את עוצמת השידור לחצי ללא פגיעה באות (למרות שיכול להיות שהוא לא באמת שינה שום דבר :smile1:), אבל עכשיו הכל מחווט אז אני כבר לא משתמש באלחוטי כמעט.

ד"א, לגבי תוכנות P2P, עשיתי איתו כמה ניסויים ולא הצלחתי "להרוג" אותו עם כמות חיבורים רק להגיע לאיטיות בהורדות. הוא לא סוס כמו הWRT54GL (או הקומפקס, לפי מה שראיתי), אבל לרשת קטנה וזולה אני מאוד נהנה ממנו.

דבר אחד מעצבן יש בו אבל, כל פעם שעושים שינוי, גם אם הוא רושם שהוא שמר לזיכרון הזמני, צריך בכל מקרה לעשות לו APPLY שעושה לו מיני אתחול שלוקח 30 שניות.

פורסם

טוב כמה דברים..

קח בחשבון כמה דברים,

לדעתי פרט ראשון מאוד חשוב. חשוב שהממשק של הראוטר יהיה נוח.. אתה לא רוצה לקנות ראוטר זול. אבל בשביל לפתחוח פורטים אתה צריך אבטחה של הפנטגון, אתה רוצה ראוטר שהממשק שלו נוח מאוד. שבשביל לפתוח פורטים + ופעולות נוספות, אתה לא צריך לשבור את הראש..

- פרט נוסף, גם אם הראוטר האלחוטי ממש טוב.. זה לא עוזר לך הרבה אם יש לך סתם מתאם usb במחשב המרוחק שמקבל את האותות האלחוטיים.. זה עניין של "יד - לוחצת - יד" אתה צריך גם שהמתאם יהיה משהו טוב. שיתמוך בהתקנים טובים של טכנלוגויות אלחוטיות.. (802.11 , G, וכו'..) רצוי גם שתיהיה תאימות ביניהם.

בגדול זה לא אמור להיות תורה מסיני. מניסיון אישי אני מאוד מרוצה מהראטרים של NetGear, יש לי חבר עם הסמכת רשתות של סיסקו. והוא עובד בחברת ענק. של טרה בייתים של מידע.. הוא אמר לי שהוא הקים מערך שלם של ראטרים של נטגיר, והם היחידים שיודעים באמת מה זה עומס לדבריו...

אז זה לא אמור להיות בעיה... לא צריך להתרגש מכל הדגמים והסוגים... "ועידכון קושחה".. תמצא משהו שנראה לך טוב.. תשלח את הלינק שלו לכאן. אני כבר בטוח שיהיו אנשים שייתנו לך אליו חוות דעת...

בהצלחה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים