עבור לתוכן

בעיה בהוספת זכרון RDRAM למחשב, קריסת תוכנות ונפילות מתח

Featured Replies

פורסם

בשעה טובה החלפתי את ה128 MB שלי ב512 MB מסוג RDRAM בפנטיום 4 הישן שלי.

המחשב אכן טס ומורגש שיפור עצום בביצועים.

אולם מאז יש לי מלא בעיות במערכת, נתחיל מזה שכשהמחשב עולה הוא מגיע עד למסך של טעינת XP ואז עושה ריסט, ככה 3 פעמים ורק בפעם הרביעית מצליח להעלות את הווינדוס.

דבר נוסף זה שמלא תוכנות פתאום רושמות לי שגיאות כאלה ואחרות, ועל כך הן חייבות להיסגר.

יש לציין שעם ה128 שהיה לי, לא קרה אף מקרה כזה.

ה512 הן 4 זוגות של 128, כאשר כולם של חברת SAMSUNG אולם 2 סטיקים מדגם מסוים ועוד 2 סטיקים מדגם אחר, אולם כי לא כל הארבעה מאותו דגם זה קורה?

יכול להיות אולי שהספק (שהוא ג'נרי וכבר 6 שנים, אולם עד עכשיו הכל היה טוב!!) לא מצליח לסחוב את הזכרון החדש וזה גורם לבעיות במתח שגורם לעלייה לא טובה ו\או לבעיות בתוכנות במחשב?

אשמח לשמוע חוו"ד ממומחה בעניין.

פורסם

1. בדוק את הזיכרון עם memtest - בהחלט יש אפשרות שהזיכרון החדש פשוט לא תקין.

2. נסה לאפס את הגדרות הביוס - אני לא בטוח מה בדיוק קורה עם זיכרונות ה RDRAM, אבל ייתכן שההגדרות של הזיכרונות הישנים לא מתאימות לזיכרון החדש (מבחינת תדר ותזמונים).

3. קיימת אפשרות שיש בעיית אי תאימות בין הלוח לזיכרון, או בין 2 סוגי הזיכרון השונים.

4. קיימת אפשרות שיש לך בעיה עם הלוח אם עצמו - לא יכול לטפל ב 4 מודולים, או שאחד מהסלוטים שעל הלוח לא תקין.

אם יש באפשרותך לבודד כל זוג זיכרונות (להפעיל את המחשב רק עם זוג אחד) - תנסה את זה, ותראה האם מקור הבעיה הוא בשילוב מסויים של זיכרונות, או כתלות במיקום שלהם על הלוח.

פורסם
  • מחבר

לאחר הרבה קומבינציות, העפתי זוג אחד של 128 ושמתי במקומו את הזוג של 64 שהיה לי מקודם והמערכת יציבה.

פורסם

אז כנראה שהזיכרון הזה היה לא תקין, או שהוא פשוט לא הסתדר עם הלוח/הזיכרון האחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים