עבור לתוכן

סקר מערכות הפעלה

איזה מערכת הפעלה יש לך? 1,342 הצבעות

1. 1. איזה מערכת הפעלה יש לך?

• windows vista
    • windows xp
    • older then xp
      0

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

dj_horse, אני לא מדבר על קבצי temp, אלא על תיקיה שנקראת WinSXS בויסטה, חיפוש קצר בגוגל יתן עליה את הפרטים שדיברתי עליהם.

מה בדיוק הכלי הזה מוחק, ואיך בנית אותו? אם זה לא קובץ גדול, אני אשמח אם תעלה אותו לכאן.

הכלי שהכנתי תופס כמה kb, הוא מפעיל כמה שירותים לניקוי הדיסק + קובץ ניקוי אחר שלא שלי + תוכנה חיצונית שאפילו מומלץ שתתקין.

• תגובות 51
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

והתוכנה שדיברת עליה היא מוחקת משם קבצים כאילו שאתה לא צריך ולא משתמש בהם?

פורסם

כן.

מומלץ לבטל גם את ה System Restore.

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון גיבוי?

פורסם

כן..

העלתי לך את הקובץ שהכנתי.

זה קובץ אצווה (.bat) פשוט.

1) תתקין Ccleaner

2) תחלץ את 2 הקבצים

3) תריץ את LosNir_Cleaner.bat

4) בחלון שיפתח תסמן את הכונן שמותקן עליו ויסטה ותלחץ OK

5) תחכה שיסיים לסרוק ותלחץ על הטאב השני -> More Options

6) בטאב More Options תלחץ על Clean up ב System Restore and Shadow copies ולחץ שוב Delete. זה מוחק המון נקודות שיחזור ישנות שאתה לא צריך, וזה תופס הרבה.

7) תחזור לטאב הראשון (Disk Cleanup) ותסמן את מה שאתה רוצה למחוק. מומלץ לסמן Error משהו (האחרונים, תופסים המון). אחרי שסימנת לחץ OK למחיקה.

8 ) יפתח לך חלון CCleaner (אם התקנת) תלחץ Analyze ואז Run Cleaner. סגור את החלון בסיום.

9) יפתח לך עוד חלון DOS שחור, הוא מוחבא מאחורי החלונות בד"כ, אז תמזער אחד אחד בשביל למצוא אותו. בחלון תלחץ פעמיים ENTER תחכה דקה בערך לסיום הניקוי ותצא.

10) כנס ל Computer והשאר בפה פעור כשתגלה כמה מקום התפנה. :eek2:

* שמור את הקבצים הנ"ל ב Program Data וצור ל LosNir_Cleaner.bat קיצור דרך בשולחן העבודה, זכור לחזור על התהליך פעם בשבוע :P

[attachment deleted by admin]

פורסם

כן.

מומלץ לבטל גם את ה System Restore.

ממש לא מומלץ לבטל סיסטם ריסטור.

בשביל מה לבטל? כדי שכשתהיה לו בעיה במחשב והוא ירצה לשחזר לנקודת זמן קודמת הוא לא יוכל?

ממש חסכת לו הרבה בזה שהוא יצטרך להתקין מחדש את המחשב אם תהיה לו בעיה עם דרייבר

פורסם

מה System Restore עושה? אם יש לך בעיה במחשב ואתה משחזר אותו עם System Restore, אז איך אתה יכול לדעת מה בדיוק אתה משחזר? לא עדיף ליצור קובץ Image באופן יזום, כך שאתה יודע בדיוק מה יש לך ב-Image?

פורסם

ממש לא מומלץ לבטל סיסטם ריסטור.

בשביל מה לבטל? כדי שכשתהיה לו בעיה במחשב והוא ירצה לשחזר לנקודת זמן קודמת הוא לא יוכל?

ממש חסכת לו הרבה בזה שהוא יצטרך להתקין מחדש את המחשב אם תהיה לו בעיה עם דרייבר

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=2238&page=14

תקרא, ותבין למה כדאי לבטל System Restore, ועוד לחסוך מקום דיי גדול.

פורסם

הדבר הכי בולט בוויסטה זה:

שצריך מחשב יותר חזק כדי לעשות דברים זהים למה שאתה עושה בXP עם מחשב חלש יותר.

וזו סיבה מספיק טובה להשאר עם XP (אני משער שעד שיכריחו אותי לעבור)

חוץ מהאפקט של ממשק AERO (זה שהחלונות באים מ"שום מקום") לא ראיתי בה שום דבר מרגש!

שינו שם דברים שלך אולי נראים כהטרדה אבל יש בהם הגיון מבחינת מערכת ההפעלה. אחת מהסיבות ש 98 לא היתה יציבה במיוחד היתה גם כי לכל אחד היתה גישה לליבה של מערכת ההפעלה ודריברים שנכתבו בלי בקרת איכות מספיקה גרמו גם לקריסה של שאר המערכת.

ב XP כבר לא נתנו גישה לכמעט אף אחד חוץ מהדריברים של הכרטיסי מסך. עכשיו, עם שיפור הביצועים, זה פחות מורגש (לרוב המשתמשים) ובויסטה גם כרטיסי המסך לא מקבלים גישה ישירה. זה רע מבחינת הכרטיסים שעובדים קצת יותר לאט אבל זה טוב מבחינת מערכת ההפעלה שהיא הרבה יותר יציבה.

עוד מעט יהיה עוד שיפור בחומרה וגם גיימרים יתקשו לראות הבדל בין המערכות.

מה שבאמת היה אמור להיות מרגש אבל נדחה היה החלפת מערכת הקבצים במשהו מבוסס SQL. זה נדחה כנראה עד למערכת ההפעלה הבאה למרות שאמרו שיכול להיות שזה יתקבל כעידכון בויסטה.

בקיצור באמת כרגע לא כדאי לעבור אם אתה גיימר אבל לכל אחד אחר כן.

וגם אל תטעה לחשוב שאתה רואה את כל השינויים. למשל יש את המערכת\תכונה של שמירת היסטוריה של מסמך. זה יפה נחמד ושימושי.

פורסם

מה System Restore עושה? אם יש לך בעיה במחשב ואתה משחזר אותו עם System Restore, אז איך אתה יכול לדעת מה בדיוק אתה משחזר? לא עדיף ליצור קובץ Image באופן יזום, כך שאתה יודע בדיוק מה יש לך ב-Image?

באמת עדיף, תראה לי משתמש רגיל שעושה את זה.

היתרון של סיסטם ריסטור זה שבכל רגע נתון אתה יכול לחזור להגדרות הקודמות, למשל:

יוזר חטף וירוס, חוזרים אחורה ועכשיו הכל בסדר.

יוזר התקין דרייבר לא טוב, המחשב עולה רק בסייף מוד, עושים ריסטור

הייתה הפסקת חשמל, קובץ קריטי נפגע, שיחזור

יוזר הפעיל קובץ רגי'סטרי בשביל לשנות משהו, משהו נהרס, שיחזור

יוזר התקין סקין לחלונות, הכל נהרס, שיחזור

וכו'

עכשיו תגיד לי שעל כל שטות כזאת אתה תשחזר מדמות של הכונן קשיח?

תגיד לי גם שאתה עושה דמות אחרי כל תוכנה שאתה מתקין, ואחרי כל משחק? ואחרי כל שינוי הגדרה?

דמות עושים לאחר התקנה ראשונית של המחשב עם כמה תוכנות עיקריות ומשחזרים לזה רק עם הכל הלך לעזעזל ושחזור מערכת לא עוזר.

לכל נקודת שחזור כתוב מתי היא נעשתה ולמה היא נעשתה, למשל לפני התקנת דרייבר תיווצר נקודה. זה מאוד נוח ועזר ללא מעט יוזרים פה באתר.

שיחזור מערכת גם לא פוגע בקבצים כגון מסמכים ותמונות של המשתמש.

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=2238&page=14

תקרא, ותבין למה כדאי לבטל System Restore, ועוד לחסוך מקום דיי גדול.

אולי כדאי בעתיד, שאם אתה נותן לינק למשהו, אז שיהיה כתוב בוא משהו שקשור למה שאמרת.

כלומר אם אתה אומר "תקרא ותבין למה" אז כדאי שיהיה הסבר בפנים למה ולא סתם כתוב "עדיף שלא"

במקום לבזבז לי את הזמן ככה

פורסם

באמת חבל שאתה לא קראת.

System Restore לא עוזר ברוב המקרים ורוב הוירוסים / Spywares מונעים ממך בכלל לגשת אליו.

אתה פשוט לא יודע כמה מקרים יש של משתמשים שחטפו וירוס / spyware וניסו לגשת ל system restore אבל איטיות / הצפה של הודעות שגיאה / חסימת כניסה ל system restore פשוט מנעו את האפשרות לשחזר. וזה כולל גם אותי.

1) אני רוצה לראות אותך מקבל וירוס שלא הצלחת למחוק דרך anti virus / anti spyware וב system restore כן.

2) System Restore לדריבר "לא טוב"? מצחיק.. מסירים ומפעילים Driver Cleaner Pro במקרה הגרוע.

3) רוב הסיכוים ש system restore לא ישחזר "קובץ קריטי" שנמחק. (אם בכלל המערכת עולה)

4) על גיבוי registry שמעת? רוב הסיכוים שמשתמש ממוצע בכל ללא יקלע למצב כזה.

5) system restore לא מתקן דבר כזה, מניסיון.

אל תחשוב ש system restore זה זהב, הוא תופס המון מקום ובקושי מתקן משהו. בטח שלא וירוס.

פורסם

אני גם חייב להגיד מסיון , שSystem Restore לא עוזר לשחזור קבצים ולא עוזר בכלום , זה רק הורס כי אי אפשר להשתמש בקבצים ששוחזרו גם אם עשית System Restore.

פורסם

1. מנסיון הרבה תוכנות הסרה של תוכנות ריגול ואחרים לא הצליחו להסיר ורק שחזור מערכת הצליח לבטל (וגם יותר קל)

2.שחזור מערכת דרך קלה מאוד לסדר גם בעיות של דרייברים

3. בשביל זה יש ERD

4. למה לגבות את הרגיסטרי אם אפשר לגבות הכל

5. לסיכום שחזור מערכת(אם עובד) מתקן הרבה בעיות מנסיון (תקלות שאם שחזור מערכת לא היה קיים רק פירמוט היה עוזר)

אבל כמובן לא צריך להסתמך על זה הכי חשוב זה לגבות ולגבות

פורסם

אז לחלק זה עובד ולחלק לא ???

פורסם

רוב הפעמים זה פשוט לא עוזר.

אם זה עוזר זה בטח וירוס / Spyware לא יותר מדי גדול, אבל אז כבר וכנות שמיעדות להסיר אותו יסירו אותו בלי בעיה.

זה כבר העדפה אישית אם להסיר או לא, אבל כדאי לשקול את זה טוב מאוד מכיוון שה System restore תופס לא מעט מקום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים