עבור לתוכן

בעיית מהירות בזמן שימוש ב-BT ו-emule ביחד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה שידרגתי את חיבור האינטרנט שלי לקצב של 2.5 מגהביט כשהכוונה היתה בין היתר שתיהיה אפשרות להריץ BT ו- emule בו זמנית כאשר כל תכנה מקבלת מספיק רוחב פס ל- upload.

נתקלתי בבעיה הבאה : כאשר ה-BT רץ לבד הוא מוריד בקצב של ~200

כאשר מפעילים את הemule הקצב של ה-BT יורד לאזור ה-50, המיול מצידו מוריד על 50 שזה קצב טיפוסי יחסית לקבצים שיש לי בטור

(קצב שהייתי מקבל כמה ימים לפני השדרוג)

בדקתי את העניין בכוונה, 3-4 פעמים והתוצאה היתה זהה: סוגרים את המיול, הBT קופץ לאזור ה200, פותחים את המיול - יורד כמעט מיידית לאזור ה50.

חשבתי שאולי התוכנות לא מוגדרות כמו שצריך, אשמח לקבל גם רעיונות אחרים.

אם תוכלו לכוון אותי להגדרות שיש צורך לשנות אודה לכם מאוד, אם אתם רוצים לדעת מה הערך של הגדרה מסוימת אצלי ציינו זאת בבקשה. (גם ב-BT וגם ו-emule).

תודה מראש.

נ.ב. ה-BT מוגבל כרגע ל-UL של 14, המיול ל-10.

פרטים טכניים על החיבור:

תשתית: בזק

ספק: בזק בינלאומי

החיבור הוא דרך router מדגם linksys wrt54gl, בזמן הרלוונטי להודעה זו המחשב שלי היה המחובר היחיד ל-router

פורטים של ה-BT והemule נמצאים באיזור ה-60000 וכמובן פתוחים בrouter.

אם תרצו פרטים נוספים תבקשו.

פורסם

תגביל את ה-Upload כלפי מטה לאט לאט עד שמסתדר.

פורסם

למה למטה? בביטורנט, ככל שאתה נותן יותר upload, כך אתה אמור להוריד יותר מהר, לא?

nissimtr, לא ציינת מה ה-upload המקסימאלי של החיבור שלך.

פורסם

הראוטר שלך ככל הנראה לא מסוגל להשתמש בכל כך הרבה חיבורים בו זמנית (כמו שדורש השימוש בשתי תוכנות שיתוף קבצים בו זמנית)

בכל אופן לא מומלץ להשתמש בשתי התוכנות בו זמנית, מסיבה זו ומסיבות אחרות.

פורסם

^^ נכון מאוד. אתה "שוחט" את הנתב שלך ככה.

בנוסף שביחד הUPLOAD של שני התוכנות לוקח לך פחות או יותר את כל רוחב הפס העולה שלך, להגביל אותן בUPLOAD יכול לתת לך שיפור מסויים, אם כי כמות החיבורים עדיין לא תאפשר לך להוריד בקצב מלא בשתי התוכנות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי קודם כל תודה רבה על התגובות.

למי ששאל בקשר לרוחב פס העולה אז זה 32 KiloByte, באופן עקרוני, נבדק דרך אתר הספק

בקשר להגבלת upload, בכוונה השארתי "ספייר" של 8KB, אני מבין שזה לא מספיק?

בקשר לזה שמספר החיבורים "טוחן" את הראוטר, האם אראה שיפור אם אגש להגדרות של שתי התכנות,

ואגביל את הפרמטר ששמו Connections?

Brainstorm, תוכל בבקשה לציין חלק מהסיבות האחרות שדיברת עליהן?

פורסם

באופן עקרוני עליך לברר לפי הגדרות היצרן של ה ROUTER מהו מספר החיבורים המקסימלי שלו ולפי נתון זה לשנות את הפרמטרים בתוכנות.

לידיעתך, הקטנת מספר ה CONNECTIONS יוריד את מהירות ההורדה בעצמו כך שלמעשה לא תשיג דבר...

אחת הסיבות הנוספות היא שלא תהיה לך שום אפשרות לגלוש באינטרנט.

פורסם

אין הרבה מה לברר כאן, נתב בייתי לא מסוגל לעמוד בעומס שנוצר משניי תוכנות שיתוף בו זמנית,

בנוסף לכך שאתה מעמיס גם את ה UPLOAD .

פתח חלון DOS בזמן ששתי התוכנות פתוחות וכתוב

netstat - an והדבק לכאן את התוצאה במלואה.

כן , להגביל CONNECTIONS זה יעזור , אבל בכל מקרה לא טוב לעבוד עם שתיי התוכנות פתוחות בו זמנית ( בטח שלאט על אותו מחשב)

דובר כאן רבות על נושא המגבלות של תקשורת ונתבים, עשה חיפוש על חיבורים לשניה ותדע יותר.

פורסם

אין הרבה מה לברר כאן, נתב בייתי לא מסוגל לעמוד בעומס שנוצר משניי תוכנות שיתוף בו זמנית,

בנוסף לכך שאתה מעמיס גם את ה UPLOAD .

יש לי נתב בייתי Compex NP28G, אני מפעיל eMule ו-uTorrent כל הזמן 24/7, ובמקביל גם גולש באינטרנט בלי בעיות.

מהירות החיבור שלי לאינטרנט היא 5/512.

eMule מוגבל למהירות העלאה של 20KBps, ו-uTorrent מוגבל למהירות העלאה של 30KBps.

פורסם

לי יש את הלינקסיס WRT54GL עם DD-WRT, ועל הקו של ה-7 מגה גם לא היתה לי בעיה לעבוד עם 2 קליינטים.

פורסם
  • מחבר

אז זהו באמת רציתי לשאול - אם אתם אומרים שהבעיה היא בנתב, האם זה יעזור להחליף את ה-Firmware?

(למי שלא מכיר, הנתב מבוסס לינוקס, וקיימות מספר גרסאות של firmware ברשת, הבנתי שחלקן טובות ממה שמותקן כברירת מחדל)

פורסם

י אני מפעיל eMule ו-uTorrent כל הזמן 24/7, ובמקביל גם גולש באינטרנט בלי בעיות.

מהירות החיבור שלי לאינטרנט היא 5/512.

eMule מוגבל למהירות העלאה של 20KBps, ו-uTorrent מוגבל למהירות העלאה של 30KBps.

לפי השורה האחרונה אני לא בטוח שאתה יודע להגדיר מה זה בעיה :D

אתה חיי בכזאת 24\7 ...

אין שום אפשרות שאימיול וUTORENT לוקחים לך את מלוא רוחב הפס ב UPLOAD ואתה לא מרגיש שום בעיה בגלישה !

יש נתבים חזקים יותר וחזקים פחות , גם את החזקים אין בעיה לחנוק עם שתי תוכנות שיתוף בו זמנית

יכול להיות שאתם לא משתפים כלום או שמספר החייבורים מוגבל מאוד ושאתם מורידים קבצים מאוד לא נפוצים.

אתם מוזמנים גם להדביק לכאן את התוצאה של netstat -an

נתקלתי שוב ושוב ב CISCO משרדיים שנופלים בגלל כמה אימיולים.

פורסם

לפי השורה האחרונה אני לא בטוח שאתה יודע להגדיר מה זה בעיה :D

אתה חיי בכזאת 24\7 ...

אין שום אפשרות שאימיול וUTORENT לוקחים לך את מלוא רוחב הפס ב UPLOAD ואתה לא מרגיש שום בעיה בגלישה !

eMule ו-uTorrent מעלים ביחד ב-50KB/s. ה-Upload שלי הוא 64KB/s.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים