עבור לתוכן

mimo + ממ"ד

Featured Replies

פורסם

אהל"ן,

התקנתי במחשב את כרטיס הרשת edimax EW7628IG שתומך בMIMO XR.

כמו כן התקנתי את הנתב EDIMAX br6216mg שתומך ב MIMO.

לפי מה שנאמר לי אני אמור לקבל קליטה סבירה+ אבל זה עומד על כ 5-12 מגה כשאיכות הסיגנל היא עד 23%.

מה שמוזר בעניין הוא שהיה לי כרטיס רשת של level one (לא תומך MIMO עולה סביבות ה90 שקל) ונתב של 3COM (הכי זול סביבות ה200)

וקיבלתי קליטה יותר טובה (18 מגה מינימום עד 36).

אגב שמתי לב שבנתב כל הנוריות ירוקות חוץ מהנורית של WAN שהיא צהובה ומהבהבת, אני מניח שזה בסדר כי האינטרנט במחשב שמחובר בחיבור חוטי כן עובד.

למישהו יש מושג למה עכשיו שיש לי ציוד יותר י'ק ותומך MIMO הקישור הרבה יותר גרוע?

פורסם

אני אפתח בלהגיד שני דברים.

דבר ראשון, אין בעולם בן-אדם (או בת-אדם, אני לא מפלה) שיכולים להכנס לבית כלשהו ולהגיד לך בוודאות איפה תהיה לך קליטה ואיפה לא. זה נופל בתחום חקר הגלים - לא תחום פשוט.

דבר שני, ממ"ד לעולם ישאר נקודה בעייתית, אין מה לעשות, תחום ועוצמת התדרים שבהם משתמשים לWIFI לא חודר את הממ"ד מכל מיני סיבות. הדרך היחידה לקלוט בממ"ד היא כניסת האות מ"חור" כלשהו, למשל כשהדלת פתוחה.

אז מה ההבדל בין אז לעכשיו?

כמו בקולנוע הדבר הכי חשוב בחיבור האלחוטי זה מיקום, מיקום, מיקום. שמת את הנתב ו/או את הכרטיס רשת במקום שונה בחדר או בחדר אחר, זה יכול לעשות את כל ההבדל.

דבר נוסף, מכשירים מפריעים. טלפונים אלחוטיים בייתיים, מיקרוגל, מכשירי חשמל גדולים אלו דברים שבקרבה לנתב או לכרטיס רשת האלחוטי יכולים לגרום שיבושים באות. צריך להרחיק את הנתב והכרטיס כמה שיותר מהמסך מחשב (טלויזיות או מסכי CRT הכי גרועים), מהרמקולים, מהטלפון האלחוטי.

דבר אחרון, תשנה את ערוץ השידור בנתב, בדר"כ זה 6, תנסה 5 או 7 (פחות לא שווה לעוצמה יותר נמוכה).

פורסם

עוד תוסף: אם יש טלפון אלחוטי מסוג DECT בסביבה עדיף לנסות ערוץ 11.

פורסם
  • מחבר

בעקרון ההבדל היחיד הוא במיקום הכרטיס

או ליתר דיוק האנטנה שלו.

כי האנטנה של LEVEL ONE היתה נשלפת וקצת גבוהה יותר בחצי מטר

אבל לכרטיס של EDIMAX יש 3 אנטנות והוא הרי עובד בטכנולוגית MIMO...

זה ממש מתסכל...הרי הכרטיס הזה והנתב אמורים להיות בהרבה יותר טובים אבל התוצאות גרועות כל כך...

פתחתי את הדלת והרחקתי את הסלולארי והקליטה השתפרה (לא יודע אם בגלל זה) ב5 אחוזים בערך...עדיין עומד על 18 מגה...

יש אולי עצה לכרטיס רשת MIMO XR עם אנטנה נשלפת או חזק יותר באופן כללי?

גם הבנתי שאפשר לשים REPEATER באמצע כדי לחזק את האות...יש לכם המלצה אולי לאחד כזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים