עבור לתוכן

השקט שלפני הסערה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

ביום שישי ראיתי פרח יפה ואחלתתי לצלם אותו במאקרו זה מה שיצא.

DSCF0348.jpg

מקבל כל תגובה אפשרית......זה עוזר לי להתפתח.

פורסם

נחמד מאוד, לדעתי טיפה יותר חדות הייתה עוזרת כאן.

Aviko

פורסם

1) נסה לעבוד על קומפוזיציה שונה, זוויות קצת אחרות. יכול לצאת יותר מעניין מזוויות אחרות.

2) עומק השדה לא מספיק רדוד, בשביל עומק שדה רדוד יותר, תתרחק מהפרח, ותצלם בטלה- ולא על רחב, וגם תפתח לצמצם הכי פתוח, או אחד לפניו. זה יתן עומק שדה רדוד ויפה יותר שיבליט את הפרח.

3) צריך קצת פחות חשיפה, התמונה קצת בהירה מידי.

4) נסה שלא לזוז, במקרה שהשתמשת בפוקוס הידני, לא פיקסת ממש טוב, תן לפעמים לפוקוס האוטומטי לעשות את העבודה שלו, הוא עושה את זה מצויין.

פורסם

2) עומק השדה לא מספיק רדוד, בשביל עומק שדה רדוד יותר, תתרחק מהפרח, ותצלם בטלה- ולא על רחב, וגם תפתח לצמצם הכי פתוח, או אחד לפניו. זה יתן עומק שדה רדוד ויפה יותר שיבליט את הפרח.

עם FinePix S6500fd אי אפשר לקבל עומק שדה רדוד בטלה. זאת מצלמת חיישן קטן.

הדרך היחידה להשיג עומק שדה מוחשי היא צילום מקרו עם צמצם פתוח.

פורסם

shlomom לא הייתי מצפה ממך לתגובה כזאת...

עזוב את זה שהחיישן שלה יותר גדול מהממוצע. אני בהרבה מצבים משתמש בטלה בשביל לצלם עם עומק שדה רדוד בהרבה

מאשר ביצלום מאקרו רגיל, וזה פועל נהדר. האמת היא שגם לא שיערתי לעצמי שהתמונה צולמה במלצמה כזאת :kopfpatsch:

אני יכול להעלות דוגמאות אם תרצה.

פורסם

shlomom לא הייתי מצפה ממך לתגובה כזאת...

אני יכול להעלות דוגמאות אם תרצה.

למה אתה לא מצפה ממני? :smile1:

כן תעלה דוגמא אם אפשר. לי יש 9100 ואני לא זוכר עומק שדה כלשהו (מלבד מאקרו).

לגבי התמונה עצמה, היא בסה"כ בסדר אבל לא מיוחדת וחסרה חדות.

פורסם

מסתבר שמכל ההשוואות שעשיתי, אין לי אפילו אחת על המחשב בצמצם לא זהה (המקרו נשאר זהה לשל הטלה).

מה שכן, רואים הבדל עצום בין הטלה למקרו, ומחר אני מבטיח להשוות בינהם עם צמצם 2.8 מול המינימלי של הטלה.

אגב, התמונה פה היא פחות מבסדר לטעמי (סליחה על הישירות), ומזכירה לי מאוד מקרה דומה של איזה ילד עם מצלמה זהה

שניסה לצלם את אותו הפרח (רק בצהוב) וגם לו יצאה תוצאה מאוד לא חדה.

אכבד אתכם בינתיים בתמונה מהיום בפוסט חדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים