עבור לתוכן

HD בנפח 80GB לא מזוהה במחשב ישן

Featured Replies

פורסם

קניתי דיסק קשיח בנפח 80GB למחשב Pentium 2 הישן של אחותי הקטנה, חיברתי את הדיסק הקשיח ללוח האם בתור Primary Master, הוצאתי את הג'אמפר על מנת שיזוהה בתור Single/Master (כי למעשה זה הדיסק הקשיח היחידי במחשב הזה) והחלק שאחרי מסך ה POST הראשוני פשוט נתקע.

יש לציין שהדיסק הקשיח מזוהה אך ורק באופן אוטומטי בביוס ולא בצורה ידנית, יכול להיות שהתקיעה נגרמת מכיוון שהדיסק הקשיח גדול מידי על המחשב הישן?

אולי כדאי לחפש עדכון ביוס ללוח אם או למשהו דומה?

פורסם

אחי יש לוחות של פנטיום 3 שלא תומכים 80 גיגה אז אתה שם על לוח ישן יותר הרד דיסק....

תראה אחי כנס לאתר של החברה של הלוח אם תראה שם עד כמה הוא תומך בשטח איחסון

פורסם

לפי איך שזה נשמע, זה לא עניין של זיהוי ההרדיסק, מקרה של זיהוי לא נכון הקשיח פשוט יזדהה כדיסק יותר קטן ותוכל לנצל רק חלק מסויים ממנו

איך שאתה מתאר את זה נראה כג"ימפור לא נכון, - יש כונן אופטי שמחובר על אותו ערוץ עם הקשיח - תוודא שהוא מג"ומפר על SLAVE והקשיח על MASTER

או שפשוט תחבר את האופטי על הערוץ השני.

אם גם אחרי ההפרדה בין הDEVICES המחשב לא עושה בוט עם הקשיח מחובר אתה תצטרך איזה כרטיס בקר כלשהו כדי לאפשר תמיכה בקשיח - הכרטיסים האלה לא עולים הרבה - פחות מ100 ש"ח לכרטיס פשוט .

פורסם
  • מחבר

^^

קשה לי להאמין שזה עניין של ג'ימפור מכיוון שהכונן האופטי מחובר על ערוץ אחר עם כבל נפרד.

הדיסק הקשיח כן מזוהה אבל בצורה אוטומטית, כלומר במידה ואני אנסה לזהות אותו בצורה ידנית דרך ה-HDD DETECTION שבביוס הוא לא יזוהה.

תוכל לתת לינק לכרטיס כזה? פשוט פעם ראשונה שאני שומע על כרטיס מסוג כזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים