עבור לתוכן

תכירו - FinePix S100FS

Featured Replies

פורסם

יש לה פוטנציאל להיות מצלמה נהדרת, אבל המשקל (כמעט קילו) והעדר באפר ל-RAW יכולים לקלקל את החבילה. יהיה מעניין מאוד לראות טסטים שלה.

פורסם
  • מחבר

אורן לפי מה אתה קובע שאין באפר ל-raw?

דוקא לפי זה נראה שיש:

Continuous shooting

Top-7: ( max3 frames/sec), (CCD-RAW: Top-3)

High speed Top-50: (max 7 frames/sec, 3M pixels)

Last-7: ( max3 frames/sec), (CCD-RAW: Last-3)

Long-period: ( max.1.1 frames/sec))

אבל לגבי המשקל, אתה צודק. איך הם הצליחו לדחוס קילו לתוך המארז הזה?

פורסם

מה שגרם לי לחשוב שאין למצלמה באפר בגודל שמספיק ליותר מתמונה אחת של RAW הוא הנתון "Internal memory (Approx. ‎25‎ MB)‎". אם אפשר לצלם גם במצב תמונה בודדת וללא השהייה בין תמונות, אז המצלמה הזו הופכת להיות עוד יותר מפתה. בדגמים הקודמים הייתה במצב RAW השהייה לא קצרה בכלל, כפי שאתה בטח יודע מה-S9600 שלך.

לגבי המשקל, הוא הגיוני מאוד בהתחשב בגודל של המצלמה - ‎133.4(W)×93.6(H)×150.4(D) mm‎

פורסם

מאוד מעניין בדיוק התכוונתי לקנות את הs9600 ,עכשיו יוצא המחליף שלה.

מתי אתם חושבים שיהיה ניתן לקנות את המצלמה הזאת והאם זה יגרום לירידת מחירים לS9600 .

פורסם

ראיתי שגודל החיישן שונה מהדגם הקודם, למה הכוונה בספרה "2" כאשר רשום שגודל החיישן הוא "2/3?

פורסם
  • מחבר

" זה ציון לאינטש.

כלומר שני שליש אינטש. או 1/1.5. זה אמנם חיישן גדול יחסית ל-P&S אבל קטן בהרבה מ-APS.

אבל זה לא ממש עוזר להבין מה הגודל, כדי להבין צריך להסתכל כאן:

http://www.dpreview.com/learn/?/Glossary/Camera_System/sensor_sizes_01.htm

פורסם

כל עוד הפלאש שלה לא תומך TTL זה חיסרון משמעותי מאוד מבחינת כל מי שרוצה להוסיף פלאש חיצוני - שזאת אחת האופציות הכי טובות שהיא אמורה לתת, מהבחינה הזאת היא לא שווה כלום...

פורסם

נסחפת לגמרי. עם כל הכבוד ל-TTL, אם יודעים לעבוד עם Auto אפשר להסתדר מצויין בלעדיו.

פורסם

אני יודע את זה, עבדתי עם השיטה הזאת תקופה לא מבוטלת...

מהשניה שעברתי לריפלקס וראיתי כמה הTTL משפר את הביצועים / חוסך בסוללות של הפלאש / מקצר זמני צילום / עושה את החיים יותר נוחים אני באמת לא מצליח להבין איך הסתדרתי עם זה. מבחינתי המצלמות האלה מסורסות מהבחינה הזאת, כל הפונקציונליות של הפלאש החיצוני לא שווה הרבה אם אין סנכרון בסיסי אפילו...

פורסם

מהשניה שעברתי לריפלקס וראיתי כמה הTTL משפר את הביצועים / חוסך בסוללות של הפלאש / מקצר זמני צילום

אין שום קשר בין הנושאים האלה לבין מיקום חיישן מדידת האור (במצלמה במצב TTL, או בפלאש עצמו במצב Auto). הסיבה לכך שאתה רואה הבדלים היא שב-DSLR אתה יכול להשתמש ב-ISO גבוה יותר מאשר ב-S9000, וכתוצאה מכך זמני הטעינה וכמות ההבזקות לסט סוללות גדולים יותר. אם תשתמש באותו פלאש ותחת אותן הגדרות של צמצם ו-ISO תראה שאין שום הבדל מוחשי בנושאים האלה בין TTL לבין Auto.‏

עושה את החיים יותר נוחים

כן, ב-TTL החיים קצת יותר נוחים, אבל כשתתקל באנשים עם רפלקסים מהירים תחשוב אחרת:

http://photo.net/bboard/q-and-a-fetch-msg?msg_id=00CTFj

http://photo.net/bboard/q-and-a-fetch-msg?msg_id=00E9UD

http://photo.net/bboard/q-and-a-fetch-msg?msg_id=00ClZm

http://photo.net/bboard/q-and-a-fetch-msg?msg_id=00EwiA

עם פלאש Auto אין מצמוצים. אף פעם.

אני באמת לא מצליח להבין איך הסתדרתי עם זה

אני לא מצליח להבין איך אפשר *לא* להסתדר עם זה. כמה מסובך יכול להיות לכוון צמצם ו-ISO בשני מקומות?

מבחינתי המצלמות האלה מסורסות מהבחינה הזאת, כל הפונקציונליות של הפלאש החיצוני לא שווה הרבה אם אין סנכרון בסיסי אפילו...

זה אפילו לא קרוב להיות נכון. קח למשל פלאש עם TTL כמו SB400 ותשווה אותו לפלאש ללא TTL (ב-DSLR) כמו SB26. יש לך ספק עם איזה פלאש אפשר לקבל תוצאות טובות יותר? לי לא. אני מעדיף פלאש ידני לגמרי (בלי Auto אפילו) על פני פלאש מוגבל כמו ה-SB400, פלאש שלא מאפשר בשום מצב לקבל תאורה נורמלית בצילום תמונות אנכיות.

פורסם

המצלמה שלי והפלאש לא ממש מסתדרים ביחד...

בהתחלה לעבוד הידני היה סיוט אבל אחרי שלומדים קצת להעריך כמויות של אור זה לא בעיה

וחוצמזה אנשים שקונים דמוי SLR לא משתמשים בפלאש חיצוני

פורסם

המצלמה שלי והפלאש לא ממש מסתדרים ביחד...

איזה פלאש? מה מאפיין את הבעיה?

בהתחלה לעבוד הידני היה סיוט אבל אחרי שלומדים קצת להעריך כמויות של אור זה לא בעיה

אם יש לך גם מצב Auto בפלאש, אז החיים שלך יהיו הרבה יותר קלים.

וחוצמזה אנשים שקונים דמוי SLR לא משתמשים בפלאש חיצוני

אנשים שלא מודעים ליתרונות העצומים של פלאש חיצוני לא משתמשים בו. אני לעומת זאת משתמש בפלאש חיצוני גם עם מצלמת כיס. כמה דוגמאות תוכל למצוא בפוסט הזה.

פורסם
איזה פלאש? מה מאפיין את הבעיה?

הפלאש הוא Sigma EF-500 DG SUPER PA-PTTL

הבעיה מאפיינת בכך שאין קשר בין מדידת האור במצלמה ובין הפלאש.

הפלאש מאיר באור אדום (IR?) בשביל הפוקוס, מבזיק כשאני מצלם וכשהכרטיס בפנים הוא גם מכוון את עצמו לפי המ"מ של העדשה.

הוא לא מתאים את עוצמת ההבזקה שלו לכמות האור הקיימת והגדרות המצלמה והמצלמה לעומת זאת מגדירה את עצמה כאילו היא לא יודעת שיש עליה פלאש.

אם יש לך גם מצב Auto בפלאש, אז החיים שלך יהיו הרבה יותר קלים.

המילה AUTO לא קיימת על הצד, אולי זה מוצג בצורה אחרת ואני לא יודע.

אנשים שלא מודעים ליתרונות העצומים של פלאש חיצוני לא משתמשים בו. אני לעומת זאת משתמש בפלאש חיצוני גם עם מצלמת כיס. כמה דוגמאות תוכל למצוא בפוסט הזה.

ברור שיש לו יתרונות עצומים. אם הייתה לי מצלמה קומפקטית עם פלאש חיצוני קומפקטי הייתי מסתובב איתם.

אני חושב שאנשים שקונים דמוי SLR הם בדר"כ בסך הכל צלמים ממוצעים שרוצים איכות תמונה קצת יותר טובה וקצת אפשרות לשליטה ידנית. בדר"כ אין להם את המודעות ליתרונות שלו או את הכוונה להשקיע בו כסף נוסף.

פורסם

הפלאש הוא Sigma EF-500 DG SUPER PA-PTTL

הבעיה מאפיינת בכך שאין קשר בין מדידת האור במצלמה ובין הפלאש.

הפלאש מאיר באור אדום (IR?) בשביל הפוקוס, מבזיק כשאני מצלם וכשהכרטיס בפנים הוא גם מכוון את עצמו לפי המ"מ של העדשה.

הוא לא מתאים את עוצמת ההבזקה שלו לכמות האור הקיימת והגדרות המצלמה והמצלמה לעומת זאת מגדירה את עצמה כאילו היא לא יודעת שיש עליה פלאש.

הפלאש הזה אמור לתמוך ב-K10D בצורה מלאה. אם אתה משתמש בו בצורה נכונה (כלומר בדיוק לפי התיעוד), אז יכול להיות שהוא לא תקין. מה שאתה מתאר לא אמור לקרות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים