עבור לתוכן

שאלה לגבי פתיחת פורטים

Featured Replies

פורסם

שלום.

1) כשאני פותח פורטים (port forwarding), האם אני צריך להקצות פורט לכל תוכנה? (נגיד, פורט X לתוכנה 1 ופורט Y לתוכנה 2).

2) מהו הטווח האפשרי של הפורטים? האם יש טווח שונה ל- UDP ו- TCP?

3) נגיד ודרך הראוטר פתחתי פורט מסוים, מיד לאחר מכן התוכנה הראתה שהכל תקין, אבל למחרת התוכנה הראתה שהפורט חסום. ההגדרות, האיי-פי והפורט לא השתנו כלל. האם יכול להיות שהספקית חוסמת אותי? אני ב- 012 אינטרנט זהב. מעבר לחסימה, אלו עוד מניפולציות שליליות הספקית יכולה לעשות?

4) אני מחובר ב- ADSL דרך בזק כמובן. האם גם החברה שאחראית על התשתית מסוגלת לחסום פורטים? האם זה נכון שככל שאתה קרוב יותר למרכזייה אז האינטרנט שלך יהיה טוב ו\או מהיר יותר?

5) מה זה L2TP, האם זה קשור בלעדית לכבלים, ואם אני ב- ADSL אז זה לא צריך לעניין אותי?

תודה מראש

פורסם

1. בתוך הגדרות הנתב אתב פשוט נותן שם לפורטים שאתה פותח כדי לזהות את השימוש שלהם הוא לא יודע באמת לזהות תוכנות.

2. הטווח שהתוכנה משתמשת בו. זה יכול להיות מ 0 עד 65535. TCP ו UDP זה שתי פרוטוקולים שונים של תקשורת (אם אתה רוצה פירוט יש ויקיפדיה) יש תוכנות שמשתמשות באחד מהם או שניהם.

3. יכול להיות שה IP שלך דווקה כן השתנה... נסה לקבוע IP סטאטי בכרטיס רשת. רוב הסיכויים שספקית לא תחסום באופן מלא אלא תעשה traffic shaping אבל אני לא רוצה להתחייב על כלום פה.

4. המרחק לא יתן לך יותר מהירות אלא יאפשר לך לקבל חבילות עם מהירות יותר גבוהה. לספקית תשתית אין שום עניין לחסום פורטים וזה כבר נידון פה לפני זה.

המרחק שלך מהמרכזיה יכול להשתנות אם שמים יחידת רחק בדרך.

5. http://en.wikipedia.org/wiki/L2tp בשימוש רק במודמים של כבלים חוץ מalcatel speed touch home בבזק.

פורסם

אתה לא צריך להקצות פורט לכל תוכנה כי רוב התוכנות יודעות לעבוד דרך הנתב בלי בעיות, רק תוכנות ספצפיות צריכות ניתוב פורטים קבוע בנתב (למשל משחקי רשת, תוכנות שיתוף וכו').

פורט יכול להיות סגור גם אם אין תוכנוה שמחכה לתקשורת בפורט הנ"ל. הנתב הוא רק שער, אם במחשב אין תוכנה שמוכנה לקבל את המידע (למשל האמיול לא פתוח או לא מחובר) אז הפורט יהיה "סגור". אם אתה בטוח ב100% שהIP הפנימי שלך לא השתנה והתוכנה שאתה בודק פתוחה ומחוברת ועדיין מקבל פורט סגור, יכול להיות שהנתב לא עושה עבודת ניתוב טובה, תנסה לכבות ולהדליק אותו (תתן לו כמה שניות בין כיבוי והדלקה).

כמו שנאמר, רוב הסיכויים שהספקית לא חוסמת אותך. התשתית לא יכולה לחסום לך פורטים.

L2TP זה פרוטוקול לתקשורת VPN, נעשה בו שימוש בהתחברות לכבלים (אם כי בצורה עקומה משהו בארץ). בADSL יש מודם אחד שמשתמש בפרוטוקול VPN להתחברות והוא ה alcatel speed touch home, אבל הוא משתמש בפרוטוקול PPTP (פרוטוקול VPN אחר) ובצורה אחרת לגמרי.

פורסם
  • מחבר

1. זו הייתה הכוונה שלי. האם צריך להקצות פורט אחד ל- uTorrent (למשל) ופורט אחר ל- eMule (נגיד)? אחרת, אני מניח, הן יתנגשו אחת בשנייה, והתוכנה "שהתחברה" ראשונה תקבל את העדיפות לפורט הפתוח, והתוכנה שתבוא אחרי תקבל פורט סגור.

2. אז אני מבין שהגג של כל הפורטים זה 65535. האם יש אלו מספרים מומלצים כדי להמנע ממניפולציות של ספקיות?

3. אני די בטוח שהאיי פי לא השתנה. אמנם אין לי עדיין איי פי סטטי אבל בדקתי דרך run -> cmd -> ipconfig

4. לגבי L2TP, אם אין לי כבלים, ואין לי Alcatel SpeedTouchHome, זה לא צריך לעניין אותי כלל?

5. לגבי ספקיות, שמעתי הרבה המלצות על בזק בינלאומי ואף תלונה, במיוחד במה שקשור למהירות, אמינות\ביצועים וידידות כלפי תוכנות שיתוף (לא בטוח לגבי שירות). אבל כן שמעתי ש- 012 מנסים למזער שיתוף. זה נכון?

שוב תודה רבה!

פורסם

כן, כל תוכנה שמצריכה ניתוב סטטי (פתיחת פורט) צריך לתת לה פורט שונה. וגם, אם יש אמיול (למשל) על שני מחשבים, כל אחד מהם צריך פורטים אחרים.

אין דבר כזה "מספרים מומלצים כדי להמנע ממניפולציות של ספקיות". ספקיות לא חוסמות פורטים, יש להן דרכים יותר אפקטיביות לחבל בסוגים שונים של התקשורת.

3. אני די בטוח שהאיי פי לא השתנה. אמנם אין לי עדיין איי פי סטטי אבל בדקתי דרך run -> cmd -> ipconfig

4. לגבי L2TP, אם אין לי כבלים, ואין לי Alcatel SpeedTouchHome, זה לא צריך לעניין אותי כלל?

3. תגדיר IP סטטי או במחשב או דרך הנתב (בהגדרות LAN או DHCP יש טבלאה של מחשבים מחוברים והIP שניתן להם, בדר"כ אפשר לסמן אותם ככתובת קבועה לMAC של אותו מחשב (יותר נכון של הכרטיס רשת שהמחשב מחובר איתו). זה יגרום לכך שלא ישתנה לך הIP.

4. אם זה מעניין אותך אז תתעניין, בכל מקרה זה לא יעזור לך לשפר את הביצועים של החיבור שלך האינטרנט.

לגבי הספקיות, כולן מבצעות הגבלות בצורה זו או אחרת, אתה יכול לעבור על הפורום ע"מ לקבל תמונת מצב. כמו שזה נראה בזק בינ"ל זה המקום הכי טוב להיות בו כרגע, למרות שהיא לא חפה מבעיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים