פורסם 2008 בינואר 2717 שנים קודם כל איחוי דיסק באמת מגביר את הבלאי ולכן לא עושים אותו כל רגע ורגע. אל תשכח שצריך להביט לטווח של שניםולא של פעולה אחת או שתיים ושימוש לא נבון לאורך זמן משפיע.מעבר לכך הבעיה בעת איחוי עם שטח דיסק נמוך היא שאתה חייב שכל הזמן המידע ימצא על הדיסק ומזוהה ע"י הPARTITIONע"מ למנוע אובדן נתונים במקרה של קריסה. כאשר שטח הדיסק פנוי, כמות ה"ריצות" שהראש המגנטי צריך לעשות ע"מלאחות קבצים גדולים עולה באלפי אחוזים! (כן, אלפי אחוזים) וזה מוסיף מאוד לבלאי הדיסק. אם תעיין בהוראות שליצרני הדיסקים גם הם ימליצו להשתדל לשמור על 10%-15% פנויים.
פורסם 2008 בינואר 2717 שנים מחבר אוקיי,בהנחה שאין לי בעיה של מקום פנוי בדיסק (20 אחוז ומעלה פנויים), האם לתת ל DK לבצע איחוי אוטומטי לא יגרום לבלאי מואץ בדיסק? אני בחרתי smart scheduling after hours שזה לפי הבנתי איחוי אוטומטי בשעות הקטנות של הלילה החל מ 22:00. הלכתי לפי set it and forget it, אולי כדאי להגביל איחוי לפעם בשבוע - יש כזו אופציה.אופיר
פורסם 2008 בינואר 2717 שנים DK טוענים שהם צימצמו למינימום את ההתזוזות בדיסק במהלך הSET IT AND FORGET IT. אני צימצמתי לפעם בשבוע ומקסימוםאחרי שאני עושה פעולות ממש גדולות בהרדיסק אז אני עושה MANUAL DEFRAG.אגב, ממה שראיתי עד עכשיו הBOOT TIME DEFRAG של הDK לא משהו בכלל.
פורסם 2008 בינואר 2717 שנים מחבר dk לא נותן פעם בבוע בצורה אוטומטית אלא רק כשאתה בוחר once ואז זה כבר לא כל שבוע אלא פעם אחת וזהו. חוצמזה זה כבר לא smart defrag אלא manual defrag ואני ממש רוצה לשכוח מכל העניין הזה ולא להתעסק עם זה יותר מדי. יש עצה?אופיר
פורסם 2008 בינואר 2717 שנים אני משתמש בגירסה 11 אולי בזה ההבדל. בכ"מ תנסה לשחק עם ההגדרות אני די בטוח שזה שם איפהשהוא.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.