עבור לתוכן

האם תוכנת איחוי הדיסק של XP מספיק טובה או שצריך תוכנת צד שלישי?

Featured Replies

פורסם

קודם כל איחוי דיסק באמת מגביר את הבלאי ולכן לא עושים אותו כל רגע ורגע. אל תשכח שצריך להביט לטווח של שנים

ולא של פעולה אחת או שתיים ושימוש לא נבון לאורך זמן משפיע.

מעבר לכך הבעיה בעת איחוי עם שטח דיסק נמוך היא שאתה חייב שכל הזמן המידע ימצא על הדיסק ומזוהה ע"י הPARTITION

ע"מ למנוע אובדן נתונים במקרה של קריסה. כאשר שטח הדיסק פנוי, כמות ה"ריצות" שהראש המגנטי צריך לעשות ע"מ

לאחות קבצים גדולים עולה באלפי אחוזים! (כן, אלפי אחוזים) וזה מוסיף מאוד לבלאי הדיסק. אם תעיין בהוראות של

יצרני הדיסקים גם הם ימליצו להשתדל לשמור על 10%-15% פנויים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי,

בהנחה שאין לי בעיה של מקום פנוי בדיסק (20 אחוז ומעלה פנויים), האם לתת ל DK לבצע איחוי אוטומטי לא יגרום לבלאי מואץ בדיסק? אני בחרתי smart scheduling after hours שזה לפי הבנתי איחוי אוטומטי בשעות הקטנות של הלילה החל מ 22:00. הלכתי לפי set it and forget it, אולי כדאי להגביל איחוי לפעם בשבוע - יש כזו אופציה.

אופיר

פורסם

DK טוענים שהם צימצמו למינימום את ההתזוזות בדיסק במהלך הSET IT AND FORGET IT. אני צימצמתי לפעם בשבוע ומקסימום

אחרי שאני עושה פעולות ממש גדולות בהרדיסק אז אני עושה MANUAL DEFRAG.

אגב, ממה שראיתי עד עכשיו הBOOT TIME DEFRAG של הDK לא משהו בכלל.

פורסם
  • מחבר

dk לא נותן פעם בבוע בצורה אוטומטית אלא רק כשאתה בוחר once ואז זה כבר לא כל שבוע אלא פעם אחת וזהו. חוצמזה זה כבר לא smart defrag אלא manual defrag ואני ממש רוצה לשכוח מכל העניין הזה ולא להתעסק עם זה יותר מדי. יש עצה?

אופיר

פורסם

אני משתמש בגירסה 11 אולי בזה ההבדל. בכ"מ תנסה לשחק עם ההגדרות אני די בטוח שזה שם איפהשהוא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים