עבור לתוכן

האם תוכנת איחוי הדיסק של XP מספיק טובה או שצריך תוכנת צד שלישי?

Featured Replies

פורסם

יש תוכנת איחוי גם בXP..אם אתה צריך אותה או תוכנה אחרת זה כבר שאלה שונה..שכן המשתמש הביתי לא יזדקק ליותר מזה...

פורסם

איחוי הדיסק של XP מספיק טובה

פורסם
  • מחבר

ומה עם ויסטה? זה נכון מה שכתוב בכתבה הזו?

פורסם

אני לא מכיר את ויסטה ולא רוצה להכיר

פורסם

טוב אני לא אוהב לחפור אז קצר ולעניין, זה הכלי שאתה צריך:

מבית היוצר של תוכנת ה CCLEANER.COM לניקוי המחשב, מגיע אלינו הכלי המצויין הזה DEFRAGGLER. קטן, חינמי ועובד כמו שד טזמני. אפילו מאפשר לעשות DEFRAG לתיקיות בודדות.

*עובד ב

[pre]Defraggler supports all OSs released since Windows 2000, this includes Windows 2000, 2003, XP and Vista. Although 64-bit support is not included in this version[/pre]

פורסם

אני ממליץ על Tune up untilities 2008,התוכנה בין היתר שהיא יודעת לעשות איחוי מתקנת תקלות,מחפשת קבצים שניתן למחוק למשל אצלי כול הזמן היו נעלמים איזה 15 גיגה,היא הראתה לי ש VISTA עושה גיבוי ואני לא ידעתי על זה בכלל,תוכנה מצוינת ואני מאוד ממליץ עליה לתחזוקה.

פורסם
  • מחבר

היי,

ה defraggler היא בגרסת בטא - עם כל הכבוד אני לא מתקין גרסאות ניסיוניות במחשב שלי.

לגבי Tune up utilities 2008 היא לא מכבידה על המחשב? קראתי עליה ביקורות טובות אך אני מעוניין לשמוע עוד חוות דעת של חברים בפורום.

התקנתי אצלי diskeeper 10 ישן נושן שעדיין ברשותי, והפעלתי אותה כך שתעבוד ברקע. בשורת המשימות אני רואה שהיא לוקחת לי 7 MB ואני לא ממש יודע איך היא תתנהג בהמשך והאם היא לא תאיט לי את המחשב בסופו של דבר. יש למישהו ניסיון עם התוכנה הזו?

שורה תחתונה אני מחפש תוכנה שתעשה הכל: תנקה את הדיסק ותאחה אותו. מה ההמלצות?

אופיר

פורסם

איחוי הדיסק של XP מספיק טובה

פשוט לא. אין עוד מילים להוסיף.

DISKEEPER היא תוכנה מעולה - בדיוק באתי להמליץ עליה. גירסה 10 היא גירסה קלה שלא מכבידה ודואגת שהדיסק

יהיה מאוחה תמידית ע"י מנגנון שפועל רק כשהמחשב במנוחה, בניגוד לשאר תוכנות שמבטיחות את זה וחונקות את המחשב -

DISKEEPER עושה עבודה טובה. מומלצת בחום.

פורסם

אתה צריך להפריד בין בשר לחלב. אין תוכנה משולבת שמנקה ומאחה כי זה שתי פעולות שונות לחלוטין.

בית תוכנה מסויים כתב שלושה תוכנות מעולות ואתה מוזמן להשתמש בהן לכל אחד מהצרכים:

http://www.piriform.com

פורסם

פשוט לא. אין עוד מילים להוסיף.

DISKEEPER היא תוכנה מעולה - בדיוק באתי להמליץ עליה. גירסה 10 היא גירסה קלה שלא מכבידה ודואגת שהדיסק

יהיה מאוחה תמידית ע"י מנגנון שפועל רק כשהמחשב במנוחה, בניגוד לשאר תוכנות שמבטיחות את זה וחונקות את המחשב -

DISKEEPER עושה עבודה טובה. מומלצת בחום.

PERFECT DISK יותר טובה.

פורסם

גם לדעתי Perfect Disk טובה יותר מ DiskKeeper.

א. PerfectDisk מבצעת איחוי מהיר וטוב יותר לפי מבחנים שנעשו מטעם ירחונים מוכרים (PC Magazine או PC Media).

ב. PerfectDisk יודעת לבצע איחוי על דיסק שהנפח הפנוי שלו זעום ביותר,

בעוד DiskKeeper בגרסה האחרונה שבדקתי מחייבת 15% נפח דיסק פנוי

פורסם

הן מתחרות ראש בראש. אני אישית אהבתי יותר את DK לא יודע למה. בקשר לאיחוי עם כמות דיסק פנוי נמוך - DK

לא עושים זאת כי זה מגביר משמעותית את הבלאי של ההרדיסק.

פורסם

זו בהחלט לא הסיבה!

מאותו הטעם אפשר גם לומר שכל איחוי מגביר את הבלאי של הדיסק ולכן לא נפתח תוכניות לאיחוי דיסק.

יש פתרונות ברמת פיתוח המסתדרים היטב עם הבעיה (שימוש בדיסק או מחיצה אחרים / זיכרון / SwapFile).

בסך הכל, בעיית האיחוי הופכת להיות חריפה ככל שהנפח הפנוי של המחיצה (Partition) קטן,

כי אז תעבורת הקבצים היא איטית במיוחד, ולכן דווקא בסיטואציות כאלו פעולת האיחוי של הדיסק היא יעילה משמעותית.

פורסם
  • מחבר

הן מתחרות ראש בראש. אני אישית אהבתי יותר את DK לא יודע למה. בקשר לאיחוי עם כמות דיסק פנוי נמוך - DK

לא עושים זאת כי זה מגביר משמעותית את הבלאי של ההרדיסק.

סתם שאלה שצצה לי פתאום,

לעשות איחוי כל לילה (כמו ש diskeeper עושה), לא גורם לבלאי לדיסק? ובכלל, מה ה tradeoff בין ביצועים לבלאי של דיסק? אולי לא כדאי לבצע דיפרג כל לילה אלא רק פעם בחודש או שבוע?

אופיר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים