עבור לתוכן

תהיתי, למה אין במפרטים המוכנים שלכם כרטיס קול אחר ממובנה?

Featured Replies

פורסם

שלום חברים

אני מתעניין ברכישת מחשב בזמן הקרוב ולשם קבלת רעיונות למפרט עברתי על המפרטים המוכנים פה.

בפעם האחרונה שקניתי מחשב (לפני בערך 4) שנים היה מקובל מאוד לקנות מחשב עם כרטיס קול של קריאייטיב. ואכן אני משתמש עד היום בכרטיס Audigy של קריאייטיב ביחד עם מערכת 5.1 גם שלהם.

הבנתי שמאז השתנו פני הדברים וכרטיסי הקול נעשו איכותיים יותר.

מה עמדתכם בנושא? אם אני מחפש איכות בסאונד של המחשב (לא לשימוש מיקצועי או משהו דומה) יש מקום לקניית כרטיס טוב של קריאייטיב?

- נא לא להעביר לפורום audio, השאלה היא לגבי המפרטים המוכנים -

פורסם

ומה מונע ממך להעביר את כרטיס-הקול הקיים (Creative S.B. Audigy) למחשב החדש ?

פורסם

לטעמי האישי בהחלט יש מקום בכרטיס של קריאיטיב לדוגמא - אולי זה אולד פאשן או מה שלא תרצה

אבל גם אני מאמין עדיין בכרטיס קול שהוא לא און בורד .- יש לי כרטיס אודיג"י

למרות שבלוחות מרמת הביניים ומעלה אתה מקבל פתרונות מצויינים - כולל יציאות אופטיות וקואקסיאליות, תמיכה ב 7.1 וכו וכו ... והאיכות טובה ומעבר לסבירה

למשחקים ולבידור

פורסם

אם אין לך מערכת רמקולים יקרה שמתחברת ישירות לכרטיס הקול אתה לא תרגיש בהבדל.

גם פעם היו קונים כרטיס רשת חיצוני והיום הם בלוחות אם.

למה - קידמה (או איך שתקרא לזה)

הכרטיסי קול המובנים של היום בלוחות הממוצעים ומעלה הם מצויינים. הרבה אומרים שלא מרגישים יותר מידי הבדל בינם לבין חיצוניים.

פורסם

- נא לא להעביר לפורום audio, השאלה היא לגבי המפרטים המוכנים -

למרות בקשתך - פורום אודיו הוא המקום לשאלה הזו...

הסיבה העיקרית היא שכיום אין כל הצדקה לכרטיס קול נפרד מלבד לשימושים מקצועיים. איכות כרטיסי הקול המובנים מצויינת לשימושים סטנדרטיים ומי שמאוד רוצה איכות משתמש ביציאות הדיגיטליות עם מגבר מתאים ומקבל איכות קול ברמה הגבוהה ביותר (בתלות במגבר וברמקולים כמובן).

זה נעשה מיותר עוד יותר עבור מי ששומע MP3 באיכות של פחות מ-256 כי אז הדחיסה "מבטלת" את כל היתרון שתקבל מכרטיס איכותי מבחינת איכות השמע.

פורסם

למרות בקשתך - פורום אודיו הוא המקום לשאלה הזו...

הסיבה העיקרית היא שכיום אין כל הצדקה לכרטיס קול נפרד מלבד לשימושים מקצועיים. איכות כרטיסי הקול המובנים מצויינת לשימושים סטנדרטיים ומי שמאוד רוצה איכות משתמש ביציאות הדיגיטליות עם מגבר מתאים ומקבל איכות קול ברמה הגבוהה ביותר (בתלות במגבר וברמקולים כמובן).

זה נעשה מיותר עוד יותר עבור מי ששומע MP3 באיכות של פחות מ-256 כי אז הדחיסה "מבטלת" את כל היתרון שתקבל מכרטיס איכותי מבחינת איכות השמע.

אני לא יודע עם ממש מבטלת ..אבל בגלל שהמגבר יוצר הרמניות ועיוותים לא קטנים באות המוגבר למעשה החשיבות עוברת למערכת ולא לכרטיס קול.

וכאן הכסף הגדול.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, קודם כל תודה רבה על התשובות הרבות והענייניות.

hw_joe אין סיבה שלא... פשוט אפשרות אחרת היא שאני אקנה כבר כרטיס חדיש יותר ברוח התקופה.

לגבי החברה' שדיברו על הצורך של כרטיס קריאייטיב לאיכות של מערכות יקרות... טוב אומנם אין לי רמקולים שבסטנדרטים של היום הם יקרים אך הם בהחלט סבירים (inspire 5200). יש מקום לשיפור עם כרטיס של קריאייטיב לא?

tmpusr נשמע לי קביעה נחרצת מה שאמרת, כלומר, לפי מה שאתה אומר אם אני לא עובד בצורה מקצועית או מאזין לmp3 באיכות 256 אז אני לא ארגיש בהבדל? אני בטוח שלפחות במשחקים מסויימים אני ארגיש בהבדל לא?

וכן, אין ספק שבבוא העת כשאני אתקל בשאלת האיזה כרטיס, אני יעביר את השאלה לפורום audio :)

פורסם

tmpusr נשמע לי קביעה נחרצת מה שאמרת, כלומר, לפי מה שאתה אומר אם אני לא עובד בצורה מקצועית או מאזין לmp3 באיכות 256 אז אני לא ארגיש בהבדל? אני בטוח שלפחות במשחקים מסויימים אני ארגיש בהבדל לא?

לא תרגיש אלא אם כן אתה אודיופיל גמור - אבל אז ממילא לא היית שומע MP3 אלא רק FLAC והיה לך ציוד אודיו בשווי של 10K לפחות...

פורסם

פשוט כי להרבה אין צורך בכרטיס קול,

מעבירים אות דיגיטלי למגבר שמפענח אם זה לסטריאו או לdolby digital ו-dts בסרטים.

למעשה כל המשתמשים בחיבורים דיגיטליים אין להם צורך בכרטיס קול נוסף.

לגבי הסטים הפשוטים למחשב- כרטיסי הקול המובנים של realtek תקן azalia עם החיבורים האנאלוגיים פשוט מספיק טובים.

פורסם

אני בתור אחד שיש לי כרטיס קול אודיג'י 2 שמחובר למגבר ניסיתי לחבר אותו בשתי הדרכים: אנלוגי ודיגיטלי ויש הבדלי איכות בשני סוגי החיבורים לטובת האנלוגי דווקא! וכך הדבר גם בחיבור ה DVD שמשמש כ CD PLAYER השמיעה דרך החיבור האנלוגי טובה יותר.

פורסם

אם אין לך מערכת רמקולים יקרה שמתחברת ישירות לכרטיס הקול אתה לא תרגיש בהבדל.

בתור אחד שהיה בעלים של X-Fi (ז"ל) ומשתמש באוזניות HD555, יש הבדל משמעותי בין כרטיס קול OB לכרטיס קול נפרד. כפי שאתה רואה, אני ממש לא משתמש בציוד אודיופילי.

פורסם

אולי זה נשמע אחרת אולי אבל יכול להיות שדווקא את מה שלא אהבתה זה מה שנאמן למקור ולא בהכרח מה שאתה מעדיף לשמוע.

פורסם

כשרק רכשתי את הכרטיס איכות הצליל השתפרה, אבל לא קיבלתי אפקט וואו! השתמשתי שנה בכרטיס עד שהוא נשרף (איכות הרכבה עלובה של Creative) וחזרתי לכרטיס OB. הפעם אמרתי וואו, כי קיים הבדל משמעותי באיכות הצליל וכפי שאתה רואה אני משתמש בכרטיס OB בין החדשים בשוק.

פורסם

כשרק רכשתי את הכרטיס איכות הצליל השתפרה, אבל לא קיבלתי אפקט וואו! השתמשתי שנה בכרטיס עד שהוא נשרף (איכות הרכבה עלובה של Creative) וחזרתי לכרטיס OB. הפעם אמרתי וואו, כי קיים הבדל משמעותי באיכות הצליל וכפי שאתה רואה אני משתמש בכרטיס OB בין החדשים בשוק.

לטובת מה ?XIFI ?

פורסם

כן, לטובת X-Fi.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים