עבור לתוכן

כיצד מעבירים נקודות מדו"ח מבעל הרכב לנהג, ומהן ההשלכות?

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים,

מסתבר שבכביש החוף צילמה אותי ניידת סמויה. עכשיו קיבלתי (חודש וקצת לאחר התאריך המדובר של העבירה) את הקנס על סך 750 שקלים, ו-8 נקודות. הבעיה היא שהנקודות נרשמות על שם אבא שלי שהוא בעל הרכב, ואני רוצה להעביר אותן על שמי. מה הפרוצדורה הכלולה בכך?

כמו כן, בתאריך המדובר, עדיין הייתי נהג חדש (שבוע לפני סיום התאריך של הנהג החדש שלי), מה תהייה המשמעות מבחינתי במידה ואעביר את הנקודות לשמי?

תודה,

Anatoli.

• תגובות 38
  • צפיות 15.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סתם בשביל לדעת, אתה יזמתה להעביר את הנקודות או אבא שלך?

והערכה שלי שיהיה לך שלילה לכמה חודשים (עד מקסימום 3)

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי מה זה קשור, אבל אני יזמתי. אבא שלי לא יודע עדיין על היוזמה :)

לפני שאני עושה את זה, אני רוצה לדעת האם זה באמת יהיה חכם מצידי. אם כל מה שזה אומר זה שיהיה לי רשום 8 נקודות, ממש לא מעניין אותי. אם זה אומר ששוללים לי רישיון ואני חייב לעשות טסט וכו' מחדש, ממש לא בא לי להעביר את זה. במיוחד שלאבא שלי אין שום נקודות מעבר ל-8 האילו.

לכן חשוב לי לדעת מה המשמעות מבחינתי במידה ואני מעביר את הנקודות האילו אליי.

Anatoli.

פורסם

אתה צריך "לקחת" את הדוח על עצמך ולדווח שאתה הייתה הנהג בזמן העבירה.

איך עושים את זה? אין לי מושג, אבל אני יודע שככה זה עובד ..

פורסם
  • מחבר

את הפרוצדורה עצמה אני לא כל כך לחוץ לדעת. אני מקסימום אשאל במשטרה. השאלה שמטרידה אותי יותר היא מה תהייה התוצאה של ההעברה של הנקודות על שמי.

Anatoli.

פורסם

"הימנעות מעבירות חמורות

נהג חדש שיורשע בעבירת תנועה חמורה עלול להידרש לעמוד מחדש במבחן נהיגה עיוני ו/או מעשי ו/או בדיקה רפואית - לפי החלטת משרד הרישוי. עד שיעמוד בתנאים אלה רישיונו יישלל, ולאחר מכן הוא ייחשב שוב כ"נהג חדש" למשך שנתיים נוספות.

רשימת עבירות חמורות לנהג חדש

* נהיגה ללא רישיון בתוקף, או שלא על פי תנאי הרישיון, כולל מתן רשות לאדם אחר לנהוג שלא כחוק ברכב שבאחריותכם

* שימוש ברכב לביצוע עבירה

* אי-עצירה לפני מסילת ברזל

* אי-מתן זכות קדימה

* נהיגה תחת השפעת אלכוהול או סמים

* עקיפה שלא כחוק

* נהיגה במהירות העולה על המותר בחוק

* חציית מסילת ברזל בדרך לא סלולה

* אי-דיווח על תאונת דרכים

* אי-מתן עזרה לנפגע תאונת דרכים

* ביצוע עבירה שגרמה לתאונת דרכים בה נפגע אדם

* ביצוע עבירה שבית המשפט גזר עליה פסילת רישיון בפועל ל-3 חודשים ויותר

* נהיגה ללא מלווה"

http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_40O/.cmd/ad/.ar/sa.subject/.c/6_0_2EA/.ce/7_0_412/.p/5_0_3GO/.d/0?PC_7_0_412_subject=HE_FAQ_15&actionType=browse#7_0_412

הכל תלוי במשרד התחבורה...

פורסם

בהצלחה אנטולי. :xyxthumbs:

פורסם

אין בעיה, כי זו לא עבירה חמורה.

(עבירת מהירות חמורה שווה 10 נקודות + שלילה מנהלתית + זימון למשפט, לא 8 נקודות + 750 ש"ח)

פורסם

כנראה כמו לכל נהג רגיל

מה שקובע זה מועד ההרשעה שנקבע על ידי בית המשפט או ברגע ששילמת ואז רואים אותך כמי שנשפט והורשע

אם במועד ההרשעה לא היית נהג חדש כנראה שאין בעיה.

יש לך את "סמל הסעיף" ?

פורסם
  • מחבר

שניצל, אתה בטוח שזו לא עבירה חמורה? תפסו אותי על 120. ממה שאמרו לי, בגלל שזה לא המצלמות הנייחות אלא אלא שעל הניידות (לא יודע מה בדיוק ההבדלים) לא הפחיתו 5 קמ"ש מהמהירות שנסעתי.

painkiller, סמל הסעיף הוא 6554. ד"א, אתה בטוח שמועד התשלום הוא המועד שקובע את "מועד ההרשעה", ומכאן גם את מידת הענישה? במידה וכן, אני כבר לא נהג חדש מעל חודש, אז אם אני אשלם בזמן הקרוב את הדו"ח, זה יהיה מבחינתי כאילו רשמו את הנקודות על אבא שלי (מבחינת ההשפעה שלהן).

Anatoli.

פורסם

הסמל הזה מייצג נהיגה במהירות העולה על 26 קמ"ש מעל המותר ועד 40 קמ"ש מעל המותר באיזור כפי שתארת.

בניגוד לתקנה 54 (א) שכלולה בתוספת השלישית ואז יש לה יכולת לא לחדש רשיון לנהג חדש

אני מציע לך לבדוק את מה שכתבתי, שהתאריך הקובע הוא ההרשעה ולא זמן ביצוע העברה.

פורסם
  • מחבר

אתה יודע במקרה איפה אני יכול לוודא את זה?

ד"א, מה הכוונה לא לחדש רישיון נהיגה? כבר חידשתי רישיון, ואני כבר לא רשום כנהג חדש. השאלה היא האם זה יכול לשלול לי את הרישיון?

Anatoli.

פורסם

תנסה כאן

מרכז מידע ארצי - מענה אנושי

שעות פעילות:

המוקד פועל בימים א'-ה' משעה 07:00 בבוקר ועד 20:00 בערב.

ביום ו וערבי חג מהשעה 07:00 בבוקר ועד 12:00 בצהרים.

מספר הטלפון: 1-222-56-78 .

ניתן להתקשר מכל הרשתות גם בחיוג מקוצר 5678*

לאזרחים השוהים בחו"ל ניתן להתקשר למספר טלפון 03-9421920

סוגי הפעולות המתבצעות:

חידוש רשיון נהיגה - ניתן לשלם גם באמצעות כרטיס אשראי

מידע כללי

קבלת תדפיס עדכני על מצב הניקוד לנהג, הכולל פירוט ההרשעות ואמצעי התיקון

תבדוק איתם

פורסם
  • מחבר

טוב, עדכון קל בנושא. דיברתי עם אבא של חבר, שהוא עורך דין. הוא אמר לי שהתאריך הקובע הוא התאריך של העבירה. לכן אני אתפס בפני החוק כנהג חדש. כעת נשאר לבדוק האם מה ששניצל אמר נכון. האם באמת זו לא נחשבת עבירה חמורה. ולדעת מה יהיה ההשלכות של העברה של העבירה לשמי.

ועוד שאלה על הדרך. כמעט שנתיים לפני זה, אבא שלי קיבל אזהרה משוטר (דיבור בפלאפון כשהוא עמד בפקק), האם האזהרה הזו יכולה באיזושהי דרך להפוך לקנס בגלל העבירה של המהירות?

Anatoli.

פורסם

עבירת מהירות היא עבירה חמורה רק אם היא יותר מ-30 קמ"ש מעל המותר בשטח בנוי, או יותר מ-40 קמ"ש מעל המותר בכביש בין עירוני.

לעבירת מהירות חמורה מקבלים, כמו שאמרתי קודם, זימון למשפט + 10 נקודות + שלילה מנהלתית. לא קיבלת זימון למשפט? זו לא עבירה חמורה.

גרר... אני מנסה לחפש בגוגל, וכל מה שאני מוצא הוא התייחסות ל"מהירות מופרזת", ולא להאם זו עבירה חמורה או לא.

בקיצור, אל תסמוך על מה שאני אומר לך :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים